Organic Traditions Superfoods

Προφιλ εταιρειών

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Turmeric Full Spectrum Powder Organic | 33gr Μεγαλύτερη προβολή

Turmeric Full Spectrum Powder Organic | 33gr

T408

Νέο προϊόν

36,00 €

ΣΚΟΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

Η διαφορά της OrganicTraditions

Ο κουρκουμάς είναι ένα ρίζωμα, που αποτελεί μέρος της οικογένειας τζίντζερ. Το κινεζικό του όνομα κυριολεκτικά σημαίνει «κίτρινο τζιντζερ». Ως ένα από τα πλέον αξιόλογα βότανα της φύσης, έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σαν συντηρητικό τροφίμων, σαν χρωματικός παράγοντας, σαν μπαχαρικό στη κουζίνα και σαν ένα σημαντικό, αντιφλεγμονώδες, φυτικό φάρμακο στην Αγιουρβεδική Ιατρική, σαν φυτική βαφή και σαν ένα δημοφιλές καλλυντικό στην Ινδία και την Ασία, για υγιές και λαμπερό δέρμα.

Αυτό το βότανο, που εξισορροπεί και τα τρία doshas, υποστηρίζει πολλά συστήματα στο ανθρώπινο σώμα. Σύμφωνα με τις αρχές ενέργειας της Αγιουρβέδα, ο κουρκουμάς είναι πικάντικος, πικρός και στυφός, στην ενέργεια γεύσης Rasa, είναι θερμός, στην ενέργεια δράσης Virya και επιφέρει ισορροπία και στις τρεις ιδιοσυγκρασίες(doshas) ανθρώπων, δηλαδή Vata, Pittaκαι Kapha, με τάση να αυξάνει τη Vataκαι τη Pitta Θεωρείται ένα θαυμάσιο βότανο για καθημερινή κατανάλωση καθώς συμβάλλει στην γενικότερη καλή υγεία, στην ευεξία και τη ζωτικότητα του ατόμου.

Ο κουρκουμάς, ένα από τα πλέον αξιόλογα βότανα της φύσης, χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην αγιουρβεδική ιατρική ως σημαντικό φυτικό φάρμακο.

Η διαδικασία πλήρους φάσματος, που ακολουθεί η OrganicTraditions, εξάγει απαλά όλα τα φυτοθρεπτικά συστατικά χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό υπερκρίσιμης εκχύλισης και εκχύλισης με αιθανόλη, προσφέροντας, έτσι, το βότανο στην πιο ισχυρή και καθαρή του μορφή. Κατά τη διαδικασία πλήρους φάσματος δε χρησιμοποιούνται δραστικές χημικές ουσίες, διαλυτικά μέσα ή υψηλή θερμοκρασία, εξασφαλίζοντας, έτσι, τη βέλτιστη σταθερότητα του συνόλου των προστατευτικών, θεραπευτικών ιδιοτήτων, όπως ορίζει η φύση.

Αυτή η διαλυτή σκόνη ελεύθερης ροής μπορεί να καταναλωθεί όπως είναι ή να προστεθεί σε οποιοδήποτε ποτό, smoothieή συνταγή. Θα νιώσετε τα αποτελέσματα αμέσως. Έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμά. Χρησιμοποιήστε 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού.

Η σκόνη κουρκουμά πλήρους φάσματος της OrganicTraditionsείναι:

  • Πιστοποιημένη βιολογικά, ακατέργαστη, χωρίς γλουτένη και γενετικά τροποποιημένα συστατικά, ιδανική για kosherκαι vegans
  • Ελαφρύ, αγιουρβεδικό τονωτικό , που χαρίζει ενδυνάμωση και αναζωογόνηση
  • Πικάντικη, πικρή και στυφή στη γεύση
  • Απαλλαγμένη από ενισχυτικά γεύσης, πληρωτικές ουσίες, συντηρητικά, πρόσθετα, γλυκαντικά, σταθεροποιητές ή έκδοχα.
  • Έτοιμη για χρήση. Χρησιμοποιήστε 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού, για να φτιάξετε ένα ζεστό αφέψημα ή προσθέστε τη σε ποτά, smoothies ή άλλες συνταγές με superfoods.

Πληροφορίες για αλλεργίες: παράγονται σε εγκαταστάσεις όπου συσκευάζονται καρποί με κέλυφος (αμύγδαλα, φουντούκια και κάσιους), Δεν υπάρχουν ίχνη γαλακτοκομικών, γλουτένης, σόγιας η φυστικιού.

Πληροφορίες αποθήκευσης: δεν απαιτείται ψύξη. Αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Βασικά πλεονεκτήματα:

Αντιφλεγμονώδης δράση: ο κουρκουμάς έχει ανασταλτική επίδραση σε διαφορετικές ενώσεις, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη φλεγμονώδη απόκριση(CO2 και LOX2). Η φλεγμονή, που προκαλεί το αραχιδονικό οξύ, επιφέρει θυλακίτιδα, αρθρίτιδα, πόνο στην πλάτη και επαναλαμβανόμενα επεισόδια έντασης.

Προστασία του ήπατος: ο κουρκουμάς διεγείρει την παραγωγή χολής, αυξάνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει τα λίπη και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Αντικαρκινογόνος δράση: μελέτες, σχετικές με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του προστάτη, έδειξαν ότι η κουρκουμίνη δρα ανασταλτικά στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και στην ανάπτυξη του όγκου.

Αντιμικροβιακή δράση: ο κουρκουμάς εμποδίζει την ανάπτυξη ποικίλων βακτηρίων, παρασίτων και παθογόνων μυκήτων.

Γαστρεντερικά οφέλη: ο κουρκουμάς αναστέλλει το σχηματισμό έλκους και μειώνει τα παθογόνα βακτήρια στην γαστρεντερική οδό.

Καρδιαγγειακά οφέλη: ο κουρκουμάς μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Συγκρίνοντας τη σκόνη κουρκουμά πλήρους φάσματος της OrganicTraditionsμόνο με την κουρκουμίνη υψηλής δραστικότητας, προκύπτει η μαγική συνέργεια των κουρκουμινοειδών και των τουρμερόνων.

Η κουρκουμίνη είναι ένα κουρκουμινοειδές. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, σχετικά με τον κουρκουμά, αφορά αυτήν την απομονωμένη ένωση, την κουρκουμίνη, η οποία δεν απορροφάται καλά από τον οργανισμό. Η έρευνα, λοιπόν, δείχνει ότι οι τουρμερόνες(λιποφιλικές ενώσεις), που βρίσκονται στον κουρκουμά, επηρεάζουν την απορρόφηση της κουρκουμίνης και ενισχύουν, σε μεγάλο βαθμό, την αφομοίωση των κουρκουμινοειδών (συμπεριλαμβανομένης και της κουρκουμίνης) στο εσωτερικό των κυττάρων.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η σκόνη κουρκουμά πλήρους φάσματος της OrganicTraditions (που περιλαμβάνει συνολικά 40% κουρκουμινοειδή) είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμη, όσον αφορά στην απορρόφηση και την διατήρηση, από ότι το 95% των απομονωμένων κουρκουμινοειδών. Κι αυτό οφείλεται στις τουρμερόνες, οι οποίες ενισχύουν την απορρόφηση, σε μεγάλο βαθμό. Μέση συγκέντρωση στο πλάσμα των δυο εκχυλισμάτων: κουρκουμινοειδή 95% και κουρκουμάς πλήρους φάσματος 45%.

Προτεινόμενη χρήση:

Για χρήση σαν γενικό, καθημερινό τονωτικό, χρησιμοποιήστε 1/8 ή ¼ από ένα κουταλάκι του γλυκού,1-2 φορές την ημέρα(συνολικά ¼ ή ½ από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα) ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Τα άτομα με ευαίσθητο οργανισμό μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν με το 1/8 και να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα(ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 1 γραμμάριο, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από βότανο σε βότανο).

Για πιο εξειδικευμένη χρήση: ξεκινήστε με 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού, 3-4 φορές την ημέρα και μετά από ένα μήνα συνεχίστε τη χρήση με 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού, 1-2 φορές τη μέρα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τα παραπάνω είναι γενικές κατευθυντήριες γραμμές και κάθε κατάσταση και εφαρμογή είναι μοναδική, γι’ αυτό θα πρέπει η χρήση να προσαρμοστεί αναλόγως.

Χρήση στην κουζίνα και εν κινήσει: ενώ τα περισσότερα υπερκρίσιμα εκχυλίσματα είναι σε υγρή μορφή, η OrganicTraditions, με τη τεχνολογία που διαθέτει, προσφέρει αυτή τη διπλή εκχύλιση σε μια εύχρηστη, ημιδιαλυτή σκόνη ελεύθερης ροής με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κουρκουμά. Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας και την κάθε μοναδική εφαρμογή. 1/8-1/4, από ένα κουταλάκι της σούπας, της σκόνης FullSpectrumTurmericμπορεί να προστεθεί σε 8-16oz νερού, νερού καρύδας, οποιουδήποτε ποτού, smoothie ή σε κάποια συνταγή. Φτιάξτε ζεστό αφέψημα κουρκουμά προσθέτοντας τη σκόνη σε ζεστό νερό( όχι βραστό) και ένα φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας , όπως το σιρόπι Yaconή τη ζάχαρη Κοκοφοίνικα της OrganicTraditions κι έχετε έτοιμο ένα αφέψημα, που μπορεί θαυμάσια να καταναλωθεί σαν καθημερινό τονωτικό.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κουρκουμά και σιρόπι Yacon σε ένα μπουκάλι νερό και, έτσι, όταν είστε εκτός σπιτιού, θα έχετε μαζί σας ένα αναζωογονητικό ποτό, που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Στην παραδοσιακή Αγιουρβέδα, το Turmeric μπορεί να συνδυαστεί με HolyBasil, Gingerή Ghee, συνοδεία γάλακτος. Το γάλα μπορεί να είναι αμυγδάλου ή οποιοδήποτε εναλλακτικό γάλα. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη κουρκουμά σε οποιαδήποτε μαγειρική συνταγή.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Turmeric Full Spectrum Powder Organic | 33gr

Turmeric Full Spectrum Powder Organic | 33gr

21 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

21 προιοντα στην ιδια κατηγορια :