Βιολογικά Βάλσαμα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Βάλσαμο με Αρνικα | Arnica Organic Balm 100gr Μεγαλύτερη προβολή

Βάλσαμο με Αρνικα | Arnica Organic Balm | 100gr

V680

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

24,00 €

Περιέχει:

ΑΝΘΗ ΑΡΝΙΚΑ Arnica Montana

Αντιφλεγμονώδης δράση- H άρνικα, επίσης γνωστή και ως το «δηλητήριο του λύκου» , χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την επούλωση των πληγών και των μωλώπων. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν το 2003 από το Bradford School of Pharmacy, το φυτό περιέχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη στοιχεία, γνωστά ως λακτόνες. Έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα φυσικά παράγωγα καταπολεμούν τη φλεγμονώδη διαδικασία σε ένα κεντρικό σημείο εμποδίζοντας την αντιγραφή παραγόντων όπως ο NF-kappa B. Οι εν λόγω παράγοντες ρυθμίζουν την αντιγραφή των γονιδίων που ευθύνονται για πολλά φλεγμονώδη στοιχεία.
Προστασία των αγγείων – Έχει αποδειχθεί ότι η άρνικα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση πολλών δυσάρεστων συμπτωμάτων που αφορούν στο οίδημα, τις κράμπες, τον πόνο, την κούραση και την αίσθηση βάρους στα κάτω άκρα.
Δράση ενάντια στα αρθριτικά - Δοκιμές που διεξήχθησαν πάνω σε 26 άνδρες και 53 γυναίκες με συμπτώματα ήπιας έως μετριοπαθούς οστεοαρθρίτιδας στην περιοχή του γονάτου, απέδειξαν ότι η καθημερινή (πρωί-βράδυ) επάλειψη της πάσχουσας περιοχής με γέλη του φυτού αρνικα, για τουλάχιστον 3 με 6 εβδομάδες, είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του πόνου και την δυσκαμψίας. Επιπλέον, 69 ασθενείς, ήτοι το 87% των συμμετεχόντων, χαρακτήρισαν τη θεραπεία «καλή» ή «αρκετά καλή», ενώ το 76% θα την επαναλάμβανε. Η τοπική εφαρμογή άρνικας για διάστημα 6 εβδομάδων αποτελεί μία ασφαλή, καλά ανεκτή και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μετριοπαθούς οστεοαρθρίτιδας της κνήμης (γόνατο).
Αντί-μικροβιακή δράση - Η άρνικα παρουσιάζει ισχυρή δράση ενάντια σε ιούς και βακτήρια όπως Listeria monocytodenes, Salmonella typhimurium, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Proteus vulgaris. Έχει επίσης παρατηρηθεί και σημαντική   δράση ενάντια σε μύκητες.

ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΡΙΖΑ ΣΥΜΦΥΤΟΥ Symphytum sp.

Επουλωτική δράση – Η  εντυπωσιακή επουλωτική ιδιότητα του σύμφυτου οφείλεται εν μέρει στην αλλαντοίνη. Η αλλαντοϊνη ενεργοποιεί τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων εσωτερικά και εξωτερικά. Το σύμφυτο χρησιμοποιείται εξωτερικά για την σωστή αποκατάσταση και επούλωση των ιστών. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως για την θεραπεία κάθε είδους κάκωσης και τραύματος, από απλές εκδορές μέχρι πληγές, χρόνια κιρσώδη έλκη, κακώσεις των χόνδρων, των τενόντων, των συνδέσμων  και των αρθρώσεων. Οι τανίνες, το γλίχρασμα,  και το ρετσίνι, που περιέχει το φυτό, παρουσιάζουν σημαντική στυπτική και συνεκτική  δράση  αποκαθιστώντας την επιφάνεια του τραύματος και αντικαθιστώντας τα ράμματα.
Αποκατάσταση οστών – Το σύμφυτο αποτελεί το κατάλληλο βότανο για την αντιμετώπιση της θλάσης και της εξάρθρωσης, καθώς η αλλαντοϊνη ενεργοποιεί τα δομικά κύτταρα των οστών (οστεοβλάστες).
Αναδόμηση των ιστών – Η αλλαντοϊνη συμβάλλει στην αναδόμηση όλων των ιστών του σώματος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η δράση της φτάνει ακόμα και στους πιο βαθύς  ιστούς με εξωτερική χρήση μόνο. Επίσης, ενισχύει τη δράση της κερατίνης για αυτό και χρησιμοποιείται τοπικά και με επιτυχία στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ Calendula Officinalis

     Αποτελεί ένα από τα πλέον ενδεδειγμένα βότανα για την αντιμετώπιση των τοπικών δερματικών προβλημάτων. Χρησιμοποιείται συχνά σε κάθε δερματικό ερεθισμό, είτε οφείλεται σε μόλυνση είτε σε βλάβη. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εξωτερικής αιμορραγίας, τραύματος, δερματικού έλκους, μώλωπα και εξάρθρωσης.

Στυπτική δράση - Η καλέντουλα παρουσιάζει στυπτική δράση, η οποία οφείλεται κυρίως στο ρετσίνι και τα άλλα υδατοδιαλυτά συστατικά που περιέχει.
Αντί-φλεγμονώδης - Η καλέντουλα επιδεικνύει  εμφανή συστημική αντιφλεγμονώδη δράση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πρησμένης- διογκωμένης  λύμφης και οζιδίων.  
Αντί-παθογόνος δράση – Η καλέντουλα δρα αποδεδειγμένα ενάντια σε μύκητες, βακτήρια και ιούς.
Αποκατάσταση του δέρματος – Η καλέντουλα σε μορφή αλοιφής αποτελεί ένα εξαιρετικό καλλυντικό και θεραπευτικό βότανο για την αντιμετώπιση μικρών δερματικών βλαβών, όπως τα σπασμένα αγγεία και το ηλιακό έγκαυμα.

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ Rosmarinus officinalis

   Το δενδρολίβανο φύεται στις χώρες της Μεσογείου. Τα μέρη του φυτού, που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική, είναι τα άνθη και τα φύλλα του, τα οποία έχουν μία έντονή, διαπεραστική οσμή καμφοράς και πικρή γεύση.

Τόνωση του κυκλοφορικού – Το δενδρολίβανο διεγείρει το κυκλοφορικό και το νευρικό σύστημα. Εξωτερικά είναι κατάλληλο για την θεραπεία των μυϊκών πόνων, της ισχιαλγίας και της νευραλγίας. Συχνά χρησιμοποιείται σε  λοσιόν μαλλιών  για την  τόνωση της τριχοφυΐας και την αποτροπή της τριχόπτωσης και της πρόωρης  αλωπεκίας.
Επουλωτική δράση – Το δενδρολίβανο, λόγω της αντισηπτικής του ιδιότητας, χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως κατάπλασμα  για την επούλωση των πληγών και του εκζέματος.
Αντιοξειδωτική δράση – Έχει αποδειχθεί ότι το εκχύλισμα του δενδρολίβανου παρουσιάζει δράση όμοια με το υπεροξείδιο δισμουτάσης (SOD), το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό ένζυμο, που προστατεύει τα κύτταρα από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών.

ΕΛΑΙΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ Lavendula Angustifolia

Αντί-ρευματική δράση – Η λεβάντα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δρα ως ήπιο αντισπασμωδικό και αναισθητικό, προσφέροντας επομένως  ανακούφιση από τον πόνο.
Αντί-μικροβιακή δράση – Η λεβάντα παρουσιάζει ισχυρή αντιβακτηριακή, αντισηπτική και αντιμυκητιακή δράση, η οποία οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε πτητικά έλαια.
Αντιοξειδωτική δράση – Περιέχει ένα μεγάλο αριθμό ισχυρών αντιοξειδωτικών φυτοχημικών (όπως η λεμονίνη), τα οποία παρέχουν σημαντική  δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 

Λοιπά συστατικά: Το κερί μέλισσας και ο ηλίανθος δρουν ως ήπια μαλακτικά και προστατεύουν τα ενεργά συστατικά των βοτάνων μέσα στην αλοιφή. Η λεμονίνη και η λιναλοόλη αποτελούν φυσικά αντιοξειδωτικά φυτοχημικά.

Τρόπος χρήσης: Μόνο για εξωτερική χρήση. Μην εφαρμόζετε σε ανοιχτό ή ματωμένο δέρμα.  Εφαρμόστε τοπικά όση ποσότητα χρειάζεται.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Η γερμανική Commission E ενέκρινε την εξωτερική χρήση άρνικας σε πληγές και τραύματα π.χ μώλωπες (αιμάτωμα), διάστρεμμα, πρήξιμο, ερεθισμό, εξάρθρωση, οίδημα που σχετίζεται με κάταγμα, κρυοπαγήματα, ρευματικά, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, τσίμπημα εντόμων, επιφανειακή φλεβίτιδα και συμπτώματα κιρσών. Σύμφωνα με έρευνες, η άρνικα έχει αντιμικροβιακή δράση, όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Αντενδείξεις: Είναι τοξική αν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά. Τα παρασκευάσματα άρνικας δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ανοιχτές πληγές ή κοντά στα μάτια και το στόμα. Δεν είναι κατάλληλο  για όσους παρουσιάζουν ευαισθησία στην οικογένεια των φυτών Compositae (αστέρα).

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Αθλητικές κακώσεις – Joint complex (σύμπλεγμα για τις αρθρώσεις) , black seed oil (μαύρο σπορέλαιο), multi-phytonutrient (πολύ-φυτοθρεπτικά).

Organic Sunflower oil - Helianthus annuus seed oil*, Organic Jojoba oil - Simmondsia chinensis seed oil*,
Organic Beeswax -  Cera flava*, Organic Shea butter - Butyrospermum parkii*,Organic Arnica flower extract -Arnica montana flower extract*, Organic Comfrey extract - Symphytum sp. extract*, Organic Marigold extract - Calendula officinalis flower ext*, Organic Rosemary extract - Rosmarinus extract*, Organic Lavender oil - Lavandula angustifolia oil*, limonene*, linalool*. *Βιολογικά.

Χωρίς: συντηρητικά, τεχνητές ή χρωστικές ουσίες.  
Αλείφετε τοπικά σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Είναι τοξική αν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά. Τα παρασκευάσματα άρνικας δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ανοιχτές πληγές ή κοντά στα μάτια και το στόμα. Δεν είναι κατάλληλο  για όσους παρουσιάζουν ευαισθησία στην οικογένεια των φυτών Compositae (αστέρα).

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Για εξωτερική χρήση. Μην εφαρμόζετε σε ανοιχτό ή ματωμένο δέρμα

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βάλσαμο με Αρνικα | Arnica Organic Balm | 100gr

Βάλσαμο με Αρνικα | Arnica Organic Balm | 100gr

Organic

3 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

3 προιοντα στην ιδια κατηγορια :