Πεπτικό & Προβιοτικά

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Peppermint Oil Plus Μεγαλύτερη προβολή

Μέντα Έλαιο | Peppermint Oil Plus | 90caps

V400

Νέο προϊόν

42,00 €

Η μέντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά από πολλές γενεές για την ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών. Μάλιστα, οι πρώτες αναφορές στη μέντα γίνονται στην μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας. Τα φύλλα της περιέχουν 2.5% αιθέρια έλαια με κυρίαρχη την μεθανόλη. Οι ιδιότητες της μέντας οφείλονται κυρίως στα αιθέρια έλαιά της, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου, του κοιλιακού άλγους, του μετεωρισμού και της δυσπεψίας.

Πληθώρα μελετών αποδεικνύει ότι το έλαιο της μέντας έχει αντί-σπασμωδικές ιδιότητες για τον μαλακό ιστό του γαστρεντερικού σωλήνα. Το έλαιο μέντας πρέπει να χορηγείται στον οργανισμό παρεντερικά ή με κάψουλες βραδείας αποδέσμευσης, προκειμένου το ενεργό έλαιο να μεταφερθεί στο λεπτό έντερο, όπου θα επιμηκυνθεί η αποδέσμευση του ελαίου για 10-12 ώρες και θα περάσει τελικά στο όργανο, που ταλαιπωρεί το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δηλαδή στο παχύ έντερο.

Το κύμινο, επίσης γνωστό και ως «ο μάραθος του μεσημβρινού» ή «Περσικός μάραθος», έχει άρωμα παρόμοιο με το γλυκάνισο. Δεν αποτελείται από σπόρους, αλλά ουσιαστικά από αποξηραμένους σπασμένους καρπούς. Το κύμινο σε συνδυασμό με τη μέντα δρουν ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα, καταπολεμώντας τα συμπτώματα του Συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της δυσπεψίας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Η πιπερόριζα (τζίντζερ) είναι ευρέως διαδεδομένη στην ινδική κουζίνα. Το γνωστό και χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση της πιπερόριζας οφείλεται στα πτητικά έλαια που περιέχει. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες σε συμπτώματα δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας και γαστροπάρεσης. Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν ότι η πιπερόριζα συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της ναυτίας.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου-Πρόκειται για μια γαστρεντερική διαταραχή με κύριο χαρακτηριστικό το κοιλιακό άλγος (πόνος) και τη δυσφορία σε συνδυασμό με μεταβολές στις εντερικές κενώσεις. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν διεξαχθεί 20 και πλέον κλινικές δοκιμές για την δράση του ελαίου μέντας στα συμπτώματα του Συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Σε πρόσφατη μετά-ανάλυση τεσσάρων έγκυρων κλινικών δοκιμών αποδείχθηκε ότι το έλαιο μέντας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του Συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Μάλιστα, σε έρευνα που διεξήχθη με παρεντερική χορήγηση ελαίου μέντας, για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, διαπιστώθηκε ότι στο 75% των συμμετεχόντων τα συμπτώματα του συνδρόμου περιορίστηκαν κατά 50%, καταγράφοντας έτσι εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αντίδρασης στην κλινική έρευνα.

Στα πλαίσια άλλης έρευνας, σε πάσχοντες από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου χορηγήθηκε έλαιο μέντας 15-30 λεπτά πριν το γεύμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, τα συμπτώματα του συνδρόμου περιορίστηκαν στο 79% των ασθενών, ενώ σε πολλούς ο πόνος σταμάτησε τελείως. Στο 83% παρατηρήθηκαν λιγότερες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και βελτιωμένες και τακτικότερες εντερικές κενώσεις. Στο 73% περιορίστηκε το σύμπτωμα του βορβορυγμού και στο 79% ο μετεωρισμό.

Ομοίως, μετά από μελέτη της δράσης του ελαίου μέντας, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη 0.2ml ελαίου, μία έως τρεις φορές ημερησίως, 15 λεπτά πριν τα γεύματα, είχε ευεργετική δράση σε άτομα πάσχοντα από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Μετά από πρόσληψη 8 εβδομάδων το έλαιο μέντας περιόρισε τον κοιλιακό πόνο και τη δυσφορία και βελτίωσε γενικότερα την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρόσληψη ελαίου μέντας καταγράφηκαν και σε παιδιά, που έπασχαν από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Σε κλινική δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 42 παιδιά, διαπιστώθηκε ότι μετά από παρεντερική πρόσληψη ελαίου μέντας για διάστημα 2 εβδομάδων, στο 75% των παιδιών η ένταση και η συχνότητα του πόνου περιορίστηκε σημαντικά.

Δυσπεψία-Έχει αποδειχθεί ότι η συνδυασμένη χρήση ελαίου μέντας και κύμινου καταπολεμά τα συμπτώματα της μη ελκώδους δυσπεψίας (πχ καούρα, παλινδρόμηση, πόνος, αίσθημα πληρότητας, μετεωρισμός, φούσκωμα και γαστρεντερικοί σπασμοί/ κράμπες). Παρά το επίχρισμα και την βραδεία αποδέσμευση, το έλαιο μέντας και το κύμινο καταπραΰνουν τον μαλακό μυ του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι το έλαιο μέντας και το κύμινο δρα το καθένα ξεχωριστά σε διαφορετικά σημεία και στάδια της πεπτικής διαδικασίας, με στόχο και αποτέλεσμα τον περιορισμό των εντερικών συσπάσεων. Ασκούν λοιπόν συνεργιστική δράση.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η πιπερόριζα βελτιώνει τα συμπτώματα της δυσπεψίας, καθώς καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού, το οποία αποτελεί συνήθη γενεσιουργό αιτία της λειτουργικής δυσπεψίας.

Σε κλινική δοκιμή διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, στην οποία συμμετείχαν πάσχοντες από μη ελκώδη δυσπεψία με συμπτώματα μετριοπαθή έως σοβαρά, διαπιστώθηκε ότι στο τέλος της δοκιμής και μετά από συνδυασμένη πρόσληψη ελαίου μέντας και κύμινου, στο 63% των πασχόντων τα συμπτώματα του πόνου είχαν υποχωρήσει. Στο 89.5% ο πόνος είχε περιοριστεί σημαντικά, ενώ στο 94.5 είδε σημαντική βελτίωση γενικότερα.

Στα πλαίσια άλλης δοκιμής, εξετάστηκε η δράση του ελαίου μέντας και του κύμινου σε άτομα που έπασχαν από λειτουργική δυσπεψία. Ένα μήνα μετά, η ένταση του πόνου μειώθηκε κατά 40%, ενώ τα συμπτώματα πίεσης, βάρους και πληρότητας περιορίστηκαν κατά 43.

Θετικά αποτελέσματα από τη χρήση ελαίου μέντας και κύμινού για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της λειτουργικής δυσπεψίας (πχ έντονος πόνος και δυσπεψία) και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών έχουν καταγραφεί και σε ακόμα μία κλινική μελέτη. Οι συγγραφείς της εν λόγω μελέτης, η οποία περιλαμβάνει και παλαιότερες έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δράση και η αποτελεσματικότητα της συνδυασμένης χρήσης μέντας και κύμινου είναι εφάμιλλη με αυτή των φαρμακευτικών σκευασμάτων (π.χ προκινητικά ή ευκινητικά φάρμακα). Καθώς το κύμινο και η μέντα γίνονται καλά αποδεκτά από το ανθρώπινο σώμα και η χρήση τους είναι εξαιρετικά ασφαλής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποτελεσματική, εναλλακτική αγωγή για τους μακροχρόνια πάσχοντες από δυσπεψία.

Ναυτία–Είναι γνωστό ότι η πιπερόριζα καταπολεμά τα συμπτώματα της ναυτίας και του έμετου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συστηματικής μελέτης κλινικών δοκιμών, απεδείχθη ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων πιπερόριζας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τα ναυτίας. Έτσι, η ημερήσια πρόσληψη 1000mg πιπερόριζας απέτρεψε αποτελεσματικά την μετεγχειριτική ναυτία και τον έμετο.mΠιθανός μηχανισμός δράσης της πιπερόριζας είναι μία βασική δραστική ουσία που περιέχει η πιπερόριζα, η τζιντζερόλη, ή οι υποδοχείς σεροτονίνης (5ΗΤ) που αποτρέπουν τις γαστρικές συσπάσεις.

Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η εισπνοή ατμού ελαίου μέντας καταπολεμά τη μετεγχειρητική ναυτία.

Αντιμικροβιακή δράση–Πληθώρα επιστημονικών ερευνών τεκμηριώνει την αντιμικροβιακή δράση του ελαίου μέντας ενάντια σε βακτήρια όπως το ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού, o χρυσίζων σταφυλόκοκκος και το Ε Coli. Επίσης έχει αντιμυκητισιακές ιδιότητες ενάντια στην κάντιτα (CandidaAlbicans). Το έλαιο μέντας βελτιώνει τα συμπτώματα, καθώς περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων στο λεπτό έντερο. Μάλιστα. Έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά την ανάπτυξη τουλάχιστον 22 διαφορετικών τύπων βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στην αντιβίωση λοιμογόνων στελεχών. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθιστά την υγεία του λεπτού εντέρου σε περιπτώσεις πάθησης από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και βακτηριακής υπερανάπτυξης του λεπτού εντέρου (SIBO).

Εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύουν ότι το έλαιο του κύμινου αποτρέπει τον αποικισμό των εντέρων από μύκητες και μικρόβια. Για αυτόν το λόγο και θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κάντιτα.

Η πιπερόριζα καταπολεμά τη δράση του ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού και παρουσιάζει σημαντική και ευρεία αντί - παρασιτική δράση.

Γαστρική κένωση–Σύμφωνα με έρευνες το έλαιο μέντας και η πιπερόριζα αυξάνουν το ρυθμό γαστρικής κένωσης. Σε κλινική δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν εθελοντές που κατανάλωναν 0.64mlέλαιο μέντας παράλληλα με το γεύμα τους, διαπιστώθηκε, μετά από μέτρηση της αναπνοής, ότι η ταχύτητα γαστρικής κένωσης έχει επιταχυνθεί (Δες Διάγραμμα 4). Θεωρείται ότι το έλαιο μέντας οφείλει τη δράση του στον περιορισμό των γαστρικών σπασμών και την αύξηση της πυλωρικής βαλβίδας.

Έρευνες επίσης αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων πιπερόριζας - 1200mg ημερησίως, συμβάλλει στην ταχύτερη γαστρική κένωση, βελτιώνοντας την γενικότερη κατάσταση των πασχόντων από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και λειτουργική δυσπεψία.

Αντισπασμωδική δράση– Το έλαιο μέντας έχει αντί σπασμωδικές ιδιότητες. Μάλιστα στα πλαίσια επιστημονικής έρευνας και κλινικών δοκιμών διαπιστώθηκε ότι το έλαιο μέντας είχε ανώτερη δράση με πολύ λιγότερες παρενέργειες από το αντίστοιχο αντισπασμωδικό φαρμακευτικό σκεύασμα Buscapan. Κατά τη διάρκεια εξέτασης με χορήγηση διαλύματος βαρίου, απεδείχθη ότι η από του στόματος πρόσληψη ελαίου μέντας αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική αντισπασμωδική αγωγή.

Πιθανή εφαρμογή: Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), δυσπεψία, ως αντισπασμωδικό, ναυτία, εντερική κινητικότητα/κενώσεις, κάντιτα, ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού, εντερικά παράσιτα, βακτηριακής υπερανάπτυξης του λεπτού εντέρου (SIBO).

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Προβιοτικά, φυτικές ίνες, Ένζυμα με ακτινίδιο (Kiwizyme), HCL, πεπτικά ένζυμα, γλουταμίνη, γλυκόριζα, Βερβερίδα του Όρεγκον, εκχύλισμα γκρέιπφρουτ.

Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Peppermint leaf oil (Mentha x piperita) 570mg, providing 0.2ml essential oil
Caraway seed extract (Carum carvi) 160mg, providing 640mg caraway seed, Ginger root extract (Zingiber officinale) 70mg, providing 350mg ginger rhizome, Vegetarian delayed release capsule 192mg. 

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως 15-30 λεπτά πριν το φαγητό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας. Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη των συμπληρωμάτων φυτικών ινών σε πάσχοντες από χολική απόφραξη, χολολιθίαση ή φλεγμονές του ήπατος.

Χρησιμοποιείτε με προσοχή σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και έλκους.

Να μην λαμβάνετε το συμπλήρωμα αν έχετε υπερευαισθησία στη μέντα.

Δεν συνιστάται η πρόσληψη των συμπληρωμάτων κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Παρενέργειες: Σπάνια έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη πρόσληψη ελαίου μέντας και συνήθως αφορούν ήπιες και προσωρινές διαταραχές όπως καούρες, αίσθημα καύσου στο πρωκτό ή περιπρωκτικά και αίσθημα δυσφορίας. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, περιορίστε τη δόση ή διακόψτε τη χρήση.

Αλληλεπιδράσεις: Να αποφεύγεται η πρόσληψη ελαίου μέντας σε συνδυασμό με ανοσοκατασταλτικά φαρμακευτικά σκευάσματα «κυκλοσπορίνη», καθώς αυτό είναι πιθανό να αυξήσει την βιοδιαθεσιμότητα του φαρμάκου. Χρησιμοποιείτε μόνο κατόπιν ιατρικής υπόδειξης και καθοδήγησης.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Μέντα Έλαιο | Peppermint Oil Plus | 90caps

Μέντα Έλαιο | Peppermint Oil Plus | 90caps

Vegan, Veg Caps

19 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

19 προιοντα στην ιδια κατηγορια :