100% Φυτικά Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Licorice Root 60 Caps Μεγαλύτερη προβολή

Γλυκόριζα | Licorice Root | 60 Caps

V881

Νέο προϊόν

19,50 €

Η γλυκόριζα είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα φαρμακευτικά βότανα με εκτενή χρήση και επιστημονικές μελέτες. Η φαρμακευτική χρήση της γλυκόριζας, τόσο στους δυτικούς όσο και στους ανατολικούς πολιτισμούς, αριθμεί εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως μαλακτικό, αποχρεμπτικό, αντιβηχικό και ήπιο καθαρκτικό. Η γλυκόριζα είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή βότανα της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους, του άσθματος, της φαρυγγίτιδας, της ελονοσίας, του κοιλιακού άλγους, της αϋπνίας και των μολύνσεων

  • Δράση αντιφλεγμονώδης και ενάντια στις αλλεργίες– Η γλυκόριζα επιδεικνύει σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντι- αλλεργική δράση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις άσθματος και ατοπίας. Η δράση της οφείλεται στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων της κορτιζόλης. Στις αρνητικές επιπτώσεις της κορτιζόλης συγκαταλέγονται η σύνθεση λίπους στο ήπαρ, η ατροφία του θύμου αδένα και η ατροφία των επινεφριδίων(συρρίκνωση). Η δράση της οφείλεται στην ιδιότητά της να καταστέλλει την φωσφολιπάση Α2. Το ένζυμο αυτό καθαρίζει τα λιπίδια από τις κυτταρικές μεμβράνες, επιτρέποντας τη δημιουργία των φλεγμονωδών προσταγλανδίνων και λευκοτριένιων.
  • Εξισορρόπηση των οιστρογόνων – θεωρείται ότι η γλυκόριζα δρα εναλλακτικά στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, καθώς παρουσιάζει προσαρμογόνα δράση στις αυξομειώσεις των οιστρογόνων. Το  γλυκυρρητινικό οξύ ανταγωνίζεται πολλές από τις λειτουργίες των οιστρογόνων και ιδιαιτέρως αυτών από εξωτερικές πηγές (ξένο-οιστρογόνα)
  • Ενίσχυση των επινεφριδίων Η γλυκόριζα ασκεί στεροειδή επίδραση και για αυτό χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση των στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Ενισχύει την ορμονική λειτουργία και συμβάλλει έτσι στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και η επινεφρίδια εξάντληση.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος - Η γλυκυρριζίνη και το γλυκυρρητινικό οξύ περιέχουν ιντερφερόνη, η οποία αποτελεί το φυσικό αντιιικό – αντιβιοτικό του σώματος. Η γλυκυρριζίνη αποτρέπει την ανάπτυξη πολλών DNA και RNA ιών, όπως ο ιός της δαμαλίτιδας, ο ιός του έρπητα και η φυσαλιδώδης στοματίτιδα.
  • Αντιβακτηριακή δράση –Το εκχύλισμα αλκοόλης που περιέχει η γλυκόριζα, παρουσιάζει αντιμικροβιακή δράση ενάντια στην ανάπτυξη και την εξάπλωση του σταφυλόκοκκου, του στρεπτόκοκκου, των μυκοβακτηρίων και της κάντιτα. Η πλειονότητα των αντιμικροβιακών της ιδιοτήτων οφείλεται στα ισοφλαβονοειδή στοιχεία που περιέχει, καθώς το γλυκυρρητινικό οξύ και τα παράγωγα παρουσιάζουν μικρότερη αντιβακτηριακή δράση.
  • Προστασία του ήπατος – Το γλυκυρρητινικό οξύ αποτρέπει την φθορά του ήπατος από τα χημικά στοιχεία, καθώς αναστέλλει τη καταστρεπτική δράση των ελεύθερων ριζών, ενώ εμποδίζει και τον σχηματισμό τους .
  • Αποχρεμπτική δράση – Η γλυκόριζα αποτελεί ένα σημαντικό «γιατρικό» για την αντιμετώπιση του βήχα, καθώς διευκολύνει την απομάκρυνση της βλέννας από τον αναπνευστικό σωλήνα.

Δράση ενάντια στο έλκος – τα παράγωγα στοιχεία της γλυκόριζας έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν τις προσταγλανδίνες εκείνες που προκαλούν τις βλεννώδεις εκκρίσεις και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων στο στομάχι, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επούλωση του έλκους.

Πιθανή εφαρμογή:

Ιοί και κρύωμα – Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται ανέκαθεν για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση των ιών, όπως αυτών του έρπητα και της γρίπης.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο – Προεμμηνορροϊκά συμπτώματα όπως ένταση, κατάθλιψη, λαιμαργία-λιγούρα, αύξηση βάρους και υπερευαισθησία στήθους αποδίδονται στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, διαταράσσοντας την αναλογία οιστρογόνων – προγεστερόνης. Και η γλυκυρριζίνη και το γλυκυρρητινικό οξύ δρουν ενάντια στα οιστρογόνα, αποτρέπουν την διάλυση της προγεστερόνης και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της αναλογίας.

Νόσος του Addison - Η γλυκόριζα έχει παρόμοια δράση με αυτή της αδλοστερόνης, η οποία είναι απαραίτητη στην αντιμετώπιση της νόσου του Addison (σοβαρή ασθένεια ανεπάρκειας των επινεφριδίων). Η γλυκόριζα σε συνδυασμό με γλυκίνη και κυστεϊνη έχουν να επιδείξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον δύσκολες μολύνσεις για τον οργανισμό.

Η γλυκόριζα αποτελεί ένα κατά τα φαινόμενα αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση της κάντιτα, ιδιαιτέρως όταν αυτή συνδυάζεται με το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης στην κλινική εικόνα του ασθενούς. Η αντιμικροβιακή της δράση και η ταυτόχρονη προστασία των επινεφριδίων την καθιστά απαραίτητη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Η γλυκόριζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς συνδυασμούς με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά και για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.

Με βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), βιταμίνη C και ροδιόλα για την ενίσχυση της λειτουργίας των επινεφριδίων και την αύξηση της παραγωγής κορτιζόλης από αυτά.

Σε παθήσεις που συνδέονται με την αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, η συνδυασμένη πρόσληψη γλυκύριζας με dongquai είναι πιθανό να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα. Το dongquai έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα των οιστρογόνων και η γλυκόριζα να αποτοξινώνει και να απομακρύνει τα ξενο-οιστρογόνα.

Παράλληλα με αντιοξειδωτικά και ανοσοδιεγερτικά βότανα, όπως η εχινάκια, η γλυκόριζα παρέχει επιπλέον υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, η γλυκόριζα είναι δυνατό να συνδυαστεί με τα βότανα που συνιστώνται για την αντιμετώπιση της κάντιτα. Λόγω της αντιμικροβιακής της δράσης, η γλυκόριζα συμπληρώνει και ενισχύει τις ιδιότητες βοτάνων όπως η βερβερίδα του Όρεγκον και το εκχύλισμα γκρέιπφρουτ.

Σημείωση: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η γλυκόριζα αποτελεί ένα αποτελεσματικό βότανο στην αντιμετώπιση της νόσου της επινεφρίδιας εξάντλησης, με σχετικά άμεσα και σύντομα αποτελέσματα.

 

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Standardised Licorice (Glycyrrhiza glabra) root (20% glycerrhizinic acid) 250mg.
In a base of alfalfa, spirulina & bilberry


✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Γλυκόριζα | Licorice Root | 60 Caps

Γλυκόριζα | Licorice Root | 60 Caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :