100% Φυτικά Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Προσαρμογόνα για μέγιστη αποδοτικότητα | Maximum Potency Adaptogen Complex | 90caps Μεγαλύτερη προβολή

Προσαρμογόνα για μέγιστη αποδοτικότητα | Maximum Potency Adaptogen Complex | 90caps

V990

Νέο προϊόν

39,00 €

Κόκκινη κινέζικη ρίζα πάναξ/τζίνσενγκ (Κορεάτικο τζίνσενγκ)- Η πιο γνωστή προσαρμογόνα ουσία. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως τονωτικό, ενισχυτικό της γενικότερης υγείας, καθώς καταπολεμά την κόπωση και αυξάνει τις αντοχές του οργανισμού. Περιέχει μία ομάδα τερπενοειδών, τις τζινσενοσίδες, στις οποίες οφείλει τη δράση του. Είναι γνωστό ότι το τζίνσενγκ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, που απελευθερώνονται σε καταστάσεις άγχους, προστατεύοντας την υγεία μας από την αρνητική επίδρασή τους. Πληθώρα ερευνών και κλινικών δοκιμών (Caso et al 1996: 323) αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν επίσης την ευεργετική επίδραση του τζίνσενγκ στην κινητική και την πνευματική λειτουργία και απόδοση (D’Angelo et al, 198:15). Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι το τζίνσενγκ είναι ιδιαιτέρως διεγερτικό και για αυτό ίσως ακατάλληλο για όσους βρίσκονται σε κατάσταση έντονου στρες.

Σιβηριανό τζίνσενγκ – Θεωρείται το «παγκόσμιο» προσαρμογόνο, καθώς είναι κατάλληλο για όλους σχεδόν και σε κάθε κατάσταση. Δεν είναι διεγερτικό, αλλά ούτε και ηρεμιστικό. Καταγόμενο από τη Ρωσία, χρησιμοποιείται για πάνω από 4000 χρόνια για την τόνωση της γενικότερης υγείας, την ενίσχυση της όρεξης και της μνήμης. Περιέχει μία ισχυρή ομάδα συστατικών, τις ελευθεροσίδες, οι οποίες ρυθμίζουν  (οριοθετούν) τα επίπεδα των ορμονών του στρες σε καταστάσεις άγχους (Brekhman & Kirillov, 1996:113). Είναι επίσης γνωστό ότι το σιβηριανό τζίνσενγκ υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επιβαρύνεται πάντα σε περιπτώσεις στρες, καθώς τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μειώνουν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η χρήση σιβηριανού τζίνσενγκ είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και ιδιαιτέρως την αύξηση των Τ-λεμφοκυττάρων (Bohn et al,1987:1193). Παράλληλα το σιβηριανό τζίνσενγκ καθιστά τα κύτταρα πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, ώστε να λαμβάνουν γρηγορότερα την γλυκόζη, προκαλώντας έτσι τον αμεσότερο σχηματισμό της ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη). Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που  το σιβηριανό τζίνσενγκ προσδίδει ενέργεια χωρίς να είναι διεγερτικό.

Damiana (Νταμιάνα ή δαμιάνα)- Έχει μακρά παράδοση ως το βότανο που φτιάχνει την διάθεση σε άτομα που υπόκεινται σε έντονο στρες. Φημίζεται επίσης για τις εξαιρετικές αφροδισιακές του ιδιότητες ιδιαιτέρως στους άνδρες. Ο λόγος που καθιστά τη νταμιάνα σημαντικό συστατικό του παρόντος σκευάσματος είναι η ιδιότητά του να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Η νταμιάνα έχει την τάση να μειώνει ελαφρώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σε περιόδους στρες τα επίπεδα σακχάρου αυξομειώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διάθεσή μας να παρουσιάζει αστάθεια (κυκλοθυμία) και η ενέργεια μας να πέφτει σημαντικά. Επομένως καθιστά ακόμα δυσκολότερη την αντιμετώπιση του καθημερινού στρες επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση και καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο σε έναν αέναο φαύλο κύκλο.

Yerba Mate- Πρόκειται για ένα είδος πρίνου (πουρνάρι, ελαιόπρινος) που καταναλώνεται τακτικά στη Βραζιλία. Συχνά χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του καφέ, καθώς έχει ήπια αλλά άμεση διεγερτική δράση, η οποία οφείλεται στην αλκαλοειδή σύστασή του. Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη, η θεοβρομίνη και η θεοφυλλίνη ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία (Barnes et al 2002:333), η οποία  ακολούθως βελτιώνει την κυκλοφορία σε όλους τους ιστούς και συμβάλλει στην μεταφορά του οξυγόνου.

Suma Η ρίζα σούμα, που πολύ συχνά αποκαλείται και βραζιλιάνικο τζίνσενγκ, αποτελεί ένα ακόμα εξαιρετικά ισχυρό προσαρμογόνο βότανο. Χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την αποκατάστασή του μετά από περιόδους μακράς ασθενείας, η οποία συνοδεύεται από απώλεια βάρους και αδυναμία. Χρησιμοποιείται επίσης από αθλητές ως αναβολικό για το χτίσιμο μυϊκής μάζας. Η ρίζα σούμα περιέχει μία ομάδα σαπωνίνων, οι οποίες σε περιόδους στρες και πνευματικής ή σωματικής κόπωσης, διατηρούν τα επίπεδα κορτιζόλης υπό έλεγχο.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις:

Χρόνιο στρες (σωματικό και πνευματικό/συναισθηματικό) – περιορίζει τη σωματική βλάβη που προκαλεί η αυξημένη παραγωγή ορμονών του στρες.

Χρόνια κόπωση – ενισχύει τον σχηματισμό της ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη), περιορίζει τις αρνητικές για τον οργανισμό επιπτώσεις της κόπωσης και του στρες, καταπραΰνοντας ένα ήδη στρεσαρισμένο σύστημα.

Σπορ/αθλήματα – επιταχύνει την αποκατάσταση του σώματος, περιορίζει τη βλαβερή δράση των ορμονών του στρες μετά από εντατική σωματική καταπόνηση.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Eleutherococcus senticosus (Siberian gingseng root) 120mg, Turnera diffusa (Damiana leaf) 100mg, Panax ginseng (Chinese red ginseng root) 60mg, Ilex paraguensa (mate tea) 55mg,
Pfaffia peniculata (Suma root) 50mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Προσαρμογόνα για μέγιστη αποδοτικότητα | Maximum Potency Adaptogen Complex | 90caps

Προσαρμογόνα για μέγιστη αποδοτικότητα | Maximum Potency Adaptogen Complex | 90caps

Vegan, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :