Μέταλλα & Ινχοστοιχεία

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Σύμπλεγμα Σιδήρου | 90caps Μεγαλύτερη προβολή

Σύμπλεγμα Σιδήρου | Balanced Iron Complex | 90caps

V322

Νέο προϊόν

27,00 €

Ο σίδηρος παίζει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγή της αιμογλοβίνης στο εσωτερικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, όπου και είναι απαραίτητος για την μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς του σώματος και την μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα από τους ιστούς στους πνεύμονες. Ο σίδηρος επίσης συμβάλλει στη σύνθεση σημαντικών ενζύμων για την παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολισμό, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης του DNA.

Αναιμία – Η πρόσληψη σιδήρου συνήθως είναι ανεπαρκής σε 4 κυρίως ομάδες: 1. βρέφη και μικρά παιδιά. 2. έφηβοι σε περίοδο ανάπτυξης  3. γυναίκες σε εμμηνορρυσία 4. εγκυμονούσες. Τα συνήθη συμπτώματα ανεπάρκειας σιδήρου περιλαμβάνουν κόπωση, έλλειψη διάθεσης, ταχυπαλμία, στοματίτιδα, δυσπραγία, αναιμία, χαμηλά επίπεδα σιδήρου ορού, αδυναμία διατήρησης της θερμοκρασίας του σώματος, μειωμένη αντίσταση στις μολύνσεις.

Restless Legs Syndrome (ενοχλητικό σύνδρομο, κατά το οποίο οι κνήμες ανακουφίζονται μόνο εν κινήσει) – Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου προκαλούν το φαινόμενο της ακαθισίας, κατάσταση αγκύλωσης. Σύμφωνα με μελέτες, τα επίπεδα φερριτίνης ορού, ήταν εξαιρετικά μειωμένα σε άτομα που έπασχαν από το σύνδρομο. Η   χορήγηση συμπληρωμάτων σιδήρου στους πάσχοντες περιόρισε σημαντικά τα συμπτώματα.

Σωματική αντοχή – Η ανεπάρκεια σιδήρου αποτελεί τη πλέον συνήθη πάθηση του δυτικού κόσμου. Έχει αποδειχθεί ότι ακόμα και η παραμικρή αναιμία οδηγεί σε μείωση της σωματικής αντοχής και παραγωγικότητας του ανθρώπου. Τα ένζυμα που εξαρτώνται από τον σίδηρο είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολισμό.

Αντιοξειδωτική δράση – ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την αντιοξειδωτική ενεργοποίηση των ενζύμων π.χ. υπεροξειδάση, μυελοπεροξειδάση, καταλάση. Τα ένζυμα αυτά προστατεύουν από τις βακτηριακές μολύνσεις και την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Σίδηρος Bisglycinate

Πρόκειται για ένα ήπιο συμπλήρωμα σιδήρου, που δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα και γαστρεντερικές διαταραχές. Έχει 4 φορές μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από τα συμπληρώματα, που συνήθως συνταγογραφούνται. Σύμφωνα με μελέτες, απορροφάται πολύ καλύτερα από τον οργανισμό και έχει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων αναιμίας. Τα μόρια του σιδήρου bisglycinate θεωρείται ότι απορροφούνται ανέπαφα και με τον ίδιο τρόπο που απορροφώνται και τα αμινοξέα.

Αυτή η μοναδική πηγή σιδήρου επιτρέπει την μικρότερη δυνατή χρήση συμπληρωμάτων, λόγω της εξαιρετικής βιοδιαθεσιμότητάς του. Η χρήση μικρών(αλλά επαρκών) ποσοτήτων συμπληρωμάτων σιδήρου σημαίνει λιγότερες παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά.

Φυλλικό Οξύ

Το φυλλικό οξύ συνεργάζεται με την βιταμίνη Β12 για την υγιή κυτταρική διαίρεση και τη σύνθεση του DNA.

Παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων – Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στην διαίρεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος προκαλεί μεγαλοβλαστική αναιμία, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ανώριμων, μεγενθυμένων κυττάρων, με περίσσεια αιμογλοβίνης.

Προστασία κυττάρων – Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος συχνά συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου. Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος στα κύτταρα και τους ιστούς αυξάνει την πιθανότητα νεοπαλστικών μεταβολών στα φυσιολογικά κύτταρα κατά τα πρώτα στάδια του καρκίνου.

Βιταμίνη Β12

Λειτουργία των κυττάρων – η βιταμίνη Β12 δρα συνδυαστικά με το φυλλικό οξύ  σε πολλές διεργασίες του οργανισμού, όπως η σύνθεση του DNA, η παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και μυελίνης.

Δότης μεθυλικής ομάδας – η βιταμίνη Β12, όπως και το φυλλικό οξύ μεταφέρει και αποτελεί δότη μεθυκών ομάδων (ένα μόριο από 1 άνθρακα και 3 υδρογόνα) σε άλλα μόρια, συμπεριλαμβανομένων των κυτταρικών μεμβρανών και των νευροδιαβιβαστών. Η βιταμίνη Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στον κατάλληλο μεταβολισμό της ενέργειας και την λειτουργία των νεύρων.

Βιταμίνη C

Απορρόφηση σιδήρου – Η βιταμίνη C συμβάλλει στην απορρόφηση και χρήση του σιδήρου από τον οργανισμό. (βλέπε αλληλεπιδράσεις)

Αντιοξειδοτική δράση – Η βιταμίνη C έχει ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Εξουδετερώνει κάθε πιθανότητα προ-οξείδωσης  του ελεύθερου σιδήρου σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Η επάρκεια βιταμίνης C συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων γλουταθείου στο αίμα, υποστηρίζοντας την αντιοξειδοτική άμυνα του οργανισμού και διατηρώντας την ακεραιότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: καταστάσεις και πληθυσμός με αυξημένες ανάγκες σιδήρου. Ανάγκη σιδήρου, λόγω απώλειας αίματος, αιμορραγίας, μη απορρόφησης του σιδήρου, υποσιτισμού, νεφρικές ασθένειες, διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες, παρατεταμένη χρήση, αντιόξινων, αχλωρυδρία, στεατόρροια και παράσιτα.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: αναιμία – Ester C (εστέρας), green food blend (μίξη πράσινων τροφών), EFAs (απαραίτητα λιπαρά οξέα), multi-vitamin/mineral (πολυβιταμίνες/μέταλλα), dong quai, μαγνήσιο και Β6.

Σημείωση: Ο όρος αιμοχρωμάτοση χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια γενετική δυσλειτουργία περίσσειας σιδήρου (iron overload) στον οργανισμό και τοξικότητας (toxicity), που προκαλεί  την καταστροφή των ιστών.

Το ferrous sulphate ισοδυναμεί με σίδηρο bisglycinate = 5:1 αναλογία. 200mg ferrus sulphate = 40mg bisglycinate σίδηρο.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Iron (bisglycinate) 15mg, Vitamin B12 (cyanobalamin) 50ug, Folic acid 100ug,
Magnesium ascorbate 107mg, Providing: Ascorbic acid (vitamin C) 100mg/Magnesium 7mg. In a base of alfalfa, spirulina & bilberry.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία κάψουλα ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, λόγω της προ-οξειδωτικής επίδρασης του ελεύθερου σιδήρου στο αίμα, το οποίο καταστρέφει τα αρτηριακά τοιχώματα. 

Τα αντιοξειδοτικά όπως η βιταμίνη C και Ε προστατεύουν ενάντια στην καταστρεπτική οξειδωτική δράση του σιδήρου.

Αποφύγετε τη χρήση συμπληρωμάτων σιδήρου σε περίπτωση αιμοχρωμάτοσης.

Αλληλεπιδράσεις: Το ασκορβικό οξύ συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση του σιδήρου από τις αποθήκες.

Η υπερβολική πρόσληψη μη-αιμικού σιδήρου μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες στην απορρόφηση του ψευδαργύρου.

Σε περίπτωση ανεπάρκειας βιταμίνης Α, ο σίδηρος τείνει να συσσωρεύεται στο ήπαρ και τη σπλήνα, με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια του  σιδήρου  στον οργανισμό.

Ο σίδηρος και ο μόλυβδος επίσης αλληλεπιδρούν. Ο μόλυβδος εμποδίζει τη δράση του ενζύμου που χρειάζεται για τη σύνθεση της αίμης.

Επίσης, τα αυξημένα επίπεδα μολύβδου, προκαλούν ανεπάρκεια σιδήρου, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Σύμπλεγμα Σιδήρου | Balanced Iron Complex | 90caps

Σύμπλεγμα Σιδήρου | Balanced Iron Complex | 90caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :