Σύμπλεγμα Βιταμινών (ΜΠΕ) Β

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βιταμίνη B6 | High Six B-Complex | 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Βιταμίνη B6 | High Six B-Complex | 30caps

V247

Νέο προϊόν

13,50 €

Η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία 60 τουλάχιστον διαφορετικών ενζύμων καθώς και τον σχηματισμό των πρωτεϊνών και των δομικών στοιχείων του σώματος, όπως οι νευροδιαβιβαστές, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και οι προσταγλανδίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη Β6 κατέχει σημαίνοντα ρόλο στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας και της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έλλειψη βιταμίνης Β6 προκαλεί κατάθλιψη, σπασμούς, αναιμία, αντίσταση στη γλυκόζη, αδυναμία του νευρικού συστήματος, σκάσιμο των χειλιών και της γλώσσας, σμηγματόρροια και έκζεμα.

Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο – Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες και δοκιμές σε  σύνολο 940 ασθενών, η πρόσληψη υψηλών δόσεων πυριδοξίνης μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου συμπεριλαμβανομένης και της προεμμηνορυσιακής κατάθλιψης.

Κατάθλιψη – Η βιταμίνη 6, λόγω του διατροφικού της προφίλ, συμβάλλει στη ρύθμιση της κεντρικής παραγωγής της σεροτονίνης και των νευροδιαβιβαστών GABA, οι οποίοι ελέγχουν την κατάθλιψη, την αντίληψη του πόνου και το άγχος. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά και Premarin έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6. Είναι πιθανό ότι πολλά εκατομμύρια ασθενών που λαμβάνουν Prozac, υποφέρουν από κατάθλιψη λόγω έλλειψης βιταμίνης Β6.

Σύνδρομο Καρπιαίου σωλήνα – Η έλλειψη βιταμίνης Β6 συχνά συνδέεται με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ναυτία εγκυμοσύνης – Στα πλαίσια ερευνών και κλινικών δοκιμών, η χορήγηση πυριδοξίνης (25mg ανά οχτάωρο για τρεις ημέρες) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πρωινής ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχε ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό των συμπτωμάτων.

Νεφρολιθίαση - Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 και μαγνησίου φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην πρόληψη και τη καταπολέμηση της νεφρολιθίασης, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις πρόσφατου σχηματισμού της. Η βιταμίνη Β6 μειώνει την παραγωγή και την αποβολή των οξαλικών  μέσω της διούρησης.

Τρόπος χρήσης: Για την θεραπευτική αντιμετώπιση των περισσοτέρων παθήσεων, η ημερήσια δόση ανέρχεται στα 50 –200mg.

Νευρικές διαταραχές – συνιστάται δόση των 150mg.

Διαταραχές και προβλήματα από την πρόσληψη βιταμίνης Β6 έχουν διαπιστωθεί μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η ημερήσια δοσολογία ξεπέρασε το 1g για την αντιμετώπιση του προ-εμμηνορυσιακού συνδρόμου, του άσθματος και συγκεκριμένου τύπου κινητικών νευροπαθειών.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Προ-εμμηνορυσιακό σύνδρομο, κατάθλιψη, άσθμα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πρωινή αδιαθεσία, καρδιοπάθειες, αθηροσκλήρωση, νεφρολιθίαση, νευρικές διαταραχές, επιληψία, αυτισμός, ανοσοποιητικό σύστημα (AIDS), πρωινή αδιαθεσία και  δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 (φυλλικού  οξέος και βιταμίνης Β12) συντελούν  στην εμφάνιση οστεοπόρωσης, λόγω αυξημένης ομοκυστεϊνης.

Ερευνητές στην Ιαπωνία εξέδωσαν μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες  η έλλειψη βιταμίνης Β6 παρακωλύει την μετατροπή του άλφα-λινολενικού οξέος σε εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA) και ιδιαιτέρως  σε  εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA).

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Προ-εμμηνορυσιακό σύνδρομο – Έλαιο σπόρων κάνναβης, ασβέστιο / μαγνήσιο /ψευδάργυρος.

Σημείωση: Ο αλκοολισμός αποτρέπει την μετατροπή της πυριδοξίνης στην ενεργή μορφή της (PLP).

Χωρίς: Γλουτένη, σιτάρι, λακτόζη, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, συντηρητικά, τεχνητές ή χρωστικές ουσίες.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Pyridoxine (Vitamin B6) 200mg, d-Ca pantothenate (Vitamin B5) 20mg, Nicotinamide (Vitamin B3) 50mg, Thiamin (Vitamin B1) 20mg, Riboflavin (Vitamin B2) 20mg, Vitamin B12 (cobalamin) 20ug, Choline bitartrate 20mg, Inositol 20mg, PABA (para aminobenzoic acid) 20mg, Biotin 0.20mg, Folic acid 200ug.
In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες να μην λαμβάνουν περισσότερα από 100mg βιταμίνης Β6 ημερησίως χωρίς ιατρική υπόδειξη. Οι υψηλές δόσεις και η μακροπερίοδη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 θα πρέπει να αποφεύγονται χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Αλληλεπιδράσεις: Η μετατροπή της πυριδοξίνης στην ενεργή μορφή της (PLP) απαιτεί ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο.

Τα κορτικοστεροειδή είναι πιθανό να αυξάνουν την απώλεια βιταμίνης Β6.

Τα αντισυλληπτικά χάπια σχετίζονται με φαινόμενα ανεπάρκειας βιταμίνης Β6 και κατάθλιψης.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιταμίνη B6 | High Six B-Complex | 30caps

Βιταμίνη B6 | High Six B-Complex | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

5 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

5 προιοντα στην ιδια κατηγορια :