100% Φυτικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Oregon Grape Root | 350mg 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Μαόνια η οξύφυλλος | Oregon Grape Root | 30caps

V875

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

14,50 €

Βερβερίδα του Όρεγκον-Βερβερίδα η οξύφυλλος - Μαόνια η οξύφυλλος

To φυτό goldenseal (υδράστις) αποτελεί ένα άγριο βότανο με μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ, καθώς η φήμη του για τις εξαιρετικές αντιβιοτικές του ιδιότητες έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση και η συνεχής εκμετάλλευση του φυτού επέφερε απροσδόκητη πίεση και σύντομα το φυτό χαρακτηρίστηκε σπάνιο. Για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί προτείνουν σήμερα τη χρήση εναλλακτικών φυτών. Ιστορικά και παραδοσιακά η βερβερίδα του Ορεγκον (OregonGrapeRoot) έχει παρόμοια χρήση με αυτή του goldenseal (υδράστις). Επιπλέον η βερβερίδα του Ορεγκον χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των χρόνιων δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή, η ψωρίαση και το έκζεμα. Η ευεργετική δράση της βερβερίδας, όπως και του goldenseal, οφείλεται κυρίως στα υψηλά επίπεδα αλκαλοειδή ισοκινολίνης, και κυρίως στη βερβερίνη.

  • Αντιβιοτική δράση – Πιθανότατα η πιο σημαντική και γνωστή ιδιότητα της βερβερίνης είναι η αντιβιοτική της δράση. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια σε ευρύ φάσμα βακτηρίων, πρωτόζωων και μυκήτων. Έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των χλαμύδιων, του ecoli (εσερίχια κόλι) , της σαλμονέλας, της χολέρας, του πνευμονικού στρεπτόκοκκου, της Σιγκέλλα δυσεντερίας της κάντιτα και πολλών άλλων. Μάλιστα, η δράση της βερβερίνης ενάντια σε κάποια από αυτά τα παθογόνα είναι πολύ ισχυρότερη από αυτή των αντιβιοτικών που συνήθως χρησιμοποιούνται, ενώ επιπλέον, δεν παρουσιάζει τη γνωστή παρενέργεια των αντιβιοτικών, δηλαδή την ανάπτυξη μυκήτων.
  • Αντιμολυσματική δράση – η βερβερίνη, παράλληλα με την αντιβιοτική της δράση, αποτρέπει αποδεδειγμένα την προσκόλληση των βακτηριδίων στα κύτταρα-του ξενιστή. Τα αλκαλοειδή, που περιέχει, εμποδίζουν την προσκόλληση του στρεπτόκοκκου Α στα εσωτερικά τοιχώματα του λαιμού. Η βερβερίνη επίσης δρα ευεργετικά σε περιπτώσεις μολύνσεων της ουροδόχου, και ιδιαιτέρως όταν τα ούρα είναι αλκαλικά.
  • Ανοσοδιεγερτική δράση - Έχει αποδειχθεί ότι η βερβερίνη αυξάνει την παροχή αίματος στη σπλήνα, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία της στη διύλιση/φιλτράρισμα του αίματος και την απελευθέρωση συστατικών που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Η βερβερίνη επίσης ενεργοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα, τα οποία καταπολεμούν τα βακτήρια, τους ιούς και την ανεπιθύμητες ύλη. Λόγω της παραπάνω δράσης της, τα φυτά που περιέχουν βερβερίνη συγκαταλλέγονται/ταξινομούνται στα βότανα που «καθαρίζουν» το αίμα.
  • Αντιπυρετική δράση – Τα φυτά που περιέχουν βερβερίνη καταπολεμούν - «ρίχνουν» τον πυρετό, καθώς ενισχύουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στους μικροοργανισμούς που προκαλούν τον πυρετό.
  • Αντιμετώπιση της διάρροιας/Αντιδιαρροϊκή δράση – Πληθώρα κλινικών μελετών αποδεικνύει την επιτυχή αντιμετώπιση της οξείας διάρροιας. Η βερβερίνη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των περισσοτέρων εντερικών διαταραχών, με αποτελέσματα το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, με αυτά των κοινών αντιβιοτικών. Παράλληλα με την αντιμικροβιακή της δράση, η βερβερίνη εμποδίζει τη δράση των τοξινών που προκαλούν συγκεκριμένα βακτήρια σε περιπτώσεις διάρροιας προκαλούμενης από εντεροτοξίνες, χολέρα και τη διάρροια των ταξιδιωτών.
  • Ενίσχυση του ήπατος – Η βερβερίνη ενεργοποιεί την έκκριση χολής και χολερυθρίνης ενώ ρυθμίζει τις μεταβολικές ανωμαλίες σε πάσχοντες από κίρρωση του ύπατος.

Πιθανή εφαρμογή: Διάρροια, χρόνια καντιντίαση, φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων/βλεφαρίτιδα, χολολιθίαση, δερματικά προβλήματα, παράσιτα, διαταραχές του πεπτικού, ψωρίαση, μολύνσεις της ουροδόχου, προστασία των κυττάρων, τράχωμα, χρόνια χολοκυστίτιδα και ηπατικές διαταραχές. Φλεγμονώδεις καταστάσεις των βλεννογόνων μεμβρανών, πεπτικό έλκος, κολίτιδα, ανορεξία και επώδυνη εμμηνόρροια.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Acidophillus, Grapefruit seed extract (εκχύλισμαγκρέιπφρουτ), fibre complex (σύμπλεγμαφυτικώνινών), l-glutamine ( λγλουταμίνη), digestive aid (πεπτικόβοήθημα), green food blend (μίξη πράσινων), εχινάκεια/ εχινάτσια, dandelion/ burdock (ταραξάκο/τρίβολος).

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Μαόνια η οξύφυλλος | Oregon Grape Root | 30caps

Μαόνια η οξύφυλλος | Oregon Grape Root | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :