Πεπτικό & Προβιοτικά

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

KiwiZyme | 500mg 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Ακτινίδιο και πεπτικά ένζυμα | KiwiZyme | 500mg | 30caps

V483

Νέο προϊόν

33,00 €

Το ακτινίδιο είναι γνωστό επειδή χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές για τροπικές φρουτοσαλάτες και ροφήματα (σμούθι). Αυτές που είναι λιγότερο γνωστές είναι οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Το ακτινίδιο (Actinidiadeliciosa) είναι ένα πράσινο θρεπτικό φρούτο-υπερτροφή με ασύγκριτες ευεργετικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα. Έχει πρεβιοτικές ιδιότητες, δράση ενεργοποίησης των πεπτικών ενζύμων και την ικανότητα να ρυθμίζει τις κενώσεις του εντέρου. Η αξιοσημείωτη επίδραση του ακτινίδιου στην υγεία του πεπτικού συστήματος, έχει μελετηθεί διεξοδικά, ιδιαιτέρως λόγω της ιδιότητάς του να καταπολεμά τα συμπτώματα του μετεωρισμού και της δυσκοιλιότητας.

Το ακτινίδιο παρουσιάζει τρία κύρια θρεπτικά χαρακτηριστικά, στα οποία οφείλει και τις μοναδικές ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα ιδιότητές του.

  1. Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος – Το ακτινίδιο περιέχει το ένζυμο ακτινιδίνη, το οποίο ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και δρα ως πεπτικό βοήθημα.
  2. Ενίσχυση των βακτηρίων του εντέρου - το ακτινίδιο περιέχει πρεβιοτικά και φυτικές ίνες στη μορφή πολυσακχαριτών κυτταρίνης και ημικυτταρίνης, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των εντερικών βακτηρίων.
  3. Φυτικές ίνες – Συγκρινόμενο με άλλα φρούτα, το ακτινίδιο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις βιταμινών C, E, K, φυλλικού οξέος, καροτενοειδών, καλίου, φυτικών ινών και φυτοθρεπτικών συστατικών, που θρέφουν και υποστηρίζουν ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, το ακτινίδιο περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες συγκρατούν μεγάλη ποσότητα υγρών και συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κενώσεων.

Για την δημιουργία του Kiwizyme χρησιμοποιούμε το Digestenkiwifruit, το οποίο παρασκευάζεται από ακτινίδια που καλλιεργούνται στη Νέα Ζηλανδία, όπου οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη και τη θρεπτική ποιότητα του ακτινίδιου. Το Digestenkiwifruit εκχυλίζεται μέσω μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον, χωρίς τη χρήση χημικών, ισχυρών διαλυτών και βαφής. Περιέχει τη σάρκα του φυτού και εγγυημένα υψηλά επίπεδα του ενζύμου ακτινιδίνη. Το KiwiZyme περιέχει επίσης αλόη και φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS).

Η αλόη (Aloebarbadensis) έχει μακρά χρήση στην παραδοσιακή ιατρική, εξαιτίας των θεραπευτικών και καταπραϋντικών της ιδιοτήτων. Περιέχει πληθώρα φυτοθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς αποκαθιστά την βακτηριακή ισορροπία των εντέρων, ενισχύει την πέψη και αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Οι φρουκτιολιγοσακχαρίτες αποτελούν φυσικές φυτικές ίνες, που βρίσκονται σε πολλές τροφές. Εφόσον καταναλωθούν,περνάνε στο κόλον αμετάβλητα, όπου και μεταβολίζονται από την εντερική μικροχλωρίδα. Για αυτόν τον λόγο θεωρούνται πρεβιοτικά συστατικά.

  • Δυσκοιλιότητα – Αποτελεί σύνηθες πρόβλημα, που απασχολεί πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων. Χαρακτηρίζεται από σπάνιες και μη τακτικές κινήσεις των εντέρων και αδυναμία απόλυτης κένωσής του. Στα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνονται ο πόνος η δυσφορία, τα μικρά ή σκληρά κόπρανα, η αίσθηση μη ολοκληρωμένης /απόλυτης κένωσης των εντέρων, το κοιλιακό πρήξιμο, ο μετεωρισμός και το κοιλιακός άλγος. Η πρόσληψη καθαρκτικών μέσων για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας προκαλεί εξάρτηση, αδράνεια στο έντερο και επιτείνει το πρόβλημα. Το ακτινίδιο, τόσο σε μορφή φρούτου όσο και εκχυλίσματος, βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας σε διάστημα τεσσάρων μόλις εβδομάδων πρόσληψης, χωρίς τα έντονα συμπτώματα που προκαλούν τα καθαρκτικά.

Στα πλαίσια κλινικών δοκιμών, η ημερήσια πρόσληψη ακτινίδιου σε μορφή σκόνης (5000mg) για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, από άτομα με έντονο πρόβλημα δυσκοιλιότητας, είχε ως αποτέλεσμα την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοιλιακού άλγους, του μετεωρισμού και της δυσκοιλιότητας. Μάλιστα, η κινητικότητα του εντέρου βελτιώθηκε σημαντικά μετά από μόλις δύο εβδομάδες πρόσληψης συμπληρώματος ακτινίδιου σε σχέση με την πρόσληψη πλασέμπο (ψευδοφάρμακο).

Στα πλαίσια μελέτης, εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος ακτινίδιου σε χαμηλότερη δοσολογία (1000mg/ ημερησίως) για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Η πρόσληψη χαμηλών δόσεων DigestenKiwifruit βελτίωσε τη κινητικότητα των εντέρων και αύξησε των μέσο αριθμό των περισταλτικών κινήσεων σε 4.5 ανά εβδομάδα από 2.3 καθόλη τη διάρκεια της μελέτης. Με τη χρήση ψευδοφαρμάκου (πλασέμπο) η κινητικότητα του εντέρου αυξήθηκε επίσης στο ίδιο ποσοστό για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ σημείωσε σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια της μελέτης

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών από ακτινίδιο, βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας στο 50% των πασχόντων και περιόρισε τη χρήση των καθαρκτικών σκευασμάτων. Μάλιστα, σε ηλικιωμένα άτομα απεδείχθη ότι η καθημερινή κατανάλωση ακτινιδίων για διάστημα τριών εβδομάδων, καταπολέμησε τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, καθώς είχε ως αποτέλεσμα το σχηματισμό μαλακών κοπράνων και τις συχνότερες κενώσεις. Τα αποτελέσματα οφείλονται στην αυξημένη πρόσληψη των φυτικών ινών του ακτινιδίου.

Η αλόη πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ινδία για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Στα πλαίσια ερευνών για την αποτελεσματικότητα της αλόης στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, απεδείχθη ότι η χορήγηση σκευάσματος αλόης για διάστημα 28 ημερών σε δυσκοίλιους ασθενείς, είχε ως αποτέλεσμα μαλακότερα κόπρανα, συχνότερες εντερικές κενώσεις, και μειωμένη πρόσληψη καθαρκτικών.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS) ως διατροφικές υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες και πρεβιοτικά, ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα. Κατά τη διάρκεια μελετών, η χορήγηση FOS σε υπερήλικες, που έπασχαν από δυσκοιλιότητα, για διάστημα 30 ημερών, περιόρισε τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και αύξησε το βάρος/ ποσότητα των κοπράνων. Μάλιστα με την χορήγηση ρίζας yacon, που έχει εξαιρετικά μεγάλη περιεκτικότητα σε φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS), διαπιστώθηκε ότι μετά από 2 μόλις εβδομάδες, επιταχύνθηκε ο χρόνος διέλευσης από το έντερο, συμβάλλοντας στην καλύτερη αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

  • Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) - Μελέτη σε πάσχοντες από το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου έδειξε ότι η ημερήσια πρόσληψη φρέσκων ακτινίδιων για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων περιόρισε σημαντικά το χρόνο διέλευσης από το κόλον, αύξησε τη συχνότητα αφόδευσης και καταπολέμησε τα συμπτώματα του συνδρόμου.

Προσφάτως, απεδείχθη ότι η κατανάλωση αλόης για 8 εβδομάδες, περιόρισε το κοιλιακό άλγος, τη δυσφορία και το φούσκωμα σε πάσχοντες από το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου, οι οποίοι δεν είχαν κατορθώσει να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα με άλλον τρόπο.

  • Βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας – Το ακτινίδιο, η αλόη και οι φρουκτοολιγισακχαρίτες (FOS) επιδεικνύουν σημαντική πρεβιοτική επίδραση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας. Στο διάγραμμα 3 υπογραμμίζονται τα οφέλη του πρεβιοτικού περιεχομένου του DigestenKiwifruitcomplex στην εντερική μικροχλωρίδα. Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη σκόνης (αποξηραμένου) ακτινίδιου για τέσσερις ημέρες βελτίωσε την εντερική μικροχλωρίδα, καθώς απομονώθηκαν στα κόπρανα αυξημένα επίπεδα λακτοβάκιλλων και μπιφιντοβακτηρίων.

Οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ως πρεβιοτικά συμβάλλουν επίσης στην βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας. Μελέτη πάνω σε υπερήλικες ασθενείς έδειξε ότι η ημερήσια πρόσληψη συμπληρωμάτων φρουκτοολογοσακχαριτών για διάστημα 2 μόνο εβδομάδων, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μπιφιντοβακτηρίων στο έντερο. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και αντίστοιχη μελέτη σε νεότερους και πιο υγιείς εθελοντές, στους οποίους χορηγήθηκε προσαρμοσμένη δοσολογία. Επιπλέον παρατηρήθηκε αύξηση στο ρυθμό, τον αριθμό και την ποιότητα των κενώσεων.

Πολλές εργαστηριακές μελέτες υπάρχουν επίσης για την ευεργετική δράση της αλόης στην βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας. Έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων ειδών ευεργετικών βακτηρίων, όπως το Lacidophilus, L. Plantarum, Lcasei και το Bifidobacteriuminfantis.

Πιθανή εφαρμογή Δυσκοιλιότητα, εξάρτηση από καθαρκτικά, μη τακτικές εντερικές κενώσεις, σκληρά κόπρανα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, γενικότερη υγεία του πεπτικού συστήματος, βελτίωση της εντερικής χλωρίδας.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Digesten™ Kiwifruit Enzyme 500mg, Aloe vera inner juice extract 25mg, Fructooligoscharrides 75mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1-2 κάψουλες ημερησίως (για καλύτερα αποτελέσματα μαζί με το πρωινό γεύμα). Μπορεί να αυξηθεί στις 4 κάψουλες ημερησίως αν κριθεί απαραίτητο, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Παιδιά ηλικίας 8-12 ετών να λαμβάνουν 1 – 2 κάψουλες ημερησίως. Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αντενδείξεις: Να μη λαμβάνεται όταν υπάρχει διαπιστωμένη αλλεργία στο ακτινίδιο και τα εσπεριδοειδή.

Εγκυμοσύνη και Γαλουχία: Το ακτινίδιο και η αλόη θεωρούνται ασφαλή προς λήψη κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αλληλεπιδράσεις: Είναι πιθανή η αλληλεπίδραση με την ταυτόχρονη πρόσληψη καθαρκτικών. Να λαμβάνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Ακτινίδιο και πεπτικά ένζυμα | KiwiZyme | 500mg | 30caps

Ακτινίδιο και πεπτικά ένζυμα | KiwiZyme | 500mg | 30caps

Vegan, Veg Caps

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :