Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

100% Organic Spirulina | Σπιρουλίνα | 500gr | 60tabl. Μεγαλύτερη προβολή

Βιολογική Σπιρουλίνα | 100% Organic Spirulina | 500mg | 60tabl.

V277

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

22,00 €

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο είδος φυκιού, το οποίο ευδοκιμεί σε ζεστά, αλκαλικά νερά. Το όνομά του το οφείλει στην λατινική λέξη «spiral», η οποία περιγράφει το σχήμα του φυτού, το οποίο είναι σπειροειδές. Η σπιρουλίνα αποτελεί κατά 69% μία ολοκληρωμένη πρωτεΐνη , με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε απόλυτη ισορροπία.   Το μοσχάρι σε σύγκριση με τη σπιρουλίνα αποτελείται από 22% πρωτεΐνη.

     Επιπλέον, η σπιρουλίνα είναι μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές βιταμίνης Β12, η οποία συνήθως βρίσκεται στο ζωικό ιστό. Παρέχει υψηλές συγκεντρώσεις πολλών ακόμα θρεπτικών συστατικών, όπως αμινοξέα, μέταλλα, χρωστικές ουσίες, σάκχαρα ραμνόζης ( σύμπλεγμα φυσικών φυτικών σακχάρων), ιχνοστοιχεία, ένζυμα (υπεροξείδιο δισμουτάσης) και απαραίτητα λιπαρά οξέα (λινολεϊκό και λινολενικό οξύ). Επιπλέον, τα παραπάνω συστατικά, που περιέχει η σπιρουλίνα, είναι εξαιρετικά απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η σπιρουλίνα είναι ένα κυανό-πράσινο φύκι, που οφείλει το χρώμα του στην περιεκτικότητα του σε χλωροφύλλη (πράσινη) και σε φυκοκυανίνη (κυανό/ μπλε). Αντίθετα με τα άλλα φύκια, η σπιρουλίνα δεν περιέχει κυτταρίνη και επομένως γίνεται εξαιρετικά αποδεχτή και ανεκτή από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

 Προδιαγραφές Ποιότητας

       Η Viridian χρησιμοποιεί την καλύτερης ποιότητας σπιρουλίνα από την Ινδία, η οποία είναι πιστοποιημένα οργανική, κοσέρ (σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση) και χαλάλ ( σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση).Αυτό το εξαιρετικής ποιότητας προϊόν έχει εγκριθεί από τον HACCP ( Οργανισμός Ασφάλειας Τροφίμων) και έχει πιστοποιηθεί με ISO 900I και USP. H Σπιρουλίνα της Viridian είναι η πρώτη παγκοσμίως που έλαβε την πιστοποίηση ποιότητας από την περιβόητη Φαρμακοποιία των Ηνωμένων Πολιτειών (UnitedStatesPharmacopeia).

 Πιστοποίηση Οργανικής προέλευσης

     Η σπιρουλίνα της Viridien έχει πιστοποιηθεί ως οργανικής προέλευσης από τους κάτωθι Οργανισμούς Πιστοποίησης : SoilAssociation, ECOcert, Naturland, USDANOP και IFOAM.

  • Απώλεια σωματικού βάρους - Η σπιρουλίνα συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους με δύο κυρίως τρόπους. 1. Αποτελεί μία εξαιρετικά πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ παράλληλα είναι μία τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 2. Περιέχει το αμινοξύ φαινυλανίνη , το οποίο θεωρείται ότι καταστέλλει την όρεξη, δρώντας απευθείας στο κέντρο εκείνο του εγκεφάλου, που ρυθμίζει την όρεξη.

         Λαμβάνοντας σπιρουλίνα μεταξύ των γευμάτων, επιτυγχάνουμε τον περιορισμό της λαιμαργίας, καταπολεμούμε την επιθυμία για «τσιμπολόγημα» και παρέχουμε στον οργανισμό απόλυτη θρέψη με υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά χαμηλού θερμιδικού φορτίου.

  • Αλλεργική ρινίτιδα - Σε μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια απεδείχθη ότι η πρόσληψη 2g σπιρουλίνας ημερησίως για διάστημα 12 εβδομάδων και πλέον περιόρισε την φλεγμονώδη κυτοκίνη IL-4 κατά 32%. Η κατανάλωση σπιρουλίνας βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας (καταρροή, συνάχι, συμφόρηση και κνησμό).
  • Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος - Έρευνες αποκαλύπτουν ότι 2 γραμμάρια σπιρουλίνας επαρκούν για την αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων του γαστρικού έλκους. Η χλωροφύλλη, που περιέχει η σπιρουλίνα, επιχρίει την ερεθισμένη επιφάνεια του στομάχου, αποτρέπει την έκκριση υπερβολικών γαστρικών υγρών και περιορίζει τη φλεγμονή των ιστών.
  • Καρδιαγγειακό σύστημα - Σύμφωνα με έρευνες, η χορήγηση σπιρουλίνας σε πάσχοντες από ισχαιμική καρδιοπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Επίσης, η φυκοκυανίνη, η μπλε χρωστική που περιέχει η σπιρουλίνα, επιδεικνύει σημαντική δράση στην απομάκρυνση της πλάκας από τις αρτηρίες. Οι συγγραφείς της εν λόγω έρευνας κάνουν λόγο για πιθανή θεραπευτική χρήση της σπιρουλίνας στον περιορισμό και την υποχώρηση της αθηρωματικής πλάκας.
  • Αναιμία – Πειράματα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι η σπιρουλίνα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αναιμίας, πιθανότατα λόγω της ιδιότητάς της να μετατρέπει την χλωροφύλλη σε αιμογλοβίνη. Η υψηλή περιεκτικότητα της σπιρουλίνας σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαιτέρως σε βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση της αναιμίας.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος - Η σπιρουλίνα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιώντας την παραγωγή αντισωμάτων και κυτοκίνων. Είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση του έρπητα, του κυτταρομεγαλοιού, του ιού της γρίπης κτλ. Συμβάλλει επίσης στην υγεία της εντερικής χλωρίδας και την καταπολέμηση της καντιντα (candidaalbicans). Παράλληλα, η σπιρουλίνα ενισχύει την παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης IgA ( πρόκειται για αντισώματα που συμβάλλουν κυρίως στην τοπική ανοσία των βλεννογόνων). Κατά αυτόν τον τρόπο ο ρόλος της στην ενίσχυση της ανοσίας των βλεννογόνων είναι πολύτιμος. Οι πολυσακχαρίτες που περιέχονται στην σπιρουλίνα, έχουν δράση χημειοπροστατευτική και ραδιοπροστατευτική για αυτό και θεωρούνται σημαντικοί στην προσαρμογή του οργανισμού κατά τις αντικαρκινικές θεραπείες.
  • Ασθένειες του ήπατος – Σύμφωνα με ιαπωνικές έρευνες, η σπιρουλίνα επιταχύνει την ανάρρωση του ήπατος μετά από περιπτώσεις χρόνιας και οξείας ηπατίτιδας και κατάχρησης αλκοόλ.

Πιθανή εφαρμογή /ενδείξεις: Πηγή πρωτεϊνών κατάλληλα για όσους ακολουθούν χορτοφαγική (Vegan/vegetarian) διατροφή, ενίσχυση της διατροφής των αθλητών (ενέργεια, αντοχή), αναιμία, υπερλιπιδαιμία, αθηροσκλήρωση, ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, απώλεια βάρους ( καταστολή της όρεξης), Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κόπωση, ενίσχυση και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, λευκοπλακία, αντιοξειδωτική δράση.

Προσθέστε τη σκόνη σπιρουλίνας σε χυμούς, σμούθι, ωμές μπάρας ενέργειας ή σε παρακευές φούρνου προκειμένου να αυξήσετε την περιεκτικότητα των τροφίμων σε πρωτεΐνη και να ενισχύσετε την ημερήσια πρόσληψή της.

Ασφάλεια: Δεν περιέχει μικροκυστίνη και άλλες φυκοτοξίνες/

Δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία (νιτρώδη) και ακτινοβολία.

Κύηση και γαλουχία: Δεν υπάρχουν αντενδείξεις στη πρόσληψη σπιρουλίνας κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας. Η ημερήσια πρόσληψη σπιρουλίνας να μην ξεπερνά τα 3 γ ημερησίως. Καθώς η σπιρουλίνα αποτελεί μία εξαιρετικά θρεπτική υπερτροφή, παρέχει στον οργανισμό σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.  

Χρήσιμοι Συνδυασμοί:

Αθλητική διατροφή – Sports MultiandSportsOil

Αναιμία – Balanced Iron complex, Ester C  

Ένα χορτοφαγικό δισκίο παρέχει: Σπιρουλίνα (πιστοποιημένη βιολογική) 500mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μια με τρεις ταμπλέτες μέχρι τρεις φορές ημερησίως με νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.
Σε ιαπωνικές μελέτες χορηγήθηκαν 6 με 10 γραμμάρια σπιρουλίνας ημερησίως, ως διατροφικό συμπλήρωμα, για την ενίσχυση της θεραπείας ασθενειών. Παρόμοιες δόσεις χορηγήθηκαν σε αθλητές για την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας τους.

Η σπιρουλίνα φαίνεται να είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Ωστόσο, τα ακριβή επίπεδα είναι ακόμα ασαφή, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί η βιοδιαθεσιμότητά της.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιολογική Σπιρουλίνα | 100% Organic Spirulina | 500mg | 60tabl.

Βιολογική Σπιρουλίνα | 100% Organic Spirulina | 500mg | 60tabl.

Vegan, Kosher, Organic Tabl.

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :