Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βιολογικό Βάμμα Γαϊδουράγκαθου | Organic Milk Thistle tincture 50ml Μεγαλύτερη προβολή

Βιολογικό Βάμμα Γαϊδουράγκαθου | Organic Milk Thistle tincture | 50ml

V606

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

14,00 €

Παρόλο που ιστορικές αναφορές, προ 2000 ετών, αποδεικνύουν την εκτεταμένη χρήση του γαϊδουράγκαθου, η χρήση του επανήλθε στη Γερμανία στα μέσα του 19ου αιώνα. Το κυρίως συστατικό του, η συλιμαρίνη, κατόπιν πολλών ερευνών, έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί μία από τις πλέον ισχυρές ουσίες  προστασίας του ήπατος.

Ηπατοπροστατευτική δράση – Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το ήπαρ από πιθανές βλάβες. Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του, αποτρέποντας την καταστρεπτική δράση των τοξινών και ενεργοποιώντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων για την αντικατάσταση των παλιών κατεστραμμένων κυττάρων. Η σιλυμαρίνη ενεργοποιεί την παραγωγή του γλουτοθείου κατά 35%.  Τα αυξημένα επίπεδα γλουτοθείου  ενισχύουν την αποτοξινωτική ικανότητα του ήπατος ενάντια στη δράση χημικών, φαρμάκων και ορμονών. Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το ήπαρ από πολλές ασθένειες όπως κίρρωση, χρόνια ηπατίτιδα, διήθηση λιπών στο ήπαρ, υποκλινική χολόσταση εγκυμοσύνης. 

Αντιοξειδωτική δράση – Η σιλυμαρίνη αποτρέπει την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών, λόγω της έντονης αντιοξειδωτικής της ιδιότητας, η οποία είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρή από την βιταμίνη Ε.

Αντί-φλεγμονώδης - η σιλυμαρίνη συμβάλλει στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ περιορίζει την καταστρεπτική φλεγμονώδη δράση από την έκκριση/ απελευθέρωση λευκοτριένιου.

Χολολιθίαση – η σιλυμαρίνη αυξάνει σημαντικά τη διαλυτότητα της χολής στην αντιμετώπιση της χολολιθίασης. Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη 420mg  σιλυμαρίνης ημερησίως για 30 ημέρες είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της χοληφόρου χοληστερόλης και του δείκτη κορεσμού της χολής.

Ψωρίαση - Έχει αναφερθεί ότι το γαϊδουράγκαθο δρα εξαιρετικά ευεργετικά στη μείωση των τοξινών του κυκλοφορικού συστήματος και βελτιώνουν την ηπατική λειτουργία σε περιπτώσεις ψωρίασης. Η σιλυμαρίνη βοηθά και ανακουφίζει όσους υποφέρουν από ψωρίαση, καθώς περιορίζει τις φλεγμονώδεις προσταγλανδίνες και ρυθμίζει τις ορμόνες(CAMP = μονοφωσφορική αδενοσίνη, cGMP=μονοφωσφορική γουανοσίνη) που ελέγχουν την αντιγραφή των κυττάρων.

Πιθανή εφαρμογή/ Ενδείξεις: Αποτοξίνωση του ήπατος και του οργανισμού γενικότερα, μείωση της χοληστερόλης, τόνωση του πεπτικού συστήματος, αύξηση της γαλακτόρροιας σε θηλάζουσες μητέρες, κατάχρηση φαρμάκων, αλκοολισμός, μακροχρόνια χρήση συμβατικών φαρμάκων, ηπατική δηλητηρίαση ( ιδιαιτέρως από μανιτάρια).

Έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί τη λειτουργία των επινεφριδίων σε περιπτώσεις μακροχρόνιας χρήσης στεροειδών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Δρα ευεργετικά σε καταστάσεις διαβητικής νευροπάθειας(diabetic neuropathy). Καταπολεμά τα συμπτώματα που προκύπτουν από την τοξίνωση του ήπατος π.χ. ναυτία, φαγούρα, ερεθισμοί. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και  δρα προληπτικά ιδιαιτέρως ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Silybum marianum seeds, Organic alcohol.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
15 - 30 σταγόνες, 2-3 φορές την ημέρα σε λίγο χυμό φρούτων ή νερό.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Αντενδείξεις: Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου δεν παρουσιάζει παρενέργειες και για αυτόν τον λόγο η χρήση του είναι επιτρεπτή σε όλους ακόμα και σε γυναίκες εγκυμονούσες ή θηλάζουσες. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν σε περίοδο εγκυμοσύνης να προσλαμβάνεται  μόνο κατόπιν ιατρικής υπόδειξης και παρακολούθησης.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιολογικό Βάμμα Γαϊδουράγκαθου | Organic Milk Thistle tincture | 50ml

Βιολογικό Βάμμα Γαϊδουράγκαθου | Organic Milk Thistle tincture | 50ml

 Vegan, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :