Organic Traditions Superfoods

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Chia & Flax Sprouted Organic 454gr Μεγαλύτερη προβολή

Φύτρο Chiα & Λιναρόσπορου | Chia & Flax Sprouted Organic 454gr

T021

Νέο προϊόν

Φύτρο Chiα & Λιναρόσπορου

Chia & Flax Sprouted

Certified Organic

Περισσότερες λεπτομέρειες

Μη διαθέσιμο

29,50 €

Η διαφορά της Organic Traditions

Η σκόνη από φύτρο chiα και λιναρόσπορο της Organic Traditions είναι συνδυασμός φύτρων chia και φύτρων λιναρόσπορου. Τα φύτρα σπόρων chia αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου, υψηλή πηγή φυτικών ινών και δίνουν 3 γραμμάρια φυτικών λιπαρών οξέων Ω-3, ανά 15 γραμμάρια.

Οι Αζτέκοι πολεμιστές συνήθιζαν να καταναλώνουν ένα μείγμα chia και νερού κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ώστε να εξασφαλίσουν αντοχή και δύναμη.

Οι χρυσαφένιοι σπόροι λιναριού, κοινώς γνωστοί ως λιναρόσποροι, χρησιμοποιήθηκαν σαν βασική τροφή για χιλιάδες χρόνια. Αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου, υψηλή πηγή φυτικών ινών και δίνουν 3 γραμμάρια φυτικών λιπαρών οξέων Ω-3, για μια γεμάτη κουταλιά της σούπας, 15 γραμμαρίων. Οι λιναρόσποροι περιέχουν λιγνάδες, οι οποίες είναι ενώσεις με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, και έχουν κολλώδη υφή, χάρη στην οποία, παρέχουν μια προστατευτική μεμβράνη στον ερεθισμένο βλεννογόνο.

Οι σπόροι με φύτρα έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τους σπόρους χωρίς φύτρα. Τα φύτρα βελτιώνουν την πεπτικότητα και επιτρέπουν μεγαλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Οι αναστολείς των ενζύμων εξαλείφονται και μη θρεπτικές ενώσεις, όπως το φυτικό οξύ, μειώνονται. Η διαδικασία ανάπτυξης του φύτρου αυξάνει σημαντικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα μέσα στο σπόρο. Η σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων δεν αποτελεί μόνο ένα «εργοστάσιο παραγωγής» θρεπτικών συστατικών, έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ράφι, σε σχέση με τους ωμούς σπόρους. Περιλαμβάνει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και, απαραίτητα, βιοδιαθέσιμα μέταλλα και βιταμίνες.

Προσθέστε σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων της Organic Traditions σε οτιδήποτε τρώτε για να μειώσετε το γλυκαιμικό φορτίο της κάθε συνταγής. Αυτή η σκόνη κρύας άλεσης φύτρων είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος, να ενισχύσετε το καθημερινό διαιτολόγιο σας με superfoods.

Η σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων είναι:

  • Πιστοποιημένη βιολογικά, χωρίς γλουτένη και γενετικά τροποποιημένα συστατικά, προέρχεται από φύτρα και είναι ιδανική για vegans και kosher
  • Καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου και υψηλή πηγή φυτικών ινών, δίνοντας 5 gr ανά μερίδα
  • Φυτική πηγή ωφέλιμων Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, με 3gr ανά μερίδα
  • Γευστική προσθήκη σε smoothies και άλλες συνταγές
  • Πολλά περισσότερα από ένα ακατέργαστο προϊόν- βιομετασχηματίζεται από ακατέργαστους, αδρανείς σπόρους σε μια «ζωντανή» τροφή
  • Σκόνη που προέρχεται από κρύα άλεση φύτρων και είναι έτοιμη για χρήση
  • Προϊόν με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι, χάρη στην πληθώρα αντιοξειδωτικών που περιέχει
  • Απαλλαγμένη από ενισχυτικά γεύσης, πληρωτικές ουσίες, συντηρητικά, πρόσθετα, γλυκαντικά, ραδιενεργά ισότοπα, σταθεροποιητές, έκδοχα, έλαια ή επικαλύψεις

Φύτρο chia

Ενώσεις

Α-λινολενικό οξύ (ALA)

Πρωτεΐνη

Φυτικές ίνες

Χλωρογενικό οξύ

Καφεϊκό οξύ

Μυρικετίνη

Κερσετίνη

Kaempferol

Βασικά πλεονεκτήματα:

Σταθερότητα των Ωμέγα-3: η chia περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, που δρουν σαν φυσικό σύστημα σταθερότητας των ευαίσθητων Ωμέγα-3. Η κερσετίνη, για παράδειγμα, εμποδίζει την οξείδωση των λιπιδίων, κάνοντας το σπόρο chia, σταθερή πηγή Ωμέγα-3.

Αντιστάθμιση της βλάβης από μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες ή λιπαρά. Σε ένα, in vitro, ζωικό μοντέλο, οι αρνητικές μεταβολικές, καρδιαγγειακές και ηπατικές επιπτώσεις, που είχε μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες ή λιπαρά, εξασθένησαν σημαντικά με την αναδιανομή των λιπιδίων, την οποία επέφερε η λήψη 5% συμπληρώματος chia. Επομένως, το φύτρο chia, μέσα από μια απλή στρατηγική διατροφής, λειτουργεί προστατευτικά για την καρδιά και το ήπαρ.

Καρδιαγγειακή υγεία: δοκιμές σε ζωικά μοντέλα αλλά και σε ανθρώπους, έδειξαν ότι η κατανάλωση chia συμβάλλει στη μείωση της LDL χοληστερόλης, της πίεσης του αίματος και της τιμής της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης.

Αυξημένη αίσθηση κορεσμού: το φύτρο chia είναι υψηλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, γι’ αυτό και η κατανάλωση του σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών.

Γαστρεντερική υγεία: το φύτρο chia είναι υψηλή πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών, γι’ αυτό και η κατανάλωση του συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, άρα και στην καλύτερη δυνατή υγεία του γαστρεντερικού.

Μείωση αλλεργιών: έρευνα, που έγινε σε ζώα, αξιολογώντας τα επίπεδα της IgE (Immunoglobulin E) και αλλεργικά συμπτώματα, όπως δερματίτιδα και διάρροια, έδειξε ότι, μετά την κατανάλωση chia, δεν παρατηρήθηκαν αλλεργίες ή απορρίψεις.

Φύτρο λιναριού

Ενώσεις

Α-λινολενικό οξύ (ALA)

Λιγνάνες

Σεκοϊσολαρισιρεσινόλη διγλυκοζίτη (SDG)

Βασικά πλεονεκτήματα

Οξειδωτικό στρες: τα αντιοξειδωτικά του λιναρόσπορου στοχεύουν στον καθαρισμό του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, σαν απάντηση προς το οξειδωτικό στρες.

Αντικαρκινική δράση και υγεία των γυναικών: υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι λιγνάνες του λιναρόσπορου, κυρίως η σεκοϊσολαρισιρεσινόλη διγλυκοζίτη (SDG), μπορούν να καθυστερήσουν την ανάπτυξη μερικών ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων, όπως ο καρκίνος του μαστού. Αυτές οι λιγνάνες, γνωστές σαν φυτοοιστρογόνα ή φυτικά οιστρογόνα, έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν τους ορμονικούς υποδοχείς, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου, και να αποδεσμεύουν οιστρογόνα στον ιστό του μαστού. Μελέτη, που έγινε σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έδειξε βραδύτερη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων  και απομάκρυνση τους μετά από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου κατανάλωναν 25gr λιναρόσπορου καθημερινά.

Ρύθμιση ορμονών: έχει αποδειχτεί ότι οι λιγνάνες μπορούν να ρυθμίζουν τα επίπεδα οιστρογόνων. Μελέτη, που έγινε σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες λάμβαναν 5-10gr λιναρόσπορου την ημέρα, έδειξε σημαντική μείωση στα επίπεδα των οιστρογόνων σε σχέση με αυτές που δεν κατανάλωναν λιναρόσπορο.

Προτεινόμενη χρήση:

Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων της Organic Traditions σε νερό, σε νερό καρύδας, στον αγαπημένο σας χυμό, σε smoothies, επιδόρπια, γιαούρτι, δημητριακά, βατόμουρα ή πάνω στη σαλάτα. Φτιάξτε πουτίγκες, σάλτσες και dressings. Η σκόνη παραμένει σταθερή ακόμα και μέσα σε σούπες, πλιγούρι βρώμης ή φαγητά φούρνου. Καταναλώστε μέχρι 5 κουταλιές της σούπας, την ημέρα. Πίνετε άφθονο νερό. Η σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων, με ελαφριά γεύση καρυδιού,  ενισχύει διατροφικά όλες τις συνταγές, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική τους γεύση. Χρησιμοποιήστε την σαν υποκατάστατο αλευριού ή σαν φυσικό πηκτικό παράγοντα. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη φύτρων chia και λιναρόσπορων της Organic Traditions στο αγαπημένο σας smoothie και δημιουργήστε ένα θρεπτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά smoothie.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Φύτρο Chiα & Λιναρόσπορου | Chia & Flax Sprouted Organic 454gr

Φύτρο Chiα & Λιναρόσπορου | Chia & Flax Sprouted Organic 454gr

Φύτρο Chiα & Λιναρόσπορου

Chia & Flax Sprouted

Certified Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :