Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Barley 100% Οργανική Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού Μεγαλύτερη προβολή

Οργανική Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού | Organic Barley | 100gr

V275

Νέο προϊόν

Οργανική Ενεργή Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού

Vegan, Kosher, Organic

Περισσότερες λεπτομέρειες

Μη διαθέσιμο

19,50 €

Η θρεπτική σύσταση του κριθαριού αποδεικνύεται από  πληθώρα μελετών και ερευνών, που διεξήχθησαν και εκδόθηκαν από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Προσφάτως, ο Δρ Hagiwara του Ινστιτούτου Υγείας Hagiwara έκανε λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα του κριθαριού στην ανθρώπινη υγεία. Αφού μελέτησε 150 διαφορετικά είδη φυτών και δημητριακών σε περίοδο 13 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κριθάρι περιέχει τον μεγαλύτερο αριθμό θρεπτικών συστατικών από όλα τα άλλα είδη. Επιγραμματικά δήλωσε « Το κριθάρι αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη πηγή θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη, την αποκατάσταση και την ευεξία του ανθρωπίνου σώματος».     

Πιθανότατα, ο πρώτος που έκανε λόγο για την χρήση του κριθαριού ήταν ο Ιπποκράτης, ο οποίος συνιστούσε στους ασθενείς να καταναλώνουν χυλό κριθαριού. Κριθάρι επίσης έτρωγαν και οι ρωμαίοι στρατιώτες για να εξασφαλίσουν αντοχή στην μάχη και να καταπολεμήσουν τις ασθένειες. Οι έρευνες για το κριθάρι συνεχίζονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το εν λόγο φυτό συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος από τα χημικά και τα εντομοκτόνα, που συσσωρεύονται στο σώμα, καθώς  περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία  μέχρι προσφάτως μας ήταν άγνωστα.

Η β-γλυκάνη, που περιέχεται στο κριθάρι, αποτελεί ένα πολυσακχαρίτη προερχόμενο από το κέλυφος –τοίχωμα των ινών του κριθαριού. Η βρώμη και το κριθάρι περιέχουν μία μίξη β-1,3-γλυκάνης και β-1,4- γλυκάνης.

Σύμφωνα με έρευνες, η περίοδος κατά την οποία το κριθάρι παρουσιάζει την υψηλότερη θρεπτική του αξία  είναι το στάδιο του νεαρού βλαστού, προτού σχηματιστεί ο καρπός του φυτού. Πρόκειται για το στάδιο κατά το οποίο τα θρεπτικά συστατικά και τα ένζυμα του  φυτού είναι ενεργά. Για την συγκομιδή του νεαρού βλαστού απαιτείται μία πατενταρισμένη μέθοδος με θερμότητα, υγρασία και πίεση. Το κριθάρι προέρχεται από μία αυστηρά ελεγχόμενη  οργανική καλλιέργεια στη βόρεια Σκανδιναβία στη χώρα του ήλιου του μεσονυχτίου, όπου η ορθή χρήση της γης και η εφαρμογή ήπιων μορφών αγροτικής καλλιέργειας είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε τακτά χρονικά διαστήματα εφαρμόζεται η τακτική της αγρανάπαυσης με σκοπό την αποτροπή της εξασθένισης του εδάφους, εξασφαλίζοντας έτσι συνέπεια στην παραγωγή και την  υψηλή θρεπτική αξία των φυτών. Για το άλεσμα των σπόρων χρησιμοποιούνται παλαιού τύπου πετρόμυλοι, ώστε οι ίνες να παραμένουν ολόκληρες.

Μείωση  χοληστερίνης/τριγλυκερίδιων: Πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν και άλλα πιθανά ευεργετικά οφέλη του κριθαριού.  Κάποια συστατικά του φυτού παρουσιάζουν σημαντικές ιδιότητες στην καταπολέμηση της χοληστερόλης, της φλεγμονής και του έλκους. Ένα νέο αντιοξειδωτικό, το 2΄΄-Ο-GIV, αναφέρεται ότι έχει αντιοξειδωτική δράση ίση ή και μεγαλύτερη από τη βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη το 2005 στο Centre for Human Studies of Foodstuffs, η ενεργή σκόνη κριθαριού μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της συνολικής χοληστερόλης , της LDL χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων. Μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, μειώνεται κατά συνέπεια και ο κίνδυνος εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων. Όπως συμβαίνει και με άλλα στοιχεία διαλυτών ινών, η δέσμευση της χοληστερόλης (και των χολικών οξέων) από τη β-γλυκάνη συμβάλλει κατά  πολύ στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.

Μείωση του σακχάρου του αίματος: Προκαταρκτικές έρευνες αναφέρουν ότι οι β-γλυκάνες συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα. Οι β-γλυκάνες καθυστερούν την κένωση της γαστρικής κοιλότητας και επομένως τα σάκχαρα του γεύματος απορροφούνται σταδιακά, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ανοχή των ιστών σε ινσουλίνη.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η β-1,3-γλυκάνη συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων (μακροφάγα) και των ουδετερόφιλων. Τα εν λόγω κύτταρα αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς  αμυντικούς μηχανισμούς  του οργανισμού ενάντια σε εισβολείς, καθώς απομακρύνουν τα απομεινάρια(κατεστραμμένα μέρη) των κυττάρων μετά την οξειδωτική διαδικασία, επιταχύνουν την ανασύσταση του κατεστραμμένου ιστού και ενεργοποιούν άλλα όργανα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παραγωγή ενέργειας: Έχει αποδειχθεί ότι ο νεαρός βλαστός του κριθαριού παράγει ως και 400% περισσότερη ενέργεια από το συμβατικό κριθάρι.  Η εξαιρετικά υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και τα ένζυμα που περιέχονται στο νεαρό βλαστό του κριθαριού συμβάλλουν στον μεταβολισμό του οξυγόνου  και αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό.

Αλκαλικό (εξισορρόπηση του pH): Ο νεαρός βλαστός του κριθαριού παρουσιάζει σημαντική αλκαλική δράση, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του pH  του οργανισμού. Τα κύτταρα του σώματος δεν δύνανται να λειτουργήσουν σωστά αν το pH δεν κυμαίνεται στα κατάλληλα επίπεδα. Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι όξινα. Επομένως μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα διαταράσσει το pH του σώματος. Τα αλκαλικά μέταλλα που περιέχονται στο νεαρό βλαστό του κριθαριού, όπως το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, εξουδετερώνουν την οξύτητα και εξισορροπούν το pH στον οργανισμό.

Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος: Οι διαλυτές ίνες, που περιέχει ο νεαρός βλαστός κριθαριού, μετατρέπονται μετά τη χώνεψη σε γέλη. Η γέλη αυτή περικλείει τα εναπομείναντα θρεπτικά συστατικά, που δεν απορροφήθηκαν, όπως οι σύνθετοι υδατάνθρακες. Η αργή απελευθέρωση της γέλης σε συνδυασμό με την σταδιακή απελευθέρωση των σύνθετων υδατανθράκων, παρέχουν μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας.

Επιπλέον, η γέλη, με την υψηλή της περιεκτικότητα σε  υπεροξείδιο δισμουτάσης, καθώς διατρέχει τον πεπτικό σωλήνα, προστατεύει από οξειδωτικούς παράγοντες και άλλα ανεπιθύμητα  χημικά στοιχεία.

Υψηλή περιεκτικότητα σε ένζυμα: Η βασική διαφορά του συνηθισμένου κριθαριού με το νεαρό βλαστό του κριθαριού είναι σαφέστατα η ενζυμική δραστηριότητα. Στο στάδιο του νεαρού βλαστού ο σπόρος του κριθαριού είναι ενεργός, έτοιμος να σχηματίσει τα φύλλα του και για αυτόν τον λόγο παράγεται μεγάλος αριθμός ενζύμων σε αυτό το σημείο. Απομονώνουμε το φυτό σε αυτή τη βιοχημική διαδικασία, κατά την οποία  ο αριθμός των ενζύμων που περιέχει υπολογίζεται σε χιλιάδες με κυριότερα το υπεροξείδιο δισμουτάσης, η α-αμυλάση, η ιμβερτάση, πουλλουλανάση, κυτταρίνη, β-γλυκανάση,φαινολάση, πεπτιδάση, φωσφατάση,  Ενδοπρωτεινάση ή ενδοπεπτιδάση Πρωτεάση, Φωσφοδιεστεράση. Το υπεροξείδιο δισμουτάσης (SOD) αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο συχνά αποκαλείται «το ένζυμο  της αντιγήρανσης». Επίσης είναι γνωστό και ως «δείκτης» ένζυμο, καθώς η παρουσία του αποτελεί ένδειξη παρουσίας πολλών ακόμα ενζύμων, που σχετίζονται με αυτό.

Αθλητική διατροφή: Ο νεαρός βλαστός κριθαριού αποτελεί ιδανική τροφή για τους αθλητές.

Ιδανική περιεκτικότητα σε αμινοξέα – Παρόλο που ο νεαρός βλαστός κριθαριού περιέχει 11% πρωτεΐνη, η αναλογία των 8 απαραίτητων αμινοξέων που περιέχει, αντικατοπτρίζει  την αναλογία του ανθρωπίνου σώματος και συμβάλλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των πρωτεϊνών σε σχέση με πολλές άλλες διατροφικές πηγές.

Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης-  Το κριθάρι παρέχει σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας και είναι ιδανικό για χρήση σε αθλήματα που χρήζουν  ενέργειας.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά- ζωτικής σημασίας για την κυτταρική προστασία σε αερόβια και αναερόβια αθλήματα.

Ενέργεια- παρέχει ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και ενζύμων για την απόλυτη κυτταρική δραστηριότητα.

Αγνό και 100% οργανικό - πρόκειται για μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή που παρέχει ενέργεια, χωρίς χημικά και εντομοκτόνα και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να την αποδυναμώσουν.

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις:Χοληστερόλη/ τριγλυκερίδια, ρύθμιση του σακχάρου, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενίσχυση των κυττάρων, ενέργεια, ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων, ρύθμιση σωματικού βάρους, ενίσχυση του πεπτικού συστήματος.

Σημείωση: Θεραπευτικές ιδιότητες – ενδυναμώνει τη σπλήνα και το πάνκρεας, ρυθμίζει το στομάχι, ενισχύει τα έντερα. Δρα ευεργετικά στη χοληδόχο κύστη και το νευρικό σύστημα.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Μείωση της χοληστερόλης: φύλλα αγκινάρας, λινέλαιο, αντιοξειδωτικά.

Σημείωση: ο νεαρός βλαστός κριθαριού περιέχει μία μίξη φυσικών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, Β6, Ε, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ, κάλλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο. 

Διατροφική ανάλυση κριθαριού ανά 100g: Protein 10g, Carbohydrates 65.9g, Fats 2.6g, Soluble fibre 7g, Beta glucan 5g,
Typical amino acid profile per 100g: Cystine 230mg, Methionine 170mg, Aspartic acid 560mg, Threonine 330mg,
Serine 470mg, Glutamic acid 2300mg, Proline 1080mg, Glycine 390mg, Alanine 390mg, Valine 510mg, Isoleucine 350mg, Leucine 680mg, Tyrosine 330mg, Phenylalanine 480mg, Histidine 220mg, Lysine 350mg, Arginine 490mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Ένα εώς τρία κουταλάκια του γλυκού ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις:Δεν συνιστάται σε άτομα που υποφέρουν από κολικούς, κοιλιοκάκη, και παθήσεις της κοιλιακής χώρας, παρόλο που η περιεκτικότητά του σε γλουτένη είναι μόλις 0.26%.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις
✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Αυτό το συμπλήρωμα πρωτεΐνης μπορεί να αναμειχθεί με χυμό, πασπαλισμένο με δημητριακά ή αναμειγμένο με το αγαπημένο σας smoothie φρούτων ή λαχανικών.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Οργανική Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού | Organic Barley | 100gr

Οργανική Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού | Organic Barley | 100gr

Οργανική Ενεργή Σκόνη Νεαρού Βλαστού Κριθαριού

Vegan, Kosher, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :