Αμινοξέα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

L-Tryptophan | 220mg 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Λ - Τρυπτοφάνη | L-Tryptophan | 220mg | 30caps

V040

Νέο προϊόν

17,50 €

Από τα οχτώ απαραίτητα αμινοξέα, η τριπτοφάνη είναι η πλέον σπάνια. Μετά την απορρόφησή της από το έντερο, στο αίμα η τρυπτοφάνη δεσμεύεται από τις πρωτεΐνες και σε ελεύθερη μορφή σε περιφερικά σημεία, όπου τυπικά το 90% χρησιμοποιείται για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, σχεδόν το 3% μετατρέπεται στο σημαντικό νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη (5-ΗΤ) και το υπόλοιπο 7% χρησιμοποιείται για την παραγωγή της νιασίνης. Πιεζόμενοι πολιτικά από φιλανθρωπικά ιδρύματα υγείας, το ΙΟΝ (Ινστιτούτο για τη βέλτιστη υγεία) του Λονδίνο, το 2002 εισηγήθηκε στη βρετανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων την επανεξέταση της ασφάλειας της τρυπτοφάνης, η οποία είχε αμφισβητηθεί λόγω μολυσμένης παραγωγής από την Ιαπωνία το 1989.

Προκειμένου να διασφαλίσει τα υψηλότερα στάνταρ αγνότητας/καθαρότητας, η Viridian χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αριστερόστροφη L μορφή της, σύμφωνα με τα κριτήρια καθαρότητας της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας (ΕΡ ΕuropeanPharmacopeia).

Κατάθλιψη

Η λ-τρυπτοφάνη έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών κατάθλιψης. Σε έρευνα, που διεξήχθη για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της τρυπτοφάνης και της κοινής φαρμακευτικής αγωγής (limipramine), απεδείχθη ότι η τρυπτοφάνη είχε στατιστικά υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλο που στους ασθενείς, που χορηγήθηκε η φαρμακευτική αγωγή, η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ήταν πιο άμεση, μακροπρόθεσμα η τρυπτοφάνη είχε την ίδια αποτελεσματικότητα με λιγότερες παρενέργειες από τη φαρμακευτική αγωγή.

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα χαμηλά επίπεδα τρυπτοφάνης στον οργανισμό, και επομένως και της σεροτονίνης, αποδυναμώνουν την ικανότητα μάθησης και μνήμης, ενώ προκαλούν καταθλιπτική διάθεση, ιδιαιτέρως σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης.

Αϋπνία

Η σεροτονίνη αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον ύπνο, καθώς σχηματίζεται από το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Η πρόσληψη τρυπτοφάνης αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης και επομένως διευκολύνεται ο ύπνος. Η τρυπτοφάνη είναι πιο αποτελεσματική στην περίπτωση της αϋπνίας, κατά την οποία παρατηρείται δυσκολία στην έναρξη του ύπνου, καθώς περιορίζει το χρόνο που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος για να αποκοιμηθεί (λανθάνουσα κατάσταση ύπνου). Η λ – τρυπτοφάνη μειώνει το χρόνο έναρξης του ύπνου από την πρώτη ημέρα πρόσληψης σε δοσολογία άνω του 1g. Σε περιπτώσεις χρόνιας και επίμονης αϋπνίας έναρξης ύπνου καθώς και σε πιο βαριάς μορφής αϋπνίες, που χαρακτηρίζονται από δυσκολία έναρξης αλλά και διατήρησης του ύπνου, συνιστάται επαναλαμβανόμενη χορήγηση χαμηλών δόσεων λ –τρυπτοφάνης με σκοπό τη βελτίωση των συμπτωμάτων και τη θεραπεία.

Γερμανικές έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι δυνατή η χορήγηση μέχρι και 2g ημερησίως για την αντιμετώπιση της χρόνιας, επίμονης αϋπνίας.

Ινομυαλγία

Το σύνδρομο ινομυαλγίας χαρακτηρίζεται από μυοσκελετικό άλγος, αδυναμία και κόπωση, που εκδηλώνεται με γενικευμένη μυαλγία, ευαισθησία σε συγκεκριμένες περιοχές, κόπωση και αδυναμία ξεκούρασης (ανάπλασης – αποκατάστασης ) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στοιχεία από πολλές πηγές συνηγορούν στο γεγονός ότι στους πάσχοντες από ινομυαλγία παρατηρείται μειωμένη ροή σεροτονίνης. Η αύξηση της σεροτονίνης στον οργανισμό, μέσω πρόσληψης συμπληρωμάτων λ-τρυπτοφάνης ή 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-ΗΤΡ), βελτιώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας και σωματικού πόνου σε πολλούς ασθενείς διαφόρων παθήσεων.

Ημικρανία και κεφαλαλγία τάσεως

Καθώς πολλοί πάσχοντες από ημικρανία έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στους ιστούς του σώματός τους, πολλοί ερευνητές αποκαλούν την ημικρανία «σύνδρομο χαμηλής σεροτονίνης». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης προκαλούν προδιάθεση για την ανάπτυξη ημικρανίας. Μεγάλος αριθμός πασχόντων από ημικρανία υποφέρει επίσης και από ναυτία, χωρίς να είναι γνωστό το γιατί. Είναι γνωστό ότι πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα αντιμετώπισης της ναυτίας αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Μία πιθανή θεωρία σχετικά με την ημικρανία είναι ότι η υποσεροτονινεργική κατάσταση (χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης) ενεργοποιεί την φυσιολογική και παθολογική αντίδραση που προκαλεί το νιτρικό οξείδιο στα μηνιγγικά και εγκεφαλικά μικρά αγγεία.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: L-Tryptophan 220mg (EP grade). In a base of alfalfa, spirulina and bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Λ - Τρυπτοφάνη | L-Tryptophan | 220mg | 30caps

Λ - Τρυπτοφάνη | L-Tryptophan | 220mg | 30caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

8 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

8 προιοντα στην ιδια κατηγορια :