Αντιοξειδωτικά

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Σύμπλεγμα για την ενίσχυση της νόησης/σκέψης | Cognitive Complex 60 caps Μεγαλύτερη προβολή

Σύμπλεγμα για την ενίσχυση της νόησης/σκέψης | Cognitive Complex | 60 caps

V147

Νέο προϊόν

44,00 €

Πρόκειται για μια προηγμένη σύνθεση/μίξη σημαντικών νευροπροστατευτικών και αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών. Το παρόν σκεύασμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας και της νόησης/ σκέψης (πνευματική διεργασία), καταστέλλοντας το οξειδωτικό στρες, βελτιώνοντας την ρευστότητα των κυττάρων, την αντίδραση των νευροδιαβιβαστών και την αίσθηση της χαλάρωσης.

Φωσφατιδυλοσερίνη (PS) – Είναι το κυριότερο φωσφολιπίδιο του εγκεφάλου. Βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες και μαζί με τα άλλα φωσφολιπίδια αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβρανών. Τα εν λόγω φωσφολιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών συμβάλλουν σημαντικά στην επικοινωνία των κυττάρων, τη ρευστότητα των μεμβρανών και τη μεταφορά των βιοχημικών μηνυμάτων, προκαλώντας την αντίδραση των κυττάρων.

Πολυάριθμες κλινικές δοκιμές, έχουν αποδείξει ότι η φωσφατιδυλοσερίνη δρα ευεργετικά για τη νοητική λειτουργία, ενισχύοντας κυρίως τις λειτουργίες εκείνες του εγκεφάλου, που έχουν την τάση να φθίνουν με το πέρασμα των χρόνων, όπως η μνήμη, η μάθηση, το λεξιλόγιο και η  ικανότητα συγκέντρωσης.

Θεωρείται ότι η φωσφατιδυλοσερίνη συμβάλλει στην απελευθέρωση του CRF (παράγοντα έκλυσης κορτικοτροπίνης), ο οποίος ενεργοποιεί τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA)  ως αντίδραση στο στρες. Αυτό εξηγεί μερικώς την  επίδραση της φωσφατιδυλοσερίνης στην κατάθλιψη, καθώς τα επίπεδα της κορτισόλης σε περιπτώσεις κατάθλιψης είναι συνήθως υψηλά.

Ακετυλοκαρνιτίνη – Προέρχεται από το αμινοξύ λ-καρνιτίνη και αποτελεί ένα ενεργό αντιοξειδωτικό στοιχείο, που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες των νευρώνων από τις ελεύθερες ρίζες.    

Επιπλέον, συμβάλλει στον μεταβολισμό των φωσφολιπιδίων και ενισχύει την παραγωγή ενέργειας του εγκεφάλου. Η ακετυλοκαρνιτίνη διευκολύνει την εισαγωγή του ακετυλοσυνένζυμου Α στα μιτοχόνδρια κατά τη διάρκεια της οξείδωσης των λιπαρών οξέων, ενισχύει την παραγωγή ακετυλοχολίνης και διεγείρει την σύνθεση των φωσφολιπιδίων των πρωτεϊνών και των μεμβρανών.

 Σύμφωνα με έρευνες, η ακετυλοκαρνιτίνη συμβάλλει στη θεραπεία της νόσου αλτσχάιμερ, της κατάθλιψης των γηραιότερων, της ισχαιμίας και της επαναιμάτωσης του εγκεφάλου, και της νοητικής δυσλειτουργίας λόγω αλκοολισμού.

Άλφα λιποϊκό οξύ (ALA) – Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι ένα θειούχο αντιοξειδωτικό, που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Δρα μοναδικά ως ισχυρό αντιοξειδωτικό στην προστασία από τις λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες. 

Παράλληλα, το άλφα λιποϊκό οξύ ενισχύει και παρατείνει τη δράση των άλλων αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν το σώμα από τη καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι η χορήγηση θρεπτικών συστατικών στα  μιτοχόνδρια, όπως το άλφα λιποϊκό οξύ και τα παράγωγά του, σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το συνένζυμο Q10, σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες, αποτελεί μία αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση της λειτουργίας των μιτοχονδρίων και της νόησης.

Λ-θεανίνη - Πρόκειται για ένα μοναδικό αμινοξύ, το οποίο βρίσκεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα στο τσάι (Camelia sinensis). Στον εγκέφαλο η λ-θεανίνη αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης και σεροτονίνης. Επίσης, ενισχύει την δραστηριότητα των άλφα- εγκεφαλικών κυμάτων, που αποτελούν ένδειξη ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μία μικρή έρευνα  φοιτητών στην Ιαπωνία απέδειξε ότι η χορήγηση 200mg λ-θεανίνης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της δραστηριότητας των άλφα εγκεφαλικών κυμάτων και την αίσθηση της χαλάρωσης. Η θεανίνη έδρασε χαλαρωτικά, όχι ηρεμιστικά, αφήνοντας τον εγκέφαλο σε εγρήγορση 40 λεπτά μετά την- από του στόματος - πρόσληψη της δόσης.

Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται συχνά ως χαλαρωτικό αφέψημα, παρόλο που συχνά περιέχει περισσότερη καφεΐνη παρά καφέ. Απ΄ότι φαίνεται, η θεανίνη  εξουδετερώνει σε κάποιο βαθμό τη διεγερτική δράση της καφεΐνης.

Συνένζυμο Q10 - Το συνένζυμο Q10, ή αλλιώς γνωστό και ως ουβικινόνη, είναι μία φυσική ουσία και ένα απαραίτητο συστατικό για τα μιτοχόνδρια, τα οποία αποτελούν τη μονάδα παραγωγής ενέργειας των κυττάρων. Το συνένζυμο Q10 συμμετέχει στην παραγωγή της (ΑΤΡ )τριφωσφορικής αδενοσίνης, που είναι το μόριο της ενέργειας. Η ευεργετική δράση του συνενζύμου Q10 επικεντρώνεται στην παραγωγή ενέργειας και την έντονη αντιοξειδωτική του δράση. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι έχει εξίσου σημαντική δράση στην αντιμετώπιση των νευρολογικών διαταραχών, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι πάσχοντες από τη νόσο του πάρκινσον (Parkinson) έχουν χαμηλά επίπεδα συνενζύμου Q10 στα μιτοχόνδρια.

Μίξη πράσινων τροφών από τη Viridian – Ο συνδυασμός των υπερτροφών σπιρουλίνας, άλφα άλφα και μύρτιλλου παρέχει πληθώρα μικροθρεπτικών συστατικών και φυτοχημικών αντιοξειδωτικών με αποτέλεσμα μεγαλύτερη συνεργιστική δράση και θρεπτική αξία. Η Viridian επιλέγει τη μίξη πράσινων τροφών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το προϊόν είναι 100% ενεργό.   

Πιθανή εφαρμογή: Προβλήματα και διαταραχές της νοητικής λειτουργίας, όπως η αποδυνάμωση της μνήμης (άνοια), η δυσκολία συγκέντρωσης και η ελλειμματική προσοχή.

Νευρολογικές διαταραχές, όπως το αλτσχάϊμερ (Alzheimer’s disease), το πάρκινσον (Parkinson’s disease),η περιφερική νευροπάθεια, το οξειδωτικό στρες, τα αυξημένα επίπεδα κορτισόλης που σχετίζονται με το στρες, η σύγχυση και η αναταραχή ( ομίχλη εγκεφάλου). Διαταραχές των μιτοχονδρίων (μιτοχονδροπάθεια).

Το συνένζυμο Q10  είναι παρόμοιο ως προς τη δομή με τη βιταμίνη Κ και έχει αναφερθεί ότι αλληλεπιδρά με το warfarin.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Χρησιμοποιείτε παράλληλα με θρεπτικά έλαια, όπως το οργανικό έλαιο σπόρων λιναριού (λινέλαιο) για την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βότανα, που ενισχύουν τη σκέψη, όπως το Rhodiola, δρουν επίσης ευεργετικά.

Σημείωση: Η συντήρηση και η ενίσχυση της δομής των νευρολογικών κυττάρων και η καταστολή των ελευθέρων ριζών βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου, ενώ καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης των ιστών.

Μία έως τρεις κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Σύμπλεγμα για την ενίσχυση της νόησης/σκέψης | Cognitive Complex | 60 caps

Σύμπλεγμα για την ενίσχυση της νόησης/σκέψης | Cognitive Complex | 60 caps

Vegetarian, Vegan, Veg Caps

12 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

12 προιοντα στην ιδια κατηγορια :