100% Φυτικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Λιβάνι | Boswellia Resin | 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Λιβάνι | Boswellia Resin | 30caps

V803

Νέο προϊόν

22,00 €

Το Boswellia (ινδικό λιβάνι) είναι ένα δέντρο που φύεται στην Ινδία, την Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι λωρίδες του φλοιού του δέντρου καθώς ξεφλουδίζονται, αποδίδουν μία ελαιώδης ρητίνη (ρετσίνι), που περιέχει τερπενοειδή, έλαια, και κολλώδης ουσίες. Το κολλώδες ρετσίνι του Boswellia χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε πολλές παραδοσιακές και αγιουρβεδικές θεραπευτικές συνταγές για την αντιμετώπιση πολλών και ποικίλλων παθήσεων. Κάποιες από αυτές είναι: χρόνιο έλκος, πόνος, φλεγμονές, ασθένειες των οστών, ρευματικά, νευρικές διαταραχές, διαταραχές του ουροποιητικού, δερματικά προβλήματα, αμηνόρροια, δυσμηνόρροια, πόνος στις θηλές του στήθους, ίκτερος, διάρροια, δυσεντερία, δυσπεψία και αιμορροΐδες.

  • Δράση ενάντια στην αρθρίτιδα – κατά τη διάρκεια μελετών, η χορήγηση boswellia σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του πόνου, το χρονικό περιορισμό της πρωινής δυσκαμψίας και  τη σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της ασθένειας, σε σύγκριση με τη χορήγηση ψευδοφαρμάκου/πλασέμπο . 

 Άλλες έρευνες σε 260 πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα της κολλώδους ρητίνης του boswellia μειώνει το πρήξιμο στις αρθρώσεις, τον πόνο, τη δυσκαμψία, και την ανάγκη για χρήση αναλγητικών. Αντίστοιχα ευεργετικά αποτελέσματα σημειώθηκαν και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

  • Αντι-φλεγμονώδης δράση – Η αντιφλεγμονώδης δράση του μποσβελλικού οξέος έχει διερευνηθεί  εκτενώς. Η επιστημονική λογοτεχνία προτείνει τρεις πιθανούς μηχανισμούς αυτής της αντί-φλεγμονώδους δράσης: 1. επιλεκτική αναστολή της δράσης του ενζύμου 5-λιποξυγενάση και επομένως  μειωμένη παραγωγή λευκοτριένιων, 2. αναστολή της C3 κονβερτάσης, μία πρωτεάση που απελευθερώνει αναφυλακτικού πεπτίδια και 3. αποτροπή της μεταφοράς των λευκοκυττάρων  στην περιοχή της φλεγμονής.

Τα μποσβελλικά οξέα επίσης παρουσιάζουν την ικανότητα να καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό του νέου ιστού  και να αποτρέπουν την καταστροφή του συνεκτικού ιστού κατά την φλεγμονώδη διαδικασία. Επιπροσθέτως, η εν λόγω αντιφλεγμονώδης δράση δεν σχετίζεται με τη γενικότερη καταστολή του ανοσοποιητικού, που παρατηρείται κατά τη μακροπερίοδη χρήση στεροειδών φαρμάκων.

Τα μποσβελλικά οξέα δρουν ως ισχυρά αντι-φλεγμονώδη στοιχεία  σε περιπτώσεις ρευματοπαθειών. Επίσης, ενισχύουν την μεταφορά του αίματος στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους και αποκαθιστούν την ακεραιότητα των αιμοφόρων αγγείων. Παράλληλα, βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την κατάλληλη αιμάτωση των αρθρώσεων.

  • Δράση ενάντια στο έλκος - Η ελκοειδης κολίτιδα αποτελεί μία χρόνια φλεγμονή του κόλον. Σε αυτήν την περίπτωση  τα λευκοτριένια φαίνεται να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διατήρηση της φλεγμονής. Στα πλαίσια μίας έρευνας (Gupta and colleagues) σε ασθενείς που υπέφεραν από ελκοειδή κολίτιδα χορηγήθηκαν 350mg boswellia serrata τρεις φορές ημερησίως για έξι εβδομάδες. Σε άλλη ομάδα ασθενών χορηγήθηκε σουλφασαλαζίνη (1γρ τρεις φορές ημερησίως) με σκοπό να γίνει η σύγκριση των αποτελεσμάτων. Και οι δύο ομάδες  ανταποκρίθηκαν στην θεραπεία και παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. Ύφεση της νόσου   παρατηρήθηκε στο 82% των ασθενών, που έλαβε αγωγή με boswellia, σε σχέση με το 75% όσων έλαβαν αγωγή με σουλφασαλαζίνη. Τα παραπάνω αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το boswellia  μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό ή ακόμα και αποτελεσματικότερο από τη συνηθισμένη θεραπευτική αγωγή για την θεραπεία της κολίτιδας.
  • Μείωση της χοληστερόλης – Ένα αλκοολούχο εκχύλισμα του boswellia serrata σε δοσολογία 25-50mg ανά κιλό βάρους σώματος, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης κατά 30-50% και των τριγλυκεριδίων κατά 20-60%. Σε μία δεύτερη μελέτη το ίδιο αλκοολούχο εκχύλισμα σε δοσολογία 100mg ανά κιλό βάρους σώματος για 6 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χοληστερόλης.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις: Οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κολίτιδα, θυλακίτιδα, αυξημένα επίπεδα λιπών στο αίμα (π.χ. τριγλυκερίδια, χοληστερόλη), αθηροσκλήρωση, φλεγμονή, ανακούφιση από τον πόνο, αθλητικές κακώσεις/τραυματισμοί.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Αρθρίτιδα – γλυκοζαμίνη, έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο) αντιοξειδωτικά, σπόροι σταφυλιού/πυκνογενόλη, ιχνοστοιχεία, κερκιτρίνη, βιταμίνη Β5, μίξη πράσινων τροφών, γαϊδουράγκαθο.

Αυξημένη χοληστερόλη- χρώμιο, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, έλαιο σπόρων λιναριού(λινέλαιο),  αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, μίξη πράσινων τροφών, γαϊδουράγκαθο, σύμπλεγμα φυτικών ινών.

Κολίτιδα/νόσος του Crohn – acidophilus, γλυκόριζα, γαϊδουράγκαθο, πολυβιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ψευδάργυρος, πεπτικά ένζυμα, έλαιο σπόρων κάνναβη.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Boswellia serrata resin extract 270mg (65% boswellic acids). In a base of alfalfa, spirulina and bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Λιβάνι | Boswellia Resin | 30caps

Λιβάνι | Boswellia Resin | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :