Ειδικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Myo-Inositol and Folic acid | 120g powder Μεγαλύτερη προβολή

Μυο ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ | Myo-Inositol and Folic acid powder|120g

V210

Νέο προϊόν

33,00 €

Η μυο ινοσιτόλη αποτελεί μία ουσία που μοιάζει με τις βιταμίνες και βρίσκεται φυσικά στα ανθρώπινα κύτταρα. Ως διατροφικό συμπλήρωμα, προσφάτως προσέλκυσε το επιστημονικό ενδιαφέρον για τα εντυπωσιακά της αποτελέσματα σε γυναίκες, που πάσχουν από το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS), στις οποίες απεδείχθη ότι αποκατέστησε την ορμονική ισορροπία, την μεταβολική υγεία και τη γονιμότητα. Διατροφικές πηγές μυο ινοσιτόλης αποτελούν τα σιτηρά ολικής άλεσης, οι σπόροι, τα φασόλια, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα.     Η μυο ινοσιτόλη κατέχει σημαντικό ρόλο σε πολλές κυτταρικές διεργασίες και θεωρείται απαραίτητη για την ομαλή κυτταρική λειτουργία, την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, την λειτουργία των ωοθηκών, τη ρύθμιση των ορμονών και του αναπαραγωγικού. Για την καλύτερη αντιμετώπιση του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) η μυο ινοσιτόλη συνδυάζεται με φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ, που χρησιμοποιεί η Viridian προέρχεται από τη φλούδα οργανικού λεμονιού. Το φολικό οξύ βρίσκεται επίσης στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αυγά και τα φασόλια.

Σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) – Εκτιμάται ότι το Σύνδρομο των πολυκυστικών Ωοθηκών πλήττει το 5-10% των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Είναι η πλέον συνήθης αιτία υπογονιμότητας, καθώς σχετίζεται και με συμπτώματα δυσλειτουργίας των ωοθηκών και ανωμαλιών στην έμμηνο κύκλο. Συνήθως το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS) συνδέεται με αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη (ασχέτως του Δείκτη Μάζας Σώματος), γεγονός που διαταράσσει την ορμονική δραστηριότητα. Η μυο ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση των πολυκυστικών ωοθηκών κυρίως λόγω των ιδιοτήτων τους να αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Γνωρίζοντας ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη και η υπερινσουλιναιμία αποτελούν παράγοντες παθογένειας του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών και καθώς η πλειονότητα των παχύσαρκων γυναικών και το ήμισυ των γυναικών με φυσιολογικό βάρος που πάσχουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, παρουσιάζει αντίσταση στην ινσουλίνη, η χρήση σκευασμάτων για την ευαισθητοποίηση του οργανισμού στην ινσουλίνη έχει συνεπώς ευεργετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η θεραπευτική αγωγή με μυο ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων των ανδρογόνων και την εξισορρόπηση των λιπιδίων στον ορό. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί γενικότερη βελτίωση της εικόνας της υπερτρίχωσης (δασυτριχισμός), της λειτουργίας του έμμηνου κύκλου, της ωορρηξίας και της γονιμότητας με αποτέλεσμα την επίτευξη της εγκυμοσύνης και την ομαλή έκβασή της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 6 μελετών, η πρόσληψη συμπληρωμάτων μυο ινοσιτόλης και φυλλικού οξέος, είχε θεαματικά αποτελέσματα στην ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας των γυναικών με Σύνδρομο πολυκυστικών Ωοθηκών. Ο μηχανισμός δράσης φαίνεται να είναι η ευαισθητοποίηση του οργανισμού στην ινσουλίνη, ο οποίος επιδρά και στη ρύθμιση της ωορρηξίας και στην εξισορρόπηση της ορμονικής λειτουργίας.

Μελέτη σε 20 υπέρβαρες γυναίκες πάσχουσες από το Σύνδρομο πολυκυστικών Ωοθηκών απέδειξε ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων μυο ινοσιτόλης για 12 εβδομάδες αύξησε την ευαισθησία στην ινσουλίνη, εξισορρόπησε τις ορμόνες του αναπαραγωγικού συστήματος και αποκατέστησε την εύρυθμη λειτουργία του έμμηνου κύκλου στις περιπτώσεις αμηνόρροιας και ολιγομηνόρροιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμόw του αντισυλληπτικού χαπιού (OCP) και της μυο ινοσιτόλης (2g δύο φορές ημερησίως παράλληλα με φυλλικό οξύ για διάστημα 12 μηνών) επέφερε καλύτερα αποτελέσματα από τη μεμονωμένη θεραπεία, στο ενδοκρινικό, μεταβολικό και κλινικό προφίλ των ασθενών, ενώ περιόρισε τα επίπεδα της ινσουλίνης και την ανοχή του οργανισμού σε αυτήν.

Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή – Η μυο ινοσιτόλη συμμετέχει στη σηματοδότηση της σεροτονίνης και για αυτό έχει εξεταστεί πολλάκις και με σχετική επιτυχία η δράσή της στη διάθεση και τις συμπεριφορικές διαταραχές, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού. Πρόσφατη μελέτη σε γυναίκες που υπέφεραν από Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή απέδειξε ότι η ημερήσια πρόσληψη 2g μυο ινοσιτόλης περιόρισε σημαντικά τα συμπτώματα. Η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή αποτελεί μία σοβαρή μορφή του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου με άμεσες επιπτώσεις στην εργασία, τη λειτουργία και την κοινωνικότητα της γυναίκας, και συμπτώματα όπως ευερεθιστότητα, κατάθλιψη και ένταση.
 
Υπερτρίχωση/Δασυτριχία – Οι γυναίκες που πάσχουν από το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών συχνά υποφέρουν και από υπερτριχισμό στο πρόσωπο, την πλάτη και τους ώμους, λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης. Καθώς λοιπόν η μυο ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ ρυθμίζουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα, συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση της υπερτρίχωσης. Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη 2g μυο ινοσιτόλης και φυλλικού οξέος δύο φορές ημερησίως για 6 μήνες είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της τριχοφυΐας. Παράλληλα οφέλη από την πρόσληψη των συμπληρωμάτων ήταν η μείωση της τεστοστερόνης, των ανδρογόνων και της ωχρινοτρόπου ορμόνης.
 
Υγιής εγκυμοσύνη – Έχει αποδειχθεί ότι η μυο ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ συμβάλλουν στην υγιή εγκυμοσύνη και βελτιώνουν την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου. Για παράδειγμα, η χορήγηση 2g μυο ινοσιτόλης και 200mcg φυλλικού οξέος, 2 φορές ημερησίως, σε έγκυες γυναίκες 2ΟΥ τριμήνου, με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου ΙΙ, είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή εμφάνισης διαβήτη εγκυμοσύνης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν και επιπλέον οφέλη από τη πρόσληψη των συμπληρωμάτων μυο-ινοσιτόλης στις επιπλοκές της εγκυμοσύνης, (όπως η καισαρική, ο πρόωρος τοκετός, η υπέρταση) και στην υγεία του νεογνού (νεογνική υπέρταση, υπογλυκαιμία, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας).

Σε άλλη μελέτη, σε έγκυες γυναίκες με διαβήτη εγκυμοσύνης, διαπιστώθηκε η σημαντική βελτίωση στην ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, μετά από πρόσληψη συμπληρωμάτων μυο ινοσιτόλης (2g) και φυλλικού οξέος (200mcg) δύο φορές ημερησίως για 8 εβδομάδες.

 

Θεραπεία Υπογονιμότητας - Η μυο ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ έχουν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά και σε θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, όπως η υποβοηθούμενη / τεχνητή γονιμοποίηση. Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έλαβαν συμπλήρωμα μυο ινοσιτόλης (2g) D-chiro ινοσιτόλης (400mg) και φυλλικού οξέος (400mg) και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης είχαν καλύτερη ποιότητα ωαρίων 3 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας και επομένως μεγαλύτερη επιτυχία κύησης, σε σχέση με όσες έλαβαν μόνο συμπλήρωμα φυλλικού οξέος. Το μικροπεριβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το ωάριο παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εγκυμοσύνης. Επομένως, η μυο ινοσιτόλη συμβάλλει στην δημιουργία του κατάλληλου μικροπεριβάλλοντος και την επίτευξη υγιούς κύησης. Μάλιστα, έρευνες απέδειξαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία μυο ινοσιτόλης στα υγρά του ωοθυλακίου τόσο καλύτερη η ποιότητα του ωαρίου. Σε παρόμοια μελέτη, κατά την οποία χορηγήθηκε σε πάσχουσες από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών 2g μυο ινοσιτόλης και 400mg φυλλικού οξέος ημερησίως, διαπιστώθηκε βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων, επίτευξη εγκυμοσύνης και υγιής κύηση. Κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας, όπου εξετάστηκε η ποιότητα των ωαρίων και η υγεία του εμβρύου, απεδείχθη η σημαντική βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων και της υγείας του εμβρύου μετά από χορήγηση 2g μυο ινοσιτόλης και 400mg φυλλικού οξέος ημερησίως.
 
Διαβήτης και Μεταβολικό Σύνδρομο – Τα μη επαρκή επίπεδα μυο ινοσιτόλης σε πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ συνδέονται με διαταραχές στην ουρική έκκριση και αντίσταση στην ινσουλίνη. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η αποκατάσταση των επιπέδων μυο ινοσιτόλης στο σώμα περιορίζουν τις διαταραχές και ρυθμίζουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, γι αυτό άλλωστε και η μυο ινσουλίνη είναι γνωστή ως «παράγοντας ευαισθητοποίησης στην ινσουλίνη». Με την πρόσληψη 4g μυο ινοσιτόλης και 400mcg φυλλικού οξέος ημερησίως για περίοδο 6-8 εβδομάδων, από γυναίκες ηλικίας 18-40 ετών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, βελτιώθηκε έως και κατά 84% η ευαισθησία στην ινσουλίνη στο σύνολο του σώματος.

Σύμφωνα με άλλες μελέτες, η μυο ινοσιτόλη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό και αξιόπιστο σύμμαχο στην καταπολέμηση του μεταβολικού συνδρόμου σε γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία εμμηνόπαυσης. (Από μεταβολικό σύνδρομο πάσχουν όσοι παρουσιάζουν τουλάχιστον τρία από τα παρακάτω συμπτώματα: αυξημένη πίεση, κοιλιακό πάχος, αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χαμηλά επίπεδα HDL χοληστερόλης.) Στα πλαίσια αυτής της μελέτης, χορηγήθηκε σε γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης, πάσχουσες από μεταβολικό σύνδρομο, συμπλήρωμα διατροφής με 2g μυο ινοσιτόλης και 400mcg φυλλικού οξέος ημερησίως και για διάστημα 6 μηνών. Οι μελετητές διαπίστωσαν βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Κατά τη διάρκεια παρόμοιας μελέτης διάρκειας 12 μηνών χορηγήθηκαν σε γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης με συμπτώματα μεταβολικού συνδρόμου 2g μυο-ινοσιτόλης ημερησίως παράλληλα με μια δίαιτα χαμηλής ενεργειακής πρόσληψης. Τα αποτελέσματα ήταν βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης, τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης, μείωση της αρτηριακής πίεσης και αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού στην ινσουλίνη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η διατροφή με υψηλή πρόσληψη σακχάρων αποδυναμώνει την κυτταρική πρόσληψη μυο ινοσιτόλης, εξαιτίας του παρόμοιου μοριακού σχηματισμού και του συνεπακόλουθου ανταγωνισμού με τους διαβιβαστές μυο ινοσιτόλης.

Πιθανή εφαρμογή: Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Υπογονιμότητα, Υγιής κύηση, Διαβήτης και Μεταβολικό Σύνδρομο, Υπερτρίχωση (Δασυτριχισμός), Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή.

Σχετικάπροϊόντα: GTF Chromium, Organic Maca (οργανικήρίζαμακα), Organic Woman 40+ Omega Oil (Οργανικόέλαιομεωμέγαλιπαράοξέαγιαγυναίκες 40+), Woman 40 Multi (πολυβιταμίνεςγιαγυναίκες 40+).

Δύο γεμάτα κουταλάκια - δύο φορές την ημέρα αναμιγνύοντας τα με νερό, χυμό ή με φαγητό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Ασφάλεια: Σε περιπτώσεις πρόσληψης δοσολογίας άνω των 10g ημερησίως έχουν αναφερθεί γαστρεντερικές διαταραχές, όπως μετεωρισμός/φούσκωμα, ναυτία και διάρροια. Ωστόσο, στη συνήθη δοσολογία των 4g ημερησίως δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Επιπλέον, η ημερήσια πρόσληψη 2g για διάστημα 12 και πλέον μηνών θεωρείται ασφαλής.

Αντενδείξεις: Έχει αναφερθεί πιθανότητα επιδείνωσης των συμπτωμάτων του συνδρόμου της ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητας, του αυτισμού και της σχιζοφρένειας σε ημερήσιες δοσολογίες των 12-18g. Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν παρατηρούνται παρενέργειες σε χαμηλότερες δόσεις. Η μυο ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ θεωρούνται ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις:
Ψυχοτρόπες ουσίες/φάρμακα: Σε μελέτες σε ζωντανούς οργανισμούς διαπιστώθηκε ότι το βαλπροϊκό και το λίθιο εμποδίζουν και αποτρέπουν τη σύνθεση της ινοσιτόλης. Τα στοιχεία έδειξαν μείωση στη δραστηριότητα της μυο ινοσιτόλης (ΜΙΡ) και επομένως ανεπάρκεια ινοσιτόλης. Πιθανή αλληλεπίδραση, χρησιμοποιείτε με προσοχή.

Αντικαταθλιπτικά: Θεωρείται ότι αλληλεπιδρούν καθώς η ινοσιτόλη και το φυλλικό οξύ έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Πιθανή θετική αλληλεπίδραση.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Μυο ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ | Myo-Inositol and Folic acid powder|120g

Μυο ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ | Myo-Inositol and Folic acid powder|120g

Vegan

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :