Πεπτικό & Προβιοτικά

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Complete Fibre Complex with FOS | 90caps Μεγαλύτερη προβολή

Σύμπλεγμα Φυτικών Ινών | Complete Fibre Complex with FOS | 90caps

V480

Νέο προϊόν

25,50 €

Οι φυτικές ίνες αποτελούν συστατικά ζωτικής σημασίας σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στη υγεία και την ακεραιότητα του συνόλου του γαστρεντερικού συστήματος.        

Οι φυτικές ίνες διακρίνονται σε δύο κυρίως κατηγόρίες, τις διαλυτές και τις μη διαλυτές. Οι μη διαλυτές φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν το νερό και να παρέχουν όγκο στο γαστρεντερικό σωλήνα. Επιπλέον, οι εν λόγω φυτικές ίνες, όπως και η κυτταρίνη υφίστανται φυσική ζύμωση και παράγουν βραχείας αλύσου λιπαρά οξέα (SCFAs), τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για υγιή εντερικά κύτταρα.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες, όπως οι πηκτίνες και οι ημικυτταρίνες είναι υδατοδιαλυτές και παρέχουν μεγαλύτερα οφέλη στον οργανισμό, όπως χήλωση/χηλίωση των βαρέων μετάλλων, βραδύτερη κένωση του στομάχου, δέσμευση των χολικών οξέων και περιορισμό των στεροειδών και της χοληστερόλης. 

Λιναρόσπορος-ο λιναρόσπορος αποτελεί πλούσια πηγή ουσιών–προδρόμων λιγνάνης, η οποία στην εντερική χλωρίδα μετατρέπεται σε εντερολακτόνη και εντεροδιόλη. Οι εν λόγω λιγνάνες παρέχουν σημαντική αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή και αντι-ιική δράση. Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και γλισχρασμα, τα οποία λιπαίνουν και ενυδατώνουν τον εντερικό σωλήνα.  
Φλοιός ψύλλιου (Psylliumhusk)-To ψύλλιο ανήκει στην κατηγορία (γλισχρασμα) των φυτικών ινών που όταν καταναλώνονται σχηματίζουν ένα πήκτωμα ή γέλη με υψηλό ιξώδες στο έντερο. Είναι ένα από τα ισχυρότερα συστατικά ενάντια στη χοληστερόλη. Επιπλέον, περιορίζει τα επίπεδα γλυκόζης και ρυθμίζει την ινσουλίνη στον οργανισμό.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το ψύλλιο συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και τον περιορισμό της όρεξης σε παχύσαρκα άτομα, όταν λαμβάνεται παράλληλα με τα γεύματα. Παράλληλα, δεσμεύει τις στεροειδής ουσίες, καθυστερεί την κένωση του στομάχου και συμβάλλει στη χήλωση/χηλίωση βαρέων μετάλλων, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο συστατικό αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Πηκτίνη εσπεριδοειδών–Οι πηκτίνες βρίσκονται σε όλα τα φυτικά κυτταρικά τοιχώματα, στο εξωτερικό περίβλημα και τη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών. Η πηκτίνη έχει την ιδιότητα να περιορίζει τα επίπεδα των λιπών (χοληστερόλη και τριγλυκερίδια), καθώς ενισχύει τη διαδικασία απέκκρισής τους από το σώμα μέσω των κοπράνων και επομένως αποτρέπει τον σχηματισμό λίπους στο ήπαρ.

Η πηκτίνη υφίσταται ζύμωση στην εντερική χλωρίδα παράγοντας έτσι βραχείας αλύσου λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν εξαιρετικά σημαντική δράση στο σώμα. Έτσι, το βουτυρικό οξύ, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό λιπαρό οξύ βραχείας αλύσου, είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας για τα κύτταρα του παχέος εντέρου.

Φαιοφύκη (Kelp)–Το φαιοφύκι είναι ένα καφέ θαλάσσιο φύκι. Τα θαλάσσια φυτά περιέχουν κατά 10 έως 20 φορές περισσότερα μέταλλα από τα φυτά του εδάφους και πληθώρα βιταμινών και ωφέλιμων στοιχείων. Το φαιοφύκι περιέχει γλισχρασμα (άλγη), που καταπραΰνει το έντερο, περιορίζει τα επίπεδα των λιπών στο αίμα και συμβάλλει στη δέσμευση και απέκκριση των βαρέων μετάλλων και άλλων μολυσματικών στοιχείων.

Μια κάψουλα παρέχει 2 lug ιοδίνης για την ενίσχυση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Πίτουρο ρυζιού (Rice Bran)–Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το πίτουρο ρυζιού αποτελεί πηγή εξαιρετικά ευαίσθητων και πολύτιμων υπερτροφών. Προσφάτως απεδείχθη ότι κάποια από αυτά τα συστατικά, όπως οι τοκοτριενόλες έχουν 6000 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε. Πολλά ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο πίτουρο και το έλαιο του ρυζιού, όπως γαμμα οριζανόλη, φερουλικό οξύ, τοκοτριενόλες και φαινολικές ενώσεις (όπως η εξαφωσφορική ινοσιτόλη-ΙΡ6- που είναι γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση και τη χήλωση–χηλίωση των βαρέων μετάλλων). Το πίτουρο ρυζιού ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς εξομαλύνει και ρυθμίζει τις πεπτικές εκκρίσεις.
Φρουκτο-ολιγο-σακχαρίτες (FOS)–Οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες αποτελούν πολυσακχαρίτες βραχείας αλύσου που βρίσκονται συνήθως στα λαχανικά, όπως η αγκινάρα, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και το σκόρδο. Οι φρουκτοοολιγοσακχαρίτες δεν χωνεύονται, αλλά τρέφουν τη φιλική χλωρίδα των εντέρων, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τις αποικίες των βακτηρίων. Επίσης, συμβάλλουν στην αύξηση των λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου (SCFAs), στη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης και την απομάκρυνση των τοξινών.

Πιθανή εφαρμογή- Οι ευεργετικές δράσεις των φυτικών ινών στον οργανισμό είναι:

  1. Μείωση του χρόνου εντερικής διέλευσης
  2. Καθυστέρηση στη κένωση του στομάχου
  3. Αίσθημα πληρότητας
  4. Αύξηση παγκρεατικών εκκρίσεων
  5. Αύξηση του όγκου και του βάρους των κοπράνων
  6. Βελτίωση και εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας
  7. Αύξηση παραγωγής λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου (SCFAs)
  8. Περιορισμός των λιπών
  9. Αύξηση στη διαλυτότητα της χολής

Επίσης, οι φυτικές ίνες δρουν ευεργετικά σε περιπτώσεις όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), η διάρροια, η αυξημένη χοληστερόλη, η χήλωση/χηλίωση βαρέων μετάλλων και ελεύθερου σιδήρου, η αποτοξίνωση, καθαρισμός του οργανισμού, παχυσαρκία, λειτουργικές διαταραχές του παχέως εντέρου, κάντιτα.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Εκχύλισμα γκρέιπφρουτ, βερβερίδα του Ορεγκον (Οregongraperoot), Απαραίτητα λιπαρά οξέα, Οξεόφυλλο (Acidophilus), γαϊδουράγκαθο,   πεπτικά ένζυμα,

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Organic linseed (ground) 140mg, Psyllium husk (fine) 140mg, Apple pectin 35mg
Kelp 30mg, Rice bran 30mg, F.O.S. (fructooligosaccharides) 25mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.
Συνιστάται να λαμβάνονται αρκετή ώρα πριν ή μετά τα γεύματα με άφθονο νερό.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη συμπληρωμάτων φυτικών ινών σε μορφή χαπιού (δισκίου) σε πάσχοντες από διαταραχές του οισοφάγου, καθώς αυτά είναι πιθανό να διογκωθούν στον οισοφάγο και να προκαλέσουν τη φραγή του.

Αλληλεπιδράσεις: Να αποφεύγεται η ταυτόχρονη πρόσληψη συμπληρωμάτων φυτικών ινών και φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς αυτά είναι πιθανό να παρεμποδίσουν την απορρόφησή τους

Σημείωση: Η πόση άφθονων υγρών και νερού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση των ευεργετικών ιδιοτήτων των φυτικών ινών στο γαστρεντερικό σωλήνα.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Σύμπλεγμα Φυτικών Ινών | Complete Fibre Complex with FOS | 90caps

Σύμπλεγμα Φυτικών Ινών | Complete Fibre Complex with FOS | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :