Ειδικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βήτα Γλουκάνη | Beta Glucan 30caps Μεγαλύτερη προβολή

Βήτα Γλουκάνη | Beta Glucan | 30caps

V376

Νέο προϊόν

Vegan, Veg Caps

Βήτα γλυκάνη με βιταμίνες C, D και ψευδάργυρο

Περισσότερες λεπτομέρειες

28,50 €

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας, καθώς αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και την αντίστασή του απέναντι σε ασθένειες. Τα συστατικά του σκευάσματος Βeta glucan with vitamins C, D and Zinc (Βήτα γλυκάνη με βιταμίνες C, D και ψευδάργυρο) χτίζουν ένα ισχυρό και ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ προάγουν την ανοσία, χωρίς να διεγείρουν τη λειτουργία του. Η καθημερινή πρόσληψη περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων της άνω αναπνευστικής οδού, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης σωματικής και νοητικής κόπωσης.

Η β γλυκάνη βρίσκεται σε φυτά, όπως τα μανιτάρια, που είναι γνωστά για την προσφορά τους στο ανοσοποιητικό. Η β γλυκάνη προσκολλάται στον υποδοχέα (Dectin 1) στα κύτταρα του ανοσοποιητικού (π.χ. μακροφάγα και ουδετερόφιλα) αναγνωρίζει τα παθογόνα στοιχεία και προετοιμάζει τα φονικά κύτταρα για την καταπολέμησή τους. Τα «ετοιμοπόλεμα» πλέον φονικά κύτταρα του ανοσοποιητικού ασκούν αντιμικροβιακή δράση (φαγοκύτωση), όταν έρθουν σε άμεση επαφή με το μικρόβιο. Επομένως η β γλυκάνη ενισχύει το ανοσοποιητικό χωρίς να το διεγείρει.

Η βιταμίνη D χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση των λοιμώξεων πολύ πριν διαδοθεί η χρήση των αντιβιοτικών. Το μουρουνέλαιο και η ηλιακή ακτινοβολία (πηγές βιταμίνης D) αποτελούσαν εξαιρετικά δημοφιλή μέσα για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η φυματίωση. Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι η ικανότητα του ανοσοποιητικού να καταπολεμά λοιμώξεις, μολύνσεις και ασθένειες εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την επάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό.

Ο ψευδάργυρος χρησιμοποιούνταν επίσης για θεραπευτικούς σκοπούς για πολλά εκατοντάδες χρόνια. Μάλιστα, ταμπλέτες ψευδαργύρου βρέθηκαν σε ναυάγιο πλοίου (που χρονολογείται 2200 χρόνια πριν) στις ακτές της Ιταλίας. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τον οργανισμό, καθώς προκαλεί τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία είναι δυνατό να αποκατασταθεί μόνο με την επαρκή συμπλήρωσή του στον οργανισμό.

Η βιταμίνη C κατέχει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σύμφωνα με έρευνες η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C ενισχύει την παραγωγή και τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, όπως τα ουδετερόφιλα και τα λεμφοκύτταρα. Παράλληλα, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την άμεση αντίδραση του οργανισμού ενάντια στους ιούς και την γρίπη.

Β γλυκάνη - Οι λοιμώξεις της άνω αναπνευστικής οδού (URTIs) προκαλούνται συνήθως από ιούς, με συνηθέστερο όλων τον ρινοϊο και τον ιό της γρίπης. Πληθώρα μελετών συνηγορεί στο ότι η ημερήσια πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής β γλυκάνης συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση των ιών. Στα πλαίσια κλινικών δοκιμών η  χορήγηση 250mg ημερησίως σε γυναίκες (σε κατάσταση στρες), για 1-2 εβδομάδες, περιόρισε τα συμπτώματα των λοιμώξεων της άνω αναπνευστικής οδού, ενίσχυσε τη διάθεση, την πνευματική και σωματική τους κατάσταση και την γενικότερη κλινική εικόνα τους.

Κατά τη διάρκεια άλλης μελέτης σε γυναίκες και άνδρες (σε μέση κατάσταση άγχους) διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη 250mg β γλυκάνης ημερησίως για 4 εβδομάδες περιόρισε σημαντικά τα συμπτώματα της λοίμωξης, βελτίωσε τη γενικότερη κλινική εικόνα των ασθενών, ενίσχυσε την ενεργητικότητά τους και περιόρισε το αίσθημα έντασης και κόπωσης.

Επίσης η ημερήσια πρόσληψη συμπληρωμάτων β γλυκάνης περιορίζει τον κίνδυνο προσβολής από λοιμώξεις σε άτομα που καταπονούνται λόγω έντονης άσκησης/προπόνησης. Η ημερήσια πρόσληψη 250mg β γλυκάνης περιόρισε κατά 37% τα συμπτώματα της γρίπης  μετά από μαραθώνιο.

Βιταμίνη D – Σύμφωνα με κλινικές μελέτες η βιταμίνη D είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη των ιώσεων και των λοιμώξεων. Κατά τη διάρκεια 11 ερευνών σε 5660 άτομα διαπιστώθηκε ότι η βιταμίνη D παρέχει προστασία απέναντι στις λοιμώξεις, ενώ η ημερήσια πρόσληψη είναι 3.5 φορές αποτελεσματικότερη από τη μηνιαία ή εβδομαδιαία δόση. Σε μία τέτοιου είδους μελέτη, χορηγήθηκε σε ενήλικες άνδρες 800- 2000IU  βιταμίνη D ημερησίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα περιστατικά γρίπης και ιώσεων.

Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση λοιμώξεων του αναπνευστικού σε αθλητές και με τακτικές επαναλαμβανόμενες μολύνσεις του ουροποιητικού στις γυναίκες.

Βιταμίνη C – Η επάρκεια βιταμίνης C στον οργανισμό αποτρέπει την προσβολή από τη γρίπη και τις ιώσεις. Στα πλαίσια μίας πενταετούς έρευνας διαπιστώθηκε ότι με την ημερήσια πρόσληψη 500mg βιταμίνης C η προσβολή από ιούς μειώθηκε κατά 66%. Μάλιστα σε άτομα που υπόκεινται σε σωματική κόπωση (αθλητές του μαραθώνιου, σκιέρ, στρατιωτικοί σε άσκηση στην αρκτική) η προσβολή από ιούς μειώθηκε κατά 50% με την ημερήσια πρόσληψη 250mg - 1g βιταμίνης C.
Ψευδάργυρος – Η μερική έλλειψη ψευδαργύρου επιδρά αρνητικά στο ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζοντας την δράση των φονικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτες, που διεξήχθησαν για την δράση του ψευδαργύρου στην πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων και των ιώσεων,  διαπιστώθηκε ότι  η πρόσληψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου δρα ευεργετικά  στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση του οργανισμού από τις ιώσεις.

Άλλες χρήσεις: Σύμφωνα με μελέτες, η ημερήσια πρόσληψη 250mg β γλυκάνης για 4 εβδομάδες περιορίζει τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας  και της ρινίτιδας.

Η πρόσληψη βιταμίνης D κατά τους χειμερινούς μήνες βελτιώνει τη διάθεση και περιορίζει τα συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής (SAD) .

Πιθανή εφαρμογή: Πρόληψη ιώσεων, γρίπης, προστασία ενάντια σε λοιμώξεις, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, για άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό και επαναλαμβανόμενα περιστατικά λοιμώξεων, υγεία και προστασία κατά τους χειμερινούς μήνες, αποτροπή ασθενειών που οφείλονται σε πνευματική και σωματική κόπωση.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Organic Black Seed Oil ( οργανικό Ελαιο Μαύρου Κύμινου)  και Daily FOS (Υψηλής δραστικότητας σύμπλεγμα τριπλής μίξης Αcidophilus με φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες  FOS).

 

Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.
Η β γλυκάνη προέρχεται από τη μαγιά.

Αντενδείξεις και ασφάλεια:
Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βήτα Γλουκάνη | Beta Glucan | 30caps

Βήτα Γλουκάνη | Beta Glucan | 30caps

Vegan, Veg Caps

Βήτα γλυκάνη με βιταμίνες C, D και ψευδάργυρο

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :