Ειδικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Πολυκοσανόλη 20mg | Policosanol 20mg | 90caps Μεγαλύτερη προβολή

Πολυκοσανόλη 20mg | Policosanol 20mg | 90caps

V379

Νέο προϊόν

Vegan, Kosher Veg Caps.

Παράγεται απο πίτουρο ρυζιού.

Περισσότερες λεπτομέρειες

41,00 €

Η πολυκοσανόλη είναι ένα φυσικό μίγμα από 8 αλκοόλες, που απομονώνονται και καθαρίζονται από το πίτουρο ρυζιού. Η πολυκοσανόλη, που χρησιμοποιεί η Viridian, αποτελείται από 60% οκτακοζανόλη. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι 5-20mg πολυκοσανόλης ημερησίως περιορίζει τα λιπίδια ορού τόσο αποτελεσματικά όσο οι φαρμακευτικές ουσίες σιμβαστατίνη, πραβαστατίνη, λοβαστατίνη, προβουκόλη ή ασιπιμόξη. Η πολυκοσανόλη μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης (TC) και της λιποπρωτείνης χαμηλής πυκνότητας (LDL χοληστερόλης), ενώ αντιθέτως ενισχύει τα επίπεδα της λιποπρωτεϊνης υψηλής πυκνότητας (HDL χοληστερόλη) αποτρέποντας τη σύνθεση της χοληστερόλης και ενισχύοντας την επεξεργασία της LDL.

Μείωση της χοληστερόλης – Η πολυκοσανόλη αποτρέπει τη σύνθεση της χοληστερόλης από οξικό άλας άλλά όχι από μεβαλονικό οξύ. Ωστόσο, αντίθετα από τις στατίνες, η πολυκοσανόλη δεν αναστέλλει τη δράση της HMG-CoA αναγωγάσης. Παρόλο που ο ακριβής μηχανισμός αναστολής της HMG-CoA αναγωγάσης δεν είναι γνωστός, θεωρείται ότι ρυθμίζει τη σύνθεση και την αποσύνθεση του ενζύμου. Αρχικές μελέτες χρήσης της πολυκοσανόλης σε υγιής εθελοντές έδειξαν ότι η ημερήσια πρόσληψη 20mgπεριόρισε την ολική χοληστερόλη (TC) κατά 11.3%, την λιποπρωτείνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) κατά 22% και αύξησε την λιποπρωτείνη υψηλής πυκνότητας (HDL) κατά 30%.

Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος – Παρά τη βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στον ορό, η πολυκοσανόλη καταπολεμά πολλούς ακόμα παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η οξείδωση της LDL, η συσσώρευση των αιμοπεταλίων, η βλάβη των ενδοθηλιακών κυττάρων, ο πολλαπλασιασμός του μαλακού ιστού, η στηθάγχη, η μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου και η διαλείπουσα χωλότητα. Η ημερήσια πρόσληψη 40mg πολυκοσανόλης αποδεδειγμένα περιορίζει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Η πολυκοσανόλη υπερτερεί της ασπιρίνης, επειδή καταπολεμά την θρομβοξάνη Β2, που συμβάλλει στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, χωρίς να επηρεάζει την προστακυκλίνη PGI2, που καταπολεμά τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων.

Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα – Κατά τη διάρκεια τριών μελετών, η πολυκοσανόλη απεδείχθη αποτελεσματική στη ρύθμιση του σακχάρου και την καταπολέμηση της υπερχοληστερολαιμίας. Σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στα επίπεδα λιπιδίων χωρίς αρνητικές επιδράσεις στο γλυκαιμικό έλεγχο και τη γλυκοζηλιωμένη αιμογλοβίνη.

Υγεία μετά την εμμηνόπαυση – Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επομένως, η ρύθμιση της χοληστερόλης είναι εξαιρετική σημαντική για τον περιορισμό του κινδύνου. Κατά τη διάρκεια έρευνας, χορηγήθηκε σε 244 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υπερχολιστερολαιμία τύπου 2, 10mgπολυκοσανόλη ημερησίως, για διάστημα 24 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα ήταν μείωση κατά 16.8% της ολικής χοληστερόλης (TC), κατά 25.4% της LDL, κατά 29.6% της LDL/HDL, κατά 27.3% της TC/HDLκαι αύξηση κατά 29.3% της HDL.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις: Αυξημένα επίπεδα λιπιδίων (χοληστερόλη/τριγλυκερίδια), υπέρταση, στηθάγχη, διαλείπουσα χωλότητα, αποτροπή οξείδωσης της LDL, αθηροσκλήρωση, ισχαιμία (κακή παροχή αίματος), προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξημένα επίπεδα ηπατικών ενζύμων (10mg πολυκοσανόλης μειώνουν τα επίπεδα της Γάμμα-γλουταμυλική τρανσπεπτιδάση-GGT και τηςτρανσαμινάσης της αλανίνης -ALT ).

Αλληλεπιδράσεις: Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη συμπληρωμάτων πολυκοσανόλης από ηλικιωμένα άτομα με υπερχολιστερολαιμία, παράλληλα με β-αναστολείς, παρέχει επιπλέον ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Συνιστάται σε όσους λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών διαταραχών, να συμβουλευτούν τον ιατρό τους πριν την πρόσληψη των συμπληρωμάτων. Περαιτέρω αλληλεπιδράσεις δεν έχουν γίνει γνωστές.

Παρενέργειες:Η πολυκοσανόλη θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής και γίνεται καλά ανεκτή από τον οργανισμό.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος – οργανικό έλαιο σπόρων λιναρόσπορου, μούρα λευκαγκάθας/κραταιγου, λ-καρνιτίνη, κάλλιο και μαγνήσιο, πυκνογενόλη.

Σημείωση: Οι ανησυχίες που αφορούν τις παρενέργειες από τη χρήση των στατίνων (πολυνευροπάθεια) αυξάνουν την ανάγκη για εύρεση κατάλληλης εναλλακτικής θεραπείας.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Policosanol 20mg (60% octacosanol, 12% triacontanol, 7% hexacosanol)
In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Πολυκοσανόλη 20mg | Policosanol 20mg | 90caps

Πολυκοσανόλη 20mg | Policosanol 20mg | 90caps

Vegan, Kosher Veg Caps.

Παράγεται απο πίτουρο ρυζιού.

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :