Πεπτικό & Προβιοτικά

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Synbiotic Daily Plus Cranberry | 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Προβιοτικά με Κράνμπερι | Synerbio Daily Plus Cranberry | 30caps

V450

Νέο προϊόν

Vegan, Veg Caps

Προβιοτικά με Πρεβιοτικά

Περισσότερες λεπτομέρειες

38,50 €

Η λοίμωξη του ουροποιητικού (UTIs), κοινώς γνωστή ως κυστίτιδα, αναπτύσσεται όταν βακτήρια, όπως το Ecoli, περνάει στο ουροποιητικό σύστημα και μπορεί να επηρεάσει την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα και/ή τα νεφρά. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες και εκτιμάται ότι μια στις πέντε γυναίκες θα εμφανίσει τη λοίμωξη κάποια στιγμή στη ζωή της, με ποσοστό επανεμφάνισής της που αγγίζει το 20%. Οι πιθανότητες επανεμφάνισης της λοίμωξης είναι ιδιαιτέρως υψηλές, καθώς το 53% των γυναικών άνω των 55, και το 36% των νεότερων γυναικών αναφέρουν επανεμφάνισης της λοίμωξης   μέσα σε διάστημα ενός έτους. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού αντιμετωπίζονται ιατρικά με αντιβιώσεις. Ωστόσο, η αντιβίωση δεν αποτρέπει την επανεμφάνιση της λοίμωξης σε όσους έχουν την προδιάθεση για αυτό.

Το φαινόμενο επανεμφάνισης (υποτροπής) των λοιμώξεων του ουροποιητικού συχνά συνδέεται με βακτήρια του εντέρου, που επιμολύνουν την ουρήθρα, γεγονός που εξηγεί τον λόγο που οι γυναίκες είναι ανατομικά πιο επιρρεπείς στις μολύνσεις. Επίσης, η ουρήθρα στις γυναίκες είναι πιο κοντή σε σχέση με αυτή των αντρών, διευκολύνοντας έτσι τα βακτήρια να φτάσουν μέχρι την ουροδόχο κύστη. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν την επείγουσα ανάγκη ούρησης και αίσθημα καύσου κατά τη διούρηση. Τα ούρα είναι συνήθως θολά και έχουν έντονη οσμή.

Κρανμπερι (Φραγκοστάφυλλο/βακκίνιο) – Τα κράνμπερι έχουν μακρά ιστορία χρήσης ενάντια στις λοιμώξεις του ουροποιητικού, καθώς θεωρείται ότι παρέχουν την ευεργετική τους δράση μέσω πολλών διαφορετικών μηχανισμών. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, τα κράνμπερι περιορίζουν την ικανότητα των βακτηρίων να προσκολλώνται στα κύτταρα του ουροποιητικού σωλήνα. Σύμφωνα με άλλες έρευνες, τα κράνμπερι αποτρέπουν την ανάπτυξη λοιμώξεων στο ουροποιητικό, καθώς καθιστούν το περιβάλλον αφιλόξενο μια και μειώνουν το ουρικό ph, αυξάνοντας την έκκριση ιππουρικού οξέος.

Επίσης, τα κράνμπερι παρουσιάζουν σημαντική δράση ενάντια στην επανεμφάνιση των λοιμώξεων. Μετά από συστημική μελέτη τεσσάρων δοκιμών, απεδείχθη ότι τα συμπληρώματα με κράνμπερι καταπολεμούν την ανάπτυξη των λοιμώξεων του ουροποιητικού ιδιαίτερα σε γυναίκες που εμφάνισαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Το διάγραμμα 1 παρουσιάζει τα αποτελέσματα μίας εκ των τεσσάρων δοκιμών, που συμπεριέλαβε η συστημική μελέτη, και αποδεικνύει τη δράση των συμπληρωμάτων κράνμπερι στην επανεμφάνιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού σε περίοδο 12 μηνών.

Τα κράνμπερι είναι επίσης αποτελεσματικά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με έρευνα για την επίδραση των συμπληρωμάτων κράνμμπερι στις λοιμώξεις του ουροποιητικού σε ηλικιωμένα άτομα, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη εκχυλίσματος καράνμπερι καθημερινά για διάστημα 12 μηνών, περιόρισε σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης των λοιμώξεων του ουροποιητικού σε ηλικιωμένες γυναίκες. Σε μελέτη κατά την οποία εξετάστηκε η δράση του χυμού και του εκχυλίσματος κράνμπερι, απεδείχθη ότι και τα δύο συνέβαλλαν στην μείωση του αριθμού των γυναικών που προσβλήθηκε από λοιμώξεις του ουροποιητικού σε διάστημα ενός έτους.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των κράνμπερι οφείλονται στην περιεκτικότητά τους σε προανθοκυανιδίνες (PAC). Κατόπιν ερευνών διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια δοσολογία πρόσληψης προανθοκυνιδίνων κράνμπερι για την αποτελεσματική θωράκιση του ουροποιητικού συστήματος από τις βακτηριακές λοιμώξεις ανέρχεται στα 36μγ. Επιπλέον, περαιτέρω συστηματική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν, συνηγόρησαν στο γεγονός ότι τα συμπληρώματα με κράνμπερι οφείλουν να παρέχουν τουλάχιστον 36μγ προανθοκυανιδίνων προκειμένου να είναι αποτελεσματικά.

Προβιοτικά-Τα προβιοτικά αποτελούν μη παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δρουν ευεργετικά στην υγεία και τη φυσιολογία του οργανισμού. Με άλλα λόγια, πρόκειται για καλά/ωφέλιμα βακτήρια με θετική επίδραση στην υγεία. Αποτελούνται συνήθως από μύκητες ή βακτήρια (ιδιαιτέρως τα είδη bifidibacterium και lactobacillus) και είναι ευρέως διαθέσιμα ως διατροφικά συμπληρώματα.

Ένα από τα καλύτερα/ωφελιμότερα προβιοτικά βακτήρια, για το οποίο έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες έρευνες, είναι το γένος των γαλακτοβάκιλλων lactobacillusacidophilusDDS-I. Στις αρχές του 1960, όταν ακόμα δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τα προβιοτικά, ο καθηγητής KhemShahani άρχισε να μελετάει τα προβιοτικά βακτήρια, ώσπου μαζί με την ομάδα του, κατόρθωσε να απομονώσει το lactobacillusacidophilus, το οποίο ονόμασε DDS-I, και να μελετήσει ενδελεχώς τις ιδιότητές του. Το εν λόγω προβιοτικό είναι ανθεκτικό στα στομαχικά οξέα, τα χολικά άλατα και αναπτύσσεται στο εντερικό περιβάλλον. Θεωρείται ότι στη χλωρίδα του ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας κυριαρχεί το γένος των γαλακτοβάκιλλων, επομένως η αποκατάστασή/ επαναφορά τους στην περιοχή προστατεύει ενάντια στις λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους απέδειξαν την ιδιότητα του lactobacillusacidophilusDDS-I να βελτιώνει την υγεία των εντέρων με καθημερινή πρόσληψη συμπληρωμάτων. Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτών των μελετών διαπιστώθηκε ότι η ημερήσια πρόσληψη 2 εκατομμυρίων βιώσιμων γαλακτοβάκιλλων οξεόφιλων DDS-I περιόρισε τα κολοβακτηρίδια (π.χ Ecoli, εντεροβακτήρια κλεμπσιέλλα) και αύξησε τη συγκέντρωση γαλακτοβάκιλλων. Η δράση των βήτα γλυκουρονιδάσης και της βήτα γλυκοσιδάσης στα κόπρανα περιορίστηκε με την πόση γάλακτος εμπλουτισμένου με οξεόφιλο.

Πολυάριθμες μελέτες υπογραμμίζουν την επίδραση των προβιοτικών στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού. Μάλιστα, κατόπιν σύγχρονων ερευνών, συγκεντρώθηκαν ισχυρά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων προβιοτικών στην αποτροπή της επανεμφάνισης των λοιμώξεων του ουροποιητικού. Μετά-ανάλυση επίσης της σύγχρονης βιβλιογραφίας απέδειξε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των γαλακτοβάκιλλων στην θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Πρεβιοτικό FS2 –60 – Πρόκειται για ένα πρεβιοτικό ευρέως φάσματος που αποτελείται από ολιγοσακχαρίτες και φυτική ινουλίνη και δρα συνεργιστικά με προβιοτικά.

Τα πρέβιοτικά αποτελούν φυσικές φυτικές ίνες, που ενισχύουν την ισορροπία των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου και τη δράση των προβιοτικών, παρέχοντας το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξή τους. Ένα πρεβιοτικό ευρέος φάσματος παρέχει μίξη πρεβιοτικών βραχείας (πχ ολιγοσακχαρίτες) και μακράς (πχ ινουλίνη) αλύσου. Τα πρεβιοτικά βραχείας και μακράς αλύσου επιδρούν σε διαφορετικά σημεία και επίπεδα του παχέος εντέρου (κόλον). Επομένως, μία μίξη ευρέος φάσματος θα θρέψει τα βακτήρια στο σύνολο του εντέρου. Τα πρεβιοτικά ευρέος φάσματος έχουν μελετηθεί επαρκώς και παρέχουν τη πλήρη γκάμα από μοριακά μήκη δεσμών(από 2–60 ανα μόριο).

Ένα προβιοτικό συμπλήρωμα, που περιέχει καλώς μελετημένα γένη βακτηρίων παράλληλα με πρεβιοτικό, καλείται «συνβιοτικό». Τα συμβιωτικά είναι ανώτερα από τα μεμονωμένα προβιοτικά και πρεβιοτικά, καθώς συμβάλλουν στην επιβίωση και την εγκατάσταση των προβιοτικών συμπληρωμάτων στο γαστρεντερικό σωλήνα. Επιπλέον, ένα συμβιωτικό ενεργοποιεί την ανάπτυξη διαφόρων ειδών γηγενών ωφέλιμων βακτηρίων, βελτιώνοντας έτσι τη γαστρεντερική και συνολική υγεία.

Πιθανή εφαρμογή: Αποτροπή της υποτροπιάζουσας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος και της εντερικής κυστίτιδας.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Cranberry mannose pH, Essential Female Multi

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
dientWeight%EC NRV

CystiCranTM Cranberry extract

(providing 36mg proanthocyanidins)
 

120mg
Vitamin C (as magnesium ascorbate)100mg125
Total viable good bacteria count:3 Billion
Lactobacillus acidophilus DDS-1
Bifidobacterium breve ATCC 15700
Bifidobacterium infantis ATCC 15697
Bifidobacterium longum ATCC 15707
(Guaranteed at time of manufacture)
    

Prebiotic FS2-60*

*(full-spectrum prebiotic fructooligosacharide and plant-derived)

50mg
Vitamin C contributes to the normal function of the immune system.

* Πρεβιοτικό ευρέως φάσματος με φρουκτοολιγοσακχαρίτες και φυτικής προέλευσης ινουλίνη.
✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Ασφάλεια: Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας. Ασφαλές προς χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αντενδείξεις: Συνιστάται ιατρική παρακολούθηση και καθοδήγηση σε άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά ή με ευαίσθητο ανοσοποιητικό όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς.

Αλληλεπιδράσεις: Οι ασθενείς που λαμβάνουν warfarin συνιστάται να χρησιμοποιούν το συμπλήρωμα με κράνμπερι με προσοχή. Επίσης συνιστάται ιατρική καθοδήγηση και παρακολούθηση, καθώς υπάρχει πιθανότητα αλληλεπίδρασης. Αλληλεπίδραση έχει επίσης σημειωθεί μεταξύ των κράνμπερι και των αναστολέων αντλίας πρωτονίων. Επομένως συνιστάται να λαμβάνετε το συμπλήρωμα πολύ πριν ή μετά την φαρμακευτική αγωγή.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Προβιοτικά με Κράνμπερι | Synerbio Daily Plus Cranberry | 30caps

Προβιοτικά με Κράνμπερι | Synerbio Daily Plus Cranberry | 30caps

Vegan, Veg Caps

Προβιοτικά με Πρεβιοτικά

19 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

19 προιοντα στην ιδια κατηγορια :