Σύμπλεγμα Βιταμινών (ΜΠΕ) Β

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βιταμίνη Β2 | High Two B-Complex | 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Βιταμίνη Β2 | High Two B-Complex | 30caps

V235

Νέο προϊόν

14,00 €

Η ριβοφλαβίνη (B2) δρα σε δύο σημαντικά ένζυμα, το μονονουκλεοτίδιο φλαβίνης (FMN) και το δινουκλεοτίδιο αδενίνης φλαβίνης (FAD). Αυτά τα ένζυμα δρουν ως συμπαράγοντες σε μία ευρεία γκάμα οξειδωτικών ενζυμικών συστημάτων, ενώ είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας, το μεταβολισμό των φαρμάκων και των λιπών.

Ημικρανία –θεωρείται ότι αιτία της ημικρανίας αποτελεί ο περιορισμός της παραγωγή της ενέργειας στα μιτοχόνδρια των εγκεφαλικών αιμοφόρων αγγείων. Σύμφωνα με έρευνα σε 49 πάσχοντες από ημικρανίες, η χορήγηση 400mg ριβοφλαβίνης ημερησίως, για τουλάχιστον 3 μήνες, είχε ως αποτέλεσμα την γενικότερη βελτίωση των συμπτωμάτων στο 68% των ασθενών.

Αντιοξειδωτική δράση – Η ριβοφλαβίνη έχει εξαιρετικά ισχυρή δράση, λόγω της ιδιότητάς της να αναγεννά τη γλουταθειόνη, μέσω της αναγωγάσης της γλουταθειόνης. Η έλλειψη/ανεπάρκεια ριβοφλαβίνης συνδέεται με αυξημένη υπεροξείδωση των λιπών. Ωστόσο, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ριβοφλαβίνης μπορεί αποτρέψει την  διαδικασία.

Παραγωγή νευροδιαβιβαστών – σημαντικοί νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη, εξαρτώνται από την επάρκεια ριβοφλαβίνης.

Παραγωγή ενέργειας (ΑΗΡ) - το δινουκλεοτίδιο αδενίνης φλαβίνης (FAD) κατέχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας στον κύκλο του Kreb, όπου συμβάλλει στην παραγωγή ενός ενζύμου που μετατρέπει το ηλεκτρικό σε φουμαρώδη.

Πιθανή εφαρμογή: Ανεπάρκεια/έλλειψη ριβοφλαβίνης που χαρακτηρίζεται από αδυναμία, κόπωση, στοματικό πόνο και ευερεθιστότητα, καύση και φαγούρα ματιών, αλλαγές στην προσωπικότητα, χείλωση/χειλίτιδα, γωνιακή στοματίτιδα, δερματίτιδα, κερατοειδική αγγείωση, αναιμία και εγκεφαλική δυσλειτουργία.

Η ριβοφλαβίνη αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει τους λιπώδης ιστούς, όπως ο εγκέφαλος, στο σώμα. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες είναι εξαιρετικά ευεργετικές σε περιπτώσεις όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία. Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ριβοφλαβίνης είχε σημαντικά αποτελέσματα στην αύξηση των επιπέδων του σιδήρου ( αυξάνοντας τη δέσμευση του σιδήρου και την φερριτίνη ορού), και τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Επίσης, η ριβοφλαβίνη δρα ευεργετικά στην αντιμετώπιση της γαλακτικής οξέωσης ( διαδεδομένη στους πάσχοντες από AIDS ) και των διαταραχών της μιτοχονδριακής αναπνευστικής αλυσίδας, όπως η βρεφική γαλακτική οξέωση και η σκελετική μυοπάθεια/ καρδιομυοπάθεια.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ημικρανία - έλαιο λιναρόσπορου, σύμπλεγμα κουερσετίνης/κερκιτίνης, πυκνογενόλη εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.

Σημείωση: Η πρόσληψη συμπληρωμάτων ριβοφλαβίνης είναι πιθανό να προκαλέσει μία ακίνδυνη αποχρωμάτωση των ούρων, λόγω της βακτηριακής δράσης στην ριβοφλαβίνη και την απορρόφηση των μεταβολιτών.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Riboflavin (Vitamin B2) 200mg, Thiamin (Vitamin B1) 20mg, d-Ca pantothenate (Vitamin B5) 50mg, Niacin (Vitamin B3 as Nicotinamide) 50mg, Pyridoxine (Vitamin B6) 20mg, Choline bitartrate 20mg, Inositol 20mg, PABA (para aminobenzoic acid) 20mg, Biotin 0.20mg, Folic acid 200ug, Vitamin B12 (cobalamin) 20ug. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Καμία γνωστή. Παρόλο που η αποκατάσταση και η αύξηση των επιπέδων της ριβοφλαβίνης είναι εγγυημένη, οι πάσχοντες από καταρράκτη να μην λαμβάνουν πάνω από 10 mg ριβοφλαβίνης ημερησίως λόγω της φωτοευαισθησίας που προκαλεί.

Αλληλεπιδράσεις: Η μετατροπή της βιταμίνης Β6 στην ενεργή μορφή του συνενζύμου είναι πιθανό να αποτραπεί από την ανεπάρκεια ριβοφλαβίνης. Τη μετατροπή της ριβοφλαβίνης στη μορφή ενεργού συνενζύμου δυσχεραίνει η ανεπαρκής λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων, τα ψυχοτροπικά φάρμακα (όπως η αμιτριπτυλίνη), οι χημειοθεραπεία, και τα φάρμακα ενάντια στη ελονοσία.

Το αλκοόλ προκαλεί ανεπάρκεια ριβοφλαβίνης, καθώς αποτρέπει την πέψη και την απορρόφησή της.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιταμίνη Β2 | High Two B-Complex | 30caps

Βιταμίνη Β2 | High Two B-Complex | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

10 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

10 προιοντα στην ιδια κατηγορια :