Αμινοξέα

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

L-Glutamine Powder | 100gr Μεγαλύτερη προβολή

Λ-Γλουταμίνη | L-Glutamine Powder | 100gr

V025

Νέο προϊόν

36,50 €

Τα αμινοξέα αποτελούν τους δομικούς λίθους του σώματος και των διατροφικών πρωτεϊνών. Στη φύση υπάρχουν 22 διαφορετικά αμινοξέα, τα οποία κατηγοριοποιούνται σε δύο ομάδες, τα απαραίτητα ή βασικά αμινοξέα και τα μη- απαραίτητα ή μη –βασικά αμινοξέα. Τα μη –απαραίτητα ή μη –βασικά αμινοξέα παράγονται/ συνθέτονται στο ήπαρ μετά από πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω της διατροφής, για αυτό και δεν κρίνεται απαραίτητη η απευθείας κατανάλωσή/πρόσληψή τους. Αντιθέτως, τα απαραίτητα ή βασικά αμινοξέα δεν είναι δυνατό να τα παράξει /σχηματίσει το ήπαρ και για αυτό οφείλει ο άνθρωπος να τα λαμβάνει μέσω της διατροφής του ή συμπληρωμάτων διατροφής, προκειμένου να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του.

Η γλουταμίνη παραδοσιακά συγκαταλέγεται στα μη απαραίτητα/μη βασικά αμινοξέα. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η γλουταμίνη θα μπορούσε να ανήκει υπό όρους και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (άσκηση, γυμναστική) στα απαραίτητα/βασικά αμινοξέα.

  • Ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας (καύσιμο - τροφή για τον εγκέφαλο) - Η γλουταμίνη διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και μετατρέπεται σε γλουταμινικό οξύ στον εγκέφαλο. Ως βασικός νευροδιαβιβαστής συμβάλλει στην ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας και της διανοητικής ταχύτητάς, ενώ δρα παράλληλα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό.
  • Υγεία των εντέρων - Η γλουταμίνη αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας των κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα. Τα έντερα και οι βλεννώδεις μεμβράνες ανταποκρίνονται εξαιρετικά στην γλουταμίνη, η οποία συμβάλλει στην επούλωση και αποκατάσταση του βλεννώδους ιστού.
  • Στρες και τραύμα – Τα άτομα που βρίσκονται σε μεταβολικό στρες, συχνά περνάνε σε κατάσταση καταβολής με αποτέλεσμα την απώλεια μυϊκού ιστού. Τα αυξημένα επίπεδα στρες αυξάνουν δραματικά την έκκριση της γλουταμίνης και επομένως την ανάγκη πρόσληψης. Το διατροφικό συμπλήρωμα γλουταμίνης συμβάλλει στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού και αποτρέπει τη φθορά και την απώλειά του.
  • Αποτοξίνωση του ήπατος – Η γλουταμίνη μεταφέρει το άζωτο αποτρέποντας έτσι τον σχηματισμό τοξινών αμμωνίας στο ήπαρ. Παράλληλα, η γλουταμίνη είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του εξαιρετικά ισχυρού αντιοξειδωτικού γλουταθειόνη
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – Έχει αποδειχθεί ότι η γλουταμίνη ενεργοποιεί τη δράση των λεμφοκυττάρων, των φαγοκυττάρων και των αντισωμάτων IgA (αποτρέπει την είσοδο των βακτηρίων στο σώμα). Σύμφωνα με στοιχεία η επάρκεια γλουταμίνης στον οργανισμό αποτρέπει την ανοσοκαταστολή των ασθενών. Παράλληλα, η χορήγηση γλουταμίνης βοηθά στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ασθενειών , καθώς η γλουταθειόνη περιορίζει την επιβλαβή δράση της κυτοκίνης.
  • Αθλητική δραστηριότητα /επιδόσεις – Η γλουταμίνη προφέρει πολλά οφέλη στους ασκούμενους, όπως ενίσχυση του μυϊκού ιστού, έλεγχο του στρες και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
  • Πόνο – Έχει αποδειχθεί ότι η γλουταμίνη είναι σχεδόν το ίδιο αποτελεσματική με την φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone) στην αντιμετώπιση του πόνου, της φλεγμονής και του οιδήματος.

Πιθανή εφαρμογή

Αθλητική διατροφή, διαχείριση του στρες, αποτοξίνωση, έλκος στόματος, στομάχου και εντέρων, σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, διάρροια, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ελκοειδής κολίτιδα, νόσος του Crohn, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αλκοολισμός, χειρουργική και μεταχειρουργική αποκατάσταση, νοητική οξύτητα.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Η γλουταμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με φλαβονοειδή (εκχύλισμα σταφυλιού, κερκιτίνη και πράσινες τροφές με χλωροφύλλη) για την καλύτερη αποκατάσταση των εντέρων.

'Ενα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά σε μικρή ποσότητα νερού ή χυμού ανάμεσα από τα γεύματα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Λ-Γλουταμίνη | L-Glutamine Powder | 100gr

Λ-Γλουταμίνη | L-Glutamine Powder | 100gr

Vegan, Kosher

8 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

8 προιοντα στην ιδια κατηγορια :