Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Οργανικός Υγρός Σίδηρος | Organic Liquid Iron 200ml Μεγαλύτερη προβολή

Οργανικός Υγρός Σίδηρος | Organic Liquid Iron | 200ml

V321

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

34,50 €

Ο οργανικός υγρός σίδηρος της Viridian αποτελεί μία μοναδική πηγή σιδήρου από τα φύλλα του φυτού murraya koenigii (γνωστό ως γλυκό neem ή κάρυ). Το οργανικό εκχύλισμα φύλλων βασιλικού, γκουάβα, και φλούδας λεμονιού παρέχει στο προϊόν επιπλέον βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ ο χυμός οργανικής ασερόλα και αμλα την απαιτούμενη βιταμίνη C. Το ιώδιο παρέχεται από οργανικά φύκια αρκτικής. Ο οργανικός υγρός σίδηρος της Viridian δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα, έχει ευχάριστη γεύση πορτοκαλιού  και περιέχει επίσης έγχυμα οργανικής τσουκνίδας και πικραλίδας, μέλι και έλαιο πορτοκαλιού.

Ο οργανικός υγρός σίδηρος της Viridian αποτελεί φυσική πηγή:

- Σιδήρου - Βιταμίνης C  - Βιταμίνης Β1, Β2, Β3, Β5 και Β6 - Φυλλικού οξέος - Ιώδιο

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί σύνηθες γεγονός στον σύγχρονο πληθυσμό και είναι μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας παγκοσμίως. Ο σίδηρος βρίσκεται σε τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, το σπανάκι, οι φακές, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η βιταμίνη C ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου των τροφών από το σώμα, δημιουργώντας ένα απορροφήσιμο σύμπλεγμα σιδήρου και ασκορβικού οξέος.

Οι πληθυσμιακές ομάδες, που αναφέρονται παρακάτω, είναι πιο επιρρεπείς στην έλλειψη/ ανεπάρκεια σιδήρου:

 • Χορτοφάγοι
 • Γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης
 • Γυναίκες σε εμμηνόπαυση
 • Παιδιά σε ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε περιόδους απότομης και γρήγορης ανάπτυξης
 • Άτομα με αυξημένη σωματική δραστηριότητα.

Άλλοι σημαντικοί λόγοι, στους οποίους μπορεί να οφείλεται η έλλειψη /ανεπάρκεια σιδήρου είναι η εσωτερική αιμορραγία, το σύνδρομο δυσαπορρόφησης σιδήρου και ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

 • Αναιμία-Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία η έλλειψη σιδήρου προκαλεί μείωση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη συγκέντρωση αιμογλοβίνης στο αίμα. Η αιμογλοβίνη είναι ένα σημαντικό συστατικό, που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία δεσμεύουν το οξυγόνο και το μεταφέρουν από τους πνεύμονες  στους ιστούς του σώματος. Κατόπιν, απομακρύνουν το διοξείδιο του άνθρακα από τους ιστούς πίσω στους πνεύμονες. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της αιμογλοβίνης. Επομένως, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν αναιμία.

Τα συμπτώματα σιδηροπενικής αναιμίας περιλαμβάνουν:

 • Κόπωση
 • Έλλειψη ενέργειας
 • Αίσθημα λιποθυμίας
 • Λαχάνιασμα
 • Ταχυπαλμία
 • Ωχρότητα
 • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
 • Απώλεια μαλλιών

Έχει αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα σιδήρου εξισορροπούν τα επίπεδα σιδήρου και αποκαθιστούν την έλλειψη του στο αίμα σε περιπτώσεις που η διατροφή δεν παρέχει ικανοποιητικά επίπεδα. Μόλις διαγνωστεί η έλλειψη σιδήρου, μέσω των συμπτωμάτων, που προκαλεί, ή μέσω εξέτασης αίματος, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πίνακας : Τιμή Αναφοράς Πρόσληψης θρεπτικών Συστατικών για το σίδηρο (Nutrient Reference Value )

Στάδια ζωής

Ηλικία

   Αρσενικά(mg/ημέρα)

   Θηλυκά(mg/ημέρα)

Παιδιά

1-3 ετών

            6.9

           6.9

Παιδιά

4-6 ετών

            6.1

           6.1

Παιδιά

7-10 ετών

            8.7

           8.7

Έφηβοι

11-18 ετών

           11.3

         14.8

Ενήλικες

19-50 ετών

           8.7

         14.8

Ενήλικες

51 ετών και άνω

           8.7

          8.7

 

Ο σίδηρος που βρίσκεται στα φυτά (φυτικός σίδηρος) είναι λιγότερο απορροφήσημος σε σχέση με το ζωικό σίδηρο. Επομένως, η Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη σιδήρου από χορτοφαγική διατροφή ανέρχεται στα 14mg/ημερησίως για ενήλικες άνδρες και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, στα 33mg/ημερησίως για γυναίκες προ εμμηνόπαυσης και στα 26mg/ημερησίως για κορίτσια στην  εφηβεία.  Η ημερήσια απώλεια σιδήρου είναι μεγαλύτερη στους αθλητές σε περιόδους έντονης  άσκησης/προπόνησης και  σωματικής καταπόνησης, εξαιτίας της αυξημένης μικροσκοπικής αιμορραγίας από το γαστρεντερικό σύστημα ή  από την καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι ημερήσιες ανάγκες σιδήρου κατά μέσο όρο, για όσους ακολουθούν έντονο και συστηματικό πρόγραμμα άσκησης είναι κατά 30% πιο αυξημένες.

Ενέργεια–τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο σώμα προκαλούν έλλειψη ενέργειας και κόπωση, καθώς η έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμογλοβίνης συνεπάγεται λιγότερο οξυγόνο στο σώμα  για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια ερευνών, απεδείχθη ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων σιδήρου από γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης  με συμπτώματα κόπωσης και χαμηλά επίπεδα φερριτίνης, χωρίς ωστόσο διαγνωσμένη αναιμία, είχε σημαντική ευεργετική επίδραση. Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας απέδειξαν ότι μετά από 12 εβδομάδες πρόσληψης συμπληρωμάτων σιδήρου, τα συμπτώματα κόπωσης και αδυναμίας περιορίστηκαν κατά 50%, ενώ στην ομάδα που έλαβε πλασέμπο/ ψευδοφάρμακο κατά 19%.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, που διήρκησε πέντε χρόνια, η πρόσληψη σιδήρου από γυναίκες με αναιμία και έντονη εμμηνόρροια, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ενέργειας, της σωματικής και πνευματικής λειτουργίας και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και στρες.

Σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας διαδραματίζουν και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) αποτελεί ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για το μεταβολισμό και τη χρήση των μακροθρεπτικών συστατικών. Η βιταμίνη Β5 επομένως είναι εξαιρετικά σημαντική για την παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια, όπου η βιταμίνη βρίσκεται σε μορφή συνενζύμου Α.

Νοητική Υγεία- Έχει αποδειχθεί ότι το ιώδιο υποστηρίζει και βελτιώνει τη νοητική λειτουργία σε παιδιά με ανεπάρκεια ιωδίου. Κατά τη διάρκεια μελετών σε μαθητές, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη 400mg ιωδίου ημερησίως για 24 εβδομάδες βελτίωσε την ικανότητα επεξεργασίας πληροφοριών, τη λεπτή κινητικότητα και την οπτική οξύτητα. Σύμφωνα με έρευνα, η έλλειψη ιωδίου κατά  τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε  μειωμένη νοητική αντίληψη των βρεφών.

Σημαντικές για τη νοητική υγεία είναι και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η  ένδεια βιταμίνης Β6 συνδέεται με ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η μειωμένη νοητική λειτουργία και η νόσος αλτσχάϊμερ. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 παρουσιάζονται κυρίως σε ηλικιωμένους και χορτοφάγους. Μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνη Β5 συνδέεται με νευρολογικές και νοητικές διαταραχές.

Αθλητικές επιδόσεις–καθώς τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό προκαλούν μειωμένα ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμογλοβίνη, εύλογη είναι και η αρνητική επίδραση του στις  επιδόσεις των αθλητών. Αυτό ισχύει κυρίως για γυναίκες αθλήτριες. Σε αυτήν την περίπτωση ευεργετικά αποτελέσματα έχει η πρόσληψη συμπληρωμάτων σιδήρου. Σύμφωνα  με έρευνες, η από του στόματος πρόσληψη συμπληρωμάτων σιδήρου από αθλήτριες με χαμηλά επίπεδα σιδήρου, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ενέργεια, την αντοχή, την απόδοση και τις αποθήκες σιδήρου.

Πιθανή εφαρμογή:Έλλειψη/ ανεπάρκεια σιδήρου, σιδηροπενική αναιμία, κόπωση, αδυναμία, νοητική υγεία και αθλητικές επιδόσεις.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ενήλικες- Πολυβιταμινούχο σκεύασμα με φόρμουλα μετάλλων «High Five Multivitamin and Mineral Formula» και οργανικό έλαιο ωμέγα 3:6:9.

Παιδιά – πολυβιταμινούχο σκεύασμα για παιδιά «Viridikid Multi» και οργανικό έλαιο με ωμέγα λιπαρά οξέα για παιδιά «Organic Viridikid Omega Oil».

Organic Glycerine, organic acerola juice, organic nettle and dandelion leaf infusion, organic Bulgarian polyfloral honey, organic murraya koenigii leaf extract, organic lemon peel, guava leaf and amla fruit extract, organic orange oil, organic artic wrack seaweed.

20ml μας δίνουν: Iron 20mg, Vitamin C 80mg, Vitamin B1 4mg, Vitamin B2 5.2mg, Vitamin B3 8mg, Vitamin B5  8mg
Vitamin B6 5.6mg, Folic acid 160ug, Iodine 120ug.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ως συμπλήρωμα διατροφής για ενήλικες λαμβάνετε 2 με 4 κουταλιές του γλυκού (ή 10 με 20 ml) ημερησίως.

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών λαμβάνετε 2 κουταλιές του γλυκού (ή 10ml) ημερησίως.

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών λαμβάνετε 1 κουταλιά του γλυκού ( ή 5ml) ημερησίως.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών λαμβάνετε ½ κουταλιά του γλυκού ( ή 2.5ml) ημερησίως.

Κύηση και γαλουχία: Ασφαλές για χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αντενδείξεις: Ενήλικες με φυσιολογική εντερική λειτουργία παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο υπερφόρτωσης σιδήρου από διαιτητικές πηγές. Ωστόσο, η υψηλή πρόσληψη σιδήρου, άνω των 20mg/kg βάρους σώματος, είναι πιθανό να προκαλέσει γαστρικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, ναυτία, κοιλιακό άλγος και λιποθυμικές τάσεις.

Συμπληρώματα διατροφής σιδήρου δεν πρέπει να χορηγούνται σε άτομα με διαγνωσμένη αιμοχρωμάτωση. 

Αλληλεπιδράσεις: Σύμφωνα με στοιχεία, τα συμπληρώματα σιδήρου είναι πιθανό να περιορίσουν την απορρόφηση κάποιον φαρμάκων, λόγω αποσιδήρωσης. Σε αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνονται  τα: Αναστολείς ΜΕΑ, χολεστυραμινη και χολεστιπόλη, σιμετιδίνη, I-Dopa, καρβιντόπα, πενικιλλαμίνη, αντιβιοτικά κινολόνης (πχ norfloxacin), σουλφαλαζίνη, αντιβιοτικά τετρακυκλίνων (πχ μινοκυκλίνη, δοξοκυκίνη), λ θυροξίνη.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης του οργανικού υγρού σιδήρου και οποιοδήποτε από τα παραπάνω αναφερόμενα φάρμακα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 ώρες.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Οργανικός Υγρός Σίδηρος | Organic Liquid Iron | 200ml

Οργανικός Υγρός Σίδηρος | Organic Liquid Iron | 200ml

Vegetarian, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :