Ειδικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Organic Elderberry Throat Spray | 50ml Μεγαλύτερη προβολή

BIO Σπρέι για τον λαιμό με Μούρα κουφοξυλιάς | Organic Elderberry Throat Spray | 50ml

V629

Νέο προϊόν

18,00 €

Μούρα κουφοξυλιάς - Η κουφοξυλιά παλαιότερα αποκαλούνταν «το φαρμακείο της μητέρας φύσης», καθώς πολλά μέρη του φυτού έχουν θεραπευτική χρήση και κάθε μέρος ξεχωριστά παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές εφαρμογές. Είναι γνωστό ότι τα μούρα κουφοξυλιάς αποτελούν μια εξαιρετικά πλούσια πηγή βιταμίνης C (πολλές φορές πλουσιότερη και από τα πορτοκάλια). Έχουν επίσης να επιδείξουν σημαντικές αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες (McCutcheonetal 1993: 213). Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ολιγομερή προανθοκυανιδίνες (στις οποίες οφείλουν και το βαθύ μοβ χρώμα τους και βρίσκονται επίσης στο κόκκινο κρασί) τα μούρα κουφοξυλιάς παρουσιάζουν σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση μέσω αντιοξειδωτικών μηχανισμών.
Μέλι μανουκα – Το μέλι μανούκα προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία. Η ισχυρή αντιβακτητιακή και αντιμικροβιακή του δράση έχει απασχολήσει συχνά τον τύπο και την επιστημονική κοινότητα.

Οφείλει την δράση του σε πληθώρα παραγόντων, όπως η υψηλή του συγκέντρωση σε φυσικό υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο σχηματίζεται στο μέλι μέσω ενός ενζύμου, την οξειδάση γλυκόζης, η οποία απελευθερώνεται από την μέλισσα στο νέκταρ για τον σχηματισμό του μελιού. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποτελεί ένα παγκοσμίως διαδεδομένο αντιβακτηριακό και συχνά χρησιμοποιείται ως αποστειρωτικό μέσο. Παράλληλα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου εκκρίνεται από ορισμένες ομάδες λευκών αιμοσφαιρίων.

Ωστόσο το πλέον γνωστό στοιχείο που περιέχει το μέλι μανούκα είναι το UMF, ένα φυτοχημικό συστατικό που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη του μανούκα. Παρόλο που το εν λόγω στοιχείο έχει αναγνωριστεί, δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ακόμα. Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι η συνολική αντιβακτηριακή δράση του μελιού μανούκα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των άλλων ειδών μελιού, που έχουν παραχθεί και σχηματιστεί με παρόμοιο τρόπο.

Η Viridien χρησιμοποιεί μέλι μανούκα από τη νέα Ζηλανδία με AMF 10+ (O δείκτης ΑΜF είναι ισοδύναμος με το δείκτη UMF).

Αλθαία – Η ρίζα αλθαίας αποτελεί το αγαπημένο θεραπευτικό βότανο των βοτανολόγων για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου και του βήχα. Περιέχει μία ομάδα πυκνών και γλοιωδών πολυσακχαριτών, οι οποίοι προσδίδουν μία πυκνή γαλακτώδη υφή στη ρίζα. Τα εν λόγω γαλακτώδη στοιχεία επιχρίουν/καλύπτουν το λαιμό και του προσδίδουν έτσι αίσθημα ανακούφισης και δροσιάς, ενώ προσφέρουν σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Επιπλέον, τα γαλακτώδη στοιχεία, που περιέχονται στη ρίζα μανούκα, συμβάλλουν ώστε τα υπόλοιπα ενεργά συστατικά να παραμένουν μεγαλύτερο διάστημα στους ιστούς του λαιμού, επιτυγχάνοντας καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Αλόη – Η αλόη έχει τη φήμη του φυσικού καταπραϋντικού. Όπως και η αλθαία, η αλόη είναι πλούσια σε πολυσακχαρίτες, οι οποίοι της προσδίδουν μία ζελατινώδη υφή. Παράλληλα έχουν καταπραϋντικές και δροσιστικές ιδιότητες, καθώς και έντονη αντιφλεγμονώδη δράση (Davisetall 1989:275). Η παραπάνω ιδιότητα της αλόης έχει πιθανότατα άμεση σχέση με την σύνθεση των τύπου 2 προσταγλανδίνων.

Συγκεκριμένοι πολυσακχαρίτες, που περιέχει η αλόη, προκαλούν την λευκοκύτωση (διαδικασία κατά την οποία τα λευκά αιμοσφαίρια διευκολύνονται/ενθαρρύνονται να μεταβούν στην περιοχή της μόλυνσης/φλεγμονής).

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Πονόλαιμος, μολύνσεις της περιοχής – καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό Λαρυγγίτιδα. Ξηρός βήχας – καταπραΰνει από τον πόνο και τη δυσφορία του διαρκούς βήχα .

Λαμβάνετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, 3-4 πατήματα τη φορά και μέχρι 5 φορές ημερησίως.

Αντενδείξεις: Τα μούρα κουφοξυλιάς δεν πρέπει να λαμβάνονται κατά την διάρκεια των χημειοθεραπειών , καθώς επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η ρίζα Αλθαίας να μην λαμβάνεται παράλληλα με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία λαμβάνονται ή διαλύονται στο στόμα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

BIO Σπρέι για τον λαιμό με Μούρα κουφοξυλιάς | Organic Elderberry Throat Spray | 50ml

BIO Σπρέι για τον λαιμό με Μούρα κουφοξυλιάς | Organic Elderberry Throat Spray | 50ml

Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :