Μέταλλα & Ινχοστοιχεία

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Calcium Magnesium Boron Powder | 130gr Μεγαλύτερη προβολή

Ασβέστιο, Μαγνήσιο και Βόριο | Calcium Magnesium Boron Powder | 150gr

V307

Νέο προϊόν

18,50 €

Το ασβέστιο συμμετέχει σε πολυάριθμες ζωτικές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος συμπεριλαμβανομένων των: χτίσιμο των οστών, μεταβολισμός των πρωτεϊνών και των λιπών, παραγωγή ενέργειας, νευρική μεταβίβαση και νευρομυϊκή δραστηριότητα. Πρόκειται για το μέταλλο, που βρίσκεται σε αφθονία στο σώμα, συμβάλλοντας στο 1.5 με 2% του συνολικού βάρους σώματος. Τα οστά περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος (περισσότερο από το 99%) του συνολικού ασβεστίου στο σώμα.

Το μαγνήσιο αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας σε πολλές κυτταρικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, ο σχηματισμός πρωτεΐνης και η κυτταρική αντιγραφή. Η κύρια λειτουργία του μαγνησίου είναι η ενεργοποίηση των ενζύμων. Βρίσκεται κυρίως στα οστά και λιγότερο στον μεταβολικό ενεργό ιστό, όπως οι μύες, ο εγκέφαλος, η καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά.

Το βόριο είναι το ιχνοστοιχείο που επηρεάζει την μετακίνηση του εξωκυτταρικού ασβεστίου και την απελευθέρωση του εσωκυτταρικού ασβεστίου. Το βόριο είναι απαραίτητο για τη δράση της βιταμίνης D,η οποία ενεργοποιεί την απορρόφηση και τη χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό. 

Η παρούσα μίξη  μετάλλων υψηλής βιοδιαθεσημότητας  προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Χωρίς έκδοχα – μία ισχυρή φόρμουλα μετάλλων χωρίς έκδοχα, συνθετικά πρόσθετα  και επιχρίσματα.

Καθαρότητα (αγνό προϊόν) – χωρίς πρόσθετη γεύση, χρώμα ή γλυκαντικά – μόνο αγνή, καθαρή τροφή.

Βιοδιαθεσιμότητα – πρόκειται για υψηλής βιοδιαθεσιμότητας μέταλλα, λόγω των οργανικών χηλικών παραγόντων που περιέχονται στη φόρμουλα (ασκορβικό οξύ, μηλικό οξύ, κιτρικό οξύ και αμινοξέα). Λόγω της σύστασής του, διευκολύνεται η αφομοίωσή του από τον οργανισμό, περιορίζοντας την ενέργεια και την πεπτική διεργασία, που απαιτείται για την διάλυση/ πέψη συμπιεσμένης ταμπλέτας.

Ευκολία – Καθώς η παρούσα φόρμουλα δεν περιέχει έκδοχα, είναι πιο συμπυκνωμένη και ισχυρή, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη πρόσληψης πολλαπλών δόσεων για την κάλυψη των αναγκών  του σώματος.

Ασβέστιο

Οστεοπόρωση - Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται από τη μείωση της οστικής μάζας, η οποία έχει ως συνέπεια την ευθραυστότητα των οστών και την επιρρέπεια σε κατάγματα. Πολλά θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τα οστά. Ωστόσο, το ασβέστιο είναι αυτό που είναι πιο πιθανό να μην υπάρχει σε επάρκεια στο σώμα.

Πέρα από το γεγονός ότι το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη δομή των οστών, είναι εξίσου σημαντικό για τη ρύθμιση του μηχανισμού απελευθέρωσης της παραθυρεοειδούς ορμόνης (PTH) και της καλσιτονίνης. Οι εν λόγω ορμόνες επηρεάζουν άμεσα τη δυναμική κίνηση του ασβεστίου στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του οστικού ιστού.

Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος – Πληθώρα μελετών συνδέουν την αυξημένη αρτηριακή πίεση με την διατροφική πρόσληψη ασβεστίου. Επιπλέον, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατη μετά-ανάλυσης διαπιστώθηκε ότι το ασβέστιο έχει θεαματικά αποτελέσματα στη ρύθμιση της αρτηριακή πίεση σε ενήλικες και εγκύους.  Σύμφωνα με την έρευνα «Nurses Health Study» σε 85.764 γυναίκες , η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου αυξάνει τις πιθανότητες ισχαιμικού επεισοδίου.

Προστασία των κυττάρων – Η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου συμβάλλει στην υγεία των κυττάρων του παχέος εντέρου (κόλον), καθώς περιορίζει την πιθανότητα κυτταροτοξικότητας.

Παράλληλα, το ασβέστιο δρα προστατευτικά σε περιπτώσεις αδενοματόδων πολύποδων του παχέος εντέρου.

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο - Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη συμπληρώματος ασβεστίου σε ημερήσια δόση των 1200mg για διάστημα 3 μηνών, περιόρισε τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου κατά 48%.

Το μαγνήσιο δρα επίσης ευεργετικά στην εξισορρόπηση των ορμονών, καθώς ενεργοποιεί το ένζυμο δέλτα-6-δεσατουράση, που είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Πληθώρα μελετών αποδεικνύουν ότι όσοι πάσχουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Μαγνήσιο

Οστεοπόρωση –  Το μαγνήσιο είναι εξίσου σημαντικό με το ασβέστιο για τη θεραπεία και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Οι γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση παρουσιάζουν χαμηλή περιεκτικότητα μαγνησίου στα οστά και γενικότερη έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι και τα επίπεδα βιταμίνης D είναι χαμηλά σε περιπτώσεις γυναικών με οστεοπόρωση και ανεπάρκεια μαγνησίου. Αυτό προκύπτει, καθώς το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για το σχηματισμό ενός ενζύμου που μετατρέπει την βιταμίνη D στην πιο ενεργή μορφή της.

Κόπωση – Η ανεπάρκεια μαγνησίου, ακόμα και αν χαρακτηρίζεται άνευ κλινικής σημασίας, είναι πιθανό να προκαλέσει χρόνια κόπωση και συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS). Έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί πάσχοντες από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Ινομυαλγία–  πρόκειται για μία προσφάτως αναγνωρισμένη διαταραχή, που προκαλεί χρόνιους μυϊκούς πόνους και κόπωση. Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της νόσου αποτελεί η έλλειψη μαγνησίου στα κύτταρα των μυών. Σύμφωνα με έρευνες, η  ημερήσια πρόσληψη 300-600mg μαγνησίου έχει σημαντικότατα αποτελέσματα στον αριθμό και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων στα ευαίσθητα σημεία.

Ημικρανία / κεφαλαλγία τάσης – Πολλοί ερευνητές βασιζόμενοι στις θεωρίες και την κλινική παρατήρηση, συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με την ημικρανία και την κεφαλαλγία τάσης . Σε μετρήσεις που έγιναν σε πάσχοντες από ημικρανίες και κεφαλαλγίες διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον ορό, το σάλιο και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς μία από τις κύριες λειτουργίες του μαγνησίου είναι η διατήρηση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων.

Βόριο

Υγεία των οστών –  Το βόριο συμβάλλει στον υγιή σχηματισμό των οστών, κυρίως λόγω της επίδρασής του στον μεταβολισμό του ασβεστίου και της βιταμίνης D. Γυναίκες  μετά την εμμηνόπαυση με διατροφή φτωχή σε βόριο παρουσίασαν μειωμένη συγκέντρωση 25-υδροξυκαλσιφερόνης.

Εγκεφαλική λειτουργία –  Η εγκεφαλική λειτουργία επηρεάζεται άμεσα από την χαμηλή διατροφική πρόσληψη βορίου. Σύμφωνα με μελέτες, παρατηρήθηκε μείωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, ως αποτέλεσμα κακής απόδοσης στην κίνηση, την ταχύτητα, την επιδεξειότητα, την συγκέντρωση και την προσωρινή μνήμη. Θεωρείται ότι το βόριο ανατρέπει τη βλάβη που προκαλεί το αλουμίνιο στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Βιταμίνη C

Παραγωγή κολλαγόνου – Η  βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας συστατικό της παρούσας φόρμουλας, λόγω της δράσης της στον σχηματισμό του κολλαγόνου. Το ασκορβικό οξύ δρα επίσης ως διαλύτης παρέχοντας υψηλή βιοδιαθεσιμότητα ως ασκορβικό ασβέστιο. Παράλληλα, αποτελεί ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό συστατικό, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Μηλικό οξύ

Ινομυαλγία – Τα άτομα που πάσχουν από ινομυαλγία συχνά παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό. Όταν το μαγνήσιο λαμβάνεται μαζί με μηλικό οξύ, καταπολεμάται αποτελεσματικότερα η κόπωση και χαλαρώνουν οι ιστοί. Το μηλικό οξύ συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του μαγνησίου. Όταν οι μύες ασκούνται μέχρι εξαντλήσεως, βρίσκονται σε διαρκή ένταση ή η κυκλοφορία δεν είναι καλή, τότε αναπτύσσεται μία διαταραχή, η υποξία (έλλειψη οξυγόνου), κατά την οποία εμποδίζεται η διάσπαση της γλυκόζης σε ενέργεια, προκαλώντας πόνο και εξάντληση. Το μηλικό οξύ σταματά αυτήν τη συμφόρηση.

Χηλίωση μετάλλων – Φαίνεται ότι το ασβέστιο ως κιτρικό άλας έχει υψηλή διαλυτότητα και ανώτερη απορροφησιμότητα. Το μηλικό οξύ αποτελεί έναν εξαιρετικό χηλικό παράγοντα προκαλώντας μία αντίδραση στο στομάχι που ενισχύει την απορρόφηση των μετάλλων. Το οξύ αντιδρά με το μέταλλο για να διασπάσουν τους δεσμούς με το αρχικό ανόργανο χηλικό παράγοντα. Έτσι επιτρέπει το μέταλλο να δεθεί με το μηλικό οξύ, ή να δημιουργήσει χηλικό σύμπλοκο με άλλο οργανικό δεσμό στο στομάχι (π.χ κιτρικό οξύ, πρωτεΐνες) διευκολύνοντας την απορρόφηση. Έχει αποδειχθεί ότι το ανθρακικό ασβέστιο έχει ποσοστό απορρόφησης 4-5%, ενώ όταν προστίθεται το μηλικό οξύ η απορροφησιμότητά του ανεβαίνει στο 30-40%.

Πιθανή εφαρμογή: Αυτός ο συνδυασμός μετάλλων παρέχει υποστήριξη στον οργανισμό για την αντιμετώπιση και τη διεκπεραίωση πολλών διεργασιών: οστεοπόρωση (προ και μετά την εμμηνόπαυση), κατάγματα οστών, νεύρο-μυϊκές διαταραχές (ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης), καρδιαγγειακά προβλήματα (υπέρταση), ενίσχυση των ηλικιωμένων, αθλητική διατροφή (ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το μηλικό οξύ είναι απαραίτητα για τον επαρκή μεταβολισμό ενέργειας –παραγωγή της τριφοσφωρικής αδενοσίνης).

Επίσης, υπέρταση κατά την εγκυμοσύνη, προεκλαμψία, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μυϊκοί σπασμοί, κράμπες, απώλεια ακοής και ινσουλινοαντίσταση.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Οστεοπόρωση – σκεύασμα βιταμινών και μετάλλων ‘High Five’, μίξη πράσινων τροφών, πυκνογενόλη / εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (για το κολλαγόνο).

Για τη βέλτιστη προστασία των οστών συνιστάται η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, η τακτική άσκηση και ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα (με βιταμίνη D) και άλλα συνεργιστικά θρεπτικά συστατικά.

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, καθώς και σόγια ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτο-οιστρογόνα.

Σημείωση: Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ασβέστιο, που βρίσκεται στο μπρόκολο, έχει δύο φορές μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από αυτό του αγελαδινού γάλακτος. Σωματικές ενδείξεις έλλειψης μαγνησίου αποτελεί η υπέρταση, η κόπωση, η νοητική σύγχυση, η ευερεθιστότητα, η αδυναμία, οι νευρικές διαταραχές, οι μυϊκές κράμπες, η αϋπνίες και το υπερβολικό άγχος.

Μία κουταλιά (5γρ) παρέχει: Calcium (carbonate, citrate) 800mg, Magnesium (oxide, citrate) 350mg, Vitamin C (ascorbic acid) 500mg, Boron (sodium borate) 2mg. In a base of malic acid 233mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Λαμβάνετε μία κουταλιά (5gr) ημερησίως σε λίγο νερό ή χυμό φρούτων και πιέτε αμέσως. ιδανικά μετά το βραδινό γεύμα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Όσοι πάσχουν από υπερπαραθυρεοειδισμό, σοβαρές καρδιακές παθήσεις ή καρκίνο να μη λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου/μαγνησίου χωρίς ιατρική υπόδειξη.

Αλληλεπιδράσεις: Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική απορρόφηση του ασβεστίου. Το ασβέστιο σε οποιαδήποτε μορφή (τροφής ή συμπληρώματος) εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου κατά 49-62%, όταν λαμβάνονται παράλληλα. Η καφεϊνη αυξάνει την απώλεια ασβεστίου μέσω της διούρισης.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Ασβέστιο, Μαγνήσιο και Βόριο | Calcium Magnesium Boron Powder | 150gr

Ασβέστιο, Μαγνήσιο και Βόριο | Calcium Magnesium Boron Powder | 150gr

Vegan, Kosher

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :