Ω (Ωμέγα) Λιπαρά Οξέα 100% Οργανικά

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

100% Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil Μεγαλύτερη προβολή

100% Oργανικό Λάδι Πέστροφας | 100% Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil | 200ml

V580

Νέο προϊόν

Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως πιστοποιημένο οργανικό ιχθυέλαιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Μη διαθέσιμο

42,00 €

Το Οργανικό Έλαιο Ιριδίζουσας Πέστροφας Σκανδιναβίας της Viridian είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό ιχθυέλαιο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη διατροφική ποιότητα, τη φρεσκάδα και την αγνότητα/καθαρότητά του.

Ιχθυέλαιο viridian σε σύγκριση με άλλα ιχθυέλαια*

                                                                       Viridian                                   Άλλα ιχθυέλαια

Οργανική πιστοποίησης

×

Φυσικό, χωρίς μολυσματικά στοιχεία

×

100% βιώσιμο

×

Παρθένο έλαιο

×

Φυσικά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

×

Πλήρως ανιχνεύσιμο

×

Δεν ταγγίζει

×

Κοινωνική επιχείρηση

×

Χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα

×

Χωρίς απόβλητα

×

Φιλικό στο περιβάλλον

×

Επεξεργασμένο σε διάστημα ωρών

×

Περιέχει ωμέγα 3,6 και 9 λιπαρά οξέα

×

*Συμπεριλαμβανομένων  και των βιώσιμων πιστοποιημένων ιχθυελαίων.

Φιλικό προς  το περιβάλλον

Το έλαιο ιριδίζουσας πέστροφας προέρχεται από τις ιριδίζουσες πέστροφες των παρθένων ποταμιών της ενδοχώρας της Δανίας, χωρίς να επιβαρύνεται η παγκόσμια αλιεία, καθώς είναι 100% βιώσιμο.

Με μηδενικό αντίκτυπο στο γύρω περιβάλλον και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, καθώς τα ψάρια συλλέγονται και επεξεργάζονται στην πηγή. Η παραγωγή επικεντρώνεται στις βιώσιμες και πράσινες πρακτικές.

Τα φιλέτα του οργανικού ψαριού χρησιμοποιούνται για τροφή, ενώ το υπόλοιπο μέρος για την παραγωγή του ελαίου, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και την βέλτιστη χρήση για τις διατροφικές και θρεπτικές ανάγκες του ανθρώπου. Οποιαδήποτε κατάλοιπα χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σε οργανικές φάρμες.

Έλαιο πλήρους φάσματος

Η συνήθη, συμβατική διύλιση των ιχθυελαίων περιλαμβάνει τη λεύκανση, την απόσμηση, την παστερίωση και την μοριακή απόσταξη. Αυτές οι διεργασίες μεταβάλλουν το φυσικό προφίλ των λιπαρών οξέων των ψαριών.

Το οργανικό έλαιο ιριδίζουσας πέστροφας Σκανδιναβίας της Viridian δεν υπόκειται σε αυτήν την επεξεργασία και για αυτό αποτελεί ένα αγνό, παρθένο έλαιο με ένα μοναδικό πλήρες φάσμα ωμέγα λιπαρών οξέων, όπως βρίσκονται στη φύση.

Φρέσκο και αγνό

Χωρίς χρήση χημικών ή θερμικής επεξεργασίας, το έλαιο, ως τελικό προϊόν εμφιαλώνεται μέσα σε διάστημα μερικών ωρών στην πηγή.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αγνό, παρθένο ιχθυέλαιο, χωρίς οξείδωση, με εξαιρετική σταθερότητα, καθώς διατηρείται η φυσική δομή των λιπαρών του οξέων.

Οργανικό

Παίρνουμε το έλαιό μας από πιστοποιημένα οργανικά ψάρια του γλυκού νερού. Αυτό είναι μοναδικό, καθώς κανένα έλαιο προερχόμενο από τον ωκεανό δεν είναι δυνατό να πιστοποιηθεί ως οργανικό, λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπων στα άγρια ψάρια του ωκεανού.

Καθώς το ιχθυέλαιό μας δεν περιέχει μολυσματικά στοιχεία, δεν χρειάζεται απολύμανση, όπως τα άλλα ιχθυέλαια.

Οφέλη για τη υγεία από τη χρήση ιχθυελαίου

 Η πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου αποτελεί στρατηγική υψίστης σημασίας για την διαχείριση και την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων ασθενειών και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας. Το ιχθυέλαιο είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω 3 PUFA) και ιδιαιτέρως εικοσαπεντανοοϊκού (ΕΡΑ) και δοκοσαεξανοϊκού  οξέος (DHA).

Μετά την κατανάλωση, τα ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA), απορροφώνται άμεσα από το γαστρεντερικό σωλήνα και ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες, όπου λαμβάνουν μέρος σε πολλές βιολογικές διεργασίες, που αφορούν τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, τη γονιδιακή έκφραση, τη καρδιαγγειακή προστασία και την αντιφλεγμονώδη διαδικασία.

Η ευεργετική δράση των ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης υγείας, όπως:

- Υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος

- Εγκυμοσύνη

- Θηλασμός

- Ανάπτυξη νεογνών/βρεφών

- Ρύθμιση του σακχάρου

- Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος

- Υγεία των αρθρώσεων

- Υγεία του δέρματος

- Διανοητική υγεία

- Σύνδρομο Διάσπασης/ Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα

- Άνοια.

Καθ’όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, τα ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα βρίσκονταν σε αφθονία στο κρέας, τα άγρια φυτά, τα αυγά, το ψάρι, τους ξηρούς καρπούς και τα μούρα. Ωστόσο, η σύγχρονη διατροφή χαρακτηρίζεται από μειωμένη πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και υπερκατανάλωση ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, προκαλώντας έτσι μεγάλη ανισορροπία στην αναλογία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων και επομένως πολλές χρόνιες ασθένειες. Το ιχθυέλαιο, καθώς αποτελεί μία συμπυκνωμένη πηγή ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, έχει ευρύ φάσμα σημαντικών χρήσεων για τον οργανισμό και η συχνή, τακτική πρόσληψή του συμβάλλει στην πρόληψη και την αποτροπή πολλών χρόνιων ασθενειών.

Λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο της επαρκούς πρόσληψης ωμέγα 3 λιπαρών οξέων  στην πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων και την προώθηση της αναπαραγωγικής και γενικότερης υγείας του ανθρώπου, συνιστάται η συχνή πρόσληψη ιχθυελαίου στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής.

Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος – Σε ανάλυση 25 μελετών για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή συγκέντρωση ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων(και ιδιαιτέρως DHA) στους ιστούς, συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου. Μάλιστα, σύμφωνα με δοκιμές με συμμετοχή ανθρώπων, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου έχει προστατευτική δράση ενάντια στις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.

Πνευματική/ Διανοητική Υγεία – Η έλλειψη ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και η αυξημένη αναλογία ωμέγα 6 λιπαρών οξέων συνδέεται με πολλές νοητικές διαταραχές. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αποτελούν δομικό στοιχείο του ανθρώπινου εγκεφάλου και συμβάλλουν στη νευρολογική λειτουργία (διατήρηση των νευρικών μεμβρανών, νευροδιαβιβάσεις, διατήρηση της ρευστότητας και της ευκαμψίας των μεμβρανών, διαμόρφωση του διαύλου ιόντων και των κυτταρικών υποδοχέων).

Πόνος και φλεγμονή – Έρευνες αποδεικνύουν ότι η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ελαίων, πλούσιων σε ωμέγα 6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αυξάνει την παραγωγή της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης. Εν αντιθέσει, η πρόσληψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων, πλούσιων σε ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, περιορίζει την παραγωγή της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης. Η τυπική δυτική διατροφή, λόγω της υψηλής αναλογίας της σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, προκαλεί παθολογική φλεγμονή και πολλές οξείες και χρόνιες ασθένειες με κυρίαρχα στοιχεία τη φλεγμονή, τον πόνο και την αυτοανοσία. Η πρόσληψη ιχθυελαίου εξισορροπεί την αναλογία και ανακουφίζει από τα συμπτώματα πόνου και φλεγμονής. Φλεγμονώδης ασθένειες, ενάντια στις οποίες δρα το ιχθυέλαιο, είναι η αρθρίτιδα, η νόσος φλεγμονώδους εντέρου, ο ερυθηματώδης λύκος, η κυστική ίνωση, το άσθμα, οι αλλεργίες, η ψωρίαση, η πολλαπλή σκλήρωση και η παχυσαρκία

Υγεία του δέρματος – Έχει αποδειχθεί ότι το ΕΡΑ και το DHA  αποτρέπουν τη βλάβη και τη φλεγμονή, που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV)  στα κύτταρα του δέρματος. Το δέρμα εκτίθεται συνεχώς στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά δερματικά προβλήματα, όπως το ηλιακό έγκαυμα, η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.

Κύηση και γαλουχία - Τα συμπληρώματα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων την περίοδο προ της σύλληψης και κατά τη διάρκεια της κύησης, συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη υγεία της μητέρας και του παιδιού. Οι μητέρες που λαμβάνουν συμπλήρωμα με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, αυξάνοντας τη περίοδο κύησης. Παράλληλα η πρόσληψη συμπληρωμάτων ω 3 λιπαρών οξέων κατά την κύηση συνέβαλλε στη γέννηση τελειόμηνων παιδιών με μεγαλύτερο σωματικό βάρος και βελτιωμένη νευρολογική ανάπτυξη. Στοιχεία επίσης αναφέρουν ότι τα ωμέγα 3 αποτρέπουν την εμφάνιση προεκλαμψίας κατά την κύηση καθώς και τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Υγεία των παιδιών - Σύμφωνα με στοιχεία, η έλλειψη ωμέγα 3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και η υψηλή αναλογία ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, συμβάλλει στην ανάπτυξη πολλών παθήσεων όπως το σύνδρομο ελλειμματικής/διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας (ADD/ADHD), ο αυτισμός, ο παιδικός διαβήτης τύπου 1, η παιδική παχυσαρκία, οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις του αυτιού. Ως μέτρο πρόληψης, η πρόσληψη συμπληρωμάτων με ιχθυέλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών σε βρέφη και μεγαλύτερα παιδιά.

 

Κάθε κουταλάκι των 5ml παρέχει: Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil 97.5%, Organic citrus oil and Organic Rosemary extract 2.5%.
Omega-3 (total)

780mg

Organic orange & lemon oil and organic rosemary extract

2.5%

DHA (Docosahexaenoic acid)

370mg

EPA (Eicosapentaeonic acid)

150mg

DPA (Docosapentaenoic acid)

50mg

ALA (Alpha linolenic acid)

120mg

Other Omega-3 fatty acids

90mg

Omega-6 (total)

561mg

Omega 6 (Linoleic acid)

465mg

GLA (Gamma linolenic acid)

5mg

Other Omega-6 fatty acids

91mg

Total Omega 7 (Palmitoleic acid)

340mg

Total Omega 9 (Oleic acid)

1279mg

ALLERGENS: This product contains fish.

 ✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Τρόπος χρήσης: Ενήλικες – Λαμβάνετε 1 με 3 κουταλιές του γλυκού ημερησίως.

Για παιδιά ηλικίας 1-12ετών: χορηγείτε 1 κουταλιά του γλυκού ημερησίως.

Συστάσεις συγκεκριμένης χρήσης:

Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος: 500-1000mg ημερησίως.

Διανοητική υγεία (συναισθηματικές διαταραχές, γνωσιακή ανάπτυξη): 1000mg ημερησίως

Καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής: τουλάχιστον 2700mg ημερησίως.

Κύηση και γαλουχία: Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FOE) και το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), οι έγκυες γυναίκες οφείλουν να λαμβάνουν τουλάχιστον 2600mg ωμέγα 3 λιπαρών οξέων ημερησίως με 100-300mg DHA για την κάλυψη των αναγκών του εμβρύου.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Η πρόσληψη ιχθυελαίου θεωρείται γενικότερα ασφαλής και γίνεται καλώς ανεκτή από τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ελάχιστες παρενέργειες, που έχουν αναφερθεί, αφορούν γαστρεντερικές διαταραχές και υδαρείς κενώσεις/ευκοίλια.

Αλληλεπιδράσεις: Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για αύξηση των αιμορραγικών επεισοδίων από την πρόσληψη ιχθυελαίου, δεν έχουν υπάρξει στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό. Η ημερήσια δοσολογία των 1000- 4000mg συμπληρωμάτων διατροφής ιχθυελαίου δεν αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας ακόμα και σε ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντιθρομβωτικά και αντιαιμοπεταλιακά σκευάσματα.

Ωστόσο, συνιστάται η ιατρική υπόδειξη και παρακολούθηση σε όσους λαμβάνουν αγωγή με αντιθρομβωτικά και αντιαιμοπεταλικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το ιχθυέλαιο είναι πιθανό να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων με στατίνες και να μειώσει την ανάγκη χρήσης αναλγητικών.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

100% Oργανικό Λάδι Πέστροφας | 100% Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil | 200ml

100% Oργανικό Λάδι Πέστροφας | 100% Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil | 200ml

Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως πιστοποιημένο οργανικό ιχθυέλαιο.

13 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

13 προιοντα στην ιδια κατηγορια :