Πολυβιταμίνες Vegan

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Bιταμίνες & Mέταλλα για Αθλητές | Sport Multi 60caps Μεγαλύτερη προβολή

Βιταμίνες & Mέταλλα για Αθλητές | Sport Multi | 60caps

V165

Νέο προϊόν

33,00 €

Μία ισχυρή, ισορροπημένη φόρμουλα για την διατροφική ενίσχυση και υποστήριξη όσων ασχολούνται με τα αθλήματα και τη γυμναστική. Απαραίτητο για τους επαγγελματίες αθλητές αλλά και όσους ασχολούνται συστηματικά με σωματικές δραστηριότητες, όπως το αερόμπικ, η κυκλική προπόνηση, η άσκηση με βάρη και αντιστάσεις, το body building, το τρέξιμο και η μυϊκή ενδυνάμωση.

Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) – Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την απελευθέρωση της ενέργειας μέσω της παραγωγής του συνενζύμου Α( CoA) και της ακυλοφόρου πρωτεΐνης (ACP). Πρόκειται για δύο στοιχεία γνωστά για την συμβολή τους στην χρήση των πρωτεϊνών, του λίπους και των υδατανθράκων από τον οργανισμό. Η βιταμίνη Β5 αποτελεί το κυρίως θρεπτικό συστατικό για τα επινεφρίδια, οι οποίοι με την συμβολή της βιταμίνης  συνθέτουν τα γλυκοκορτικοειδή. Για αυτόν τον λόγω άλλωστε η βιταμίνη Β5 είναι γνωστή και ως βιταμίνη αντί- στρες.

Μαγνήσιο - Είναι εξαιρετικά σημαντικό για πολλές λειτουργίες των κυττάρων, όπως η παραγωγή ενέργειας, η σύνθεση πρωτεϊνών και η κυτταρική αντιγραφή.

Το μαγνήσιο συμμετέχει σε πολλές (πάνω από 300) ενζυματικές αντιδράσεις του σώματος και ιδιαίτερα σε όσες αφορούν την παραγωγή ενέργειας. Συμβάλλει επίσης σημαντικά στην ρύθμιση άντλησης νατρίου και καλίου, συντελώντας έτσι στην ενυδάτωση των κυττάρων.

Βιταμίνη C –Δρα ως αντιοξειδωτικό σε υδατώδη μέρη του σώματος, εντός και εκτός των κυττάρων. Τα οφέλη της βιταμίνης έχουν άμεση εφαρμογή σε όσους ασκούνται, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης το σώμα καταναλώνει μεγαλύτερα ποσά οξυγόνου, ενεργοποιώντας υψηλότερα ποσοστά ελευθέρων ριζών.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η βιταμίνη C μειώνει σημαντικά το οξειδωτικό στρες, που προκαλείται από την εντατική άσκηση.  Παράλληλα, συμβάλλει στη βιοσύνθεση της καρνιτίνης, ενός  ζωτικού για την καρδιαγγειακή λειτουργία, αμινοξέος.

Ασβέστιο – Αποτελεί μοναδικό συστατικό για την επίτευξη και τη διατήρηση της οστεϊκής πυκνότητας. Ορισμένοι αθλητές και ιδιαιτέρως γυναίκες με χαμηλό σωματικό βάρος και/ή αμηνόρροια κινδυνεύουν από σοβαρής μορφής οστεοπενία και κατάγματα. Σε αυτό τον κίνδυνο συμβάλλουν και οι δίαιτες των αθλητών, που συνήθως είναι φτωχές σε ασβέστιο.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, «όσο η επάρκεια βιταμίνης D είναι εξασφαλισμένη, δεν είναι απαραίτητη η πρόσληψη ασβεστίου άνω των 800mg ημερησίως για τον μεταβολισμό του ασβεστίου. Η χρήση συμπληρώματος βιταμίνης D είναι αναγκαία στα βόρεια κλίματα.

Ψευδάργυρος – Η άσκηση αυξάνει την απώλεια ψευδαργύρου από το σώμα. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου αποδυναμώνει την λειτουργία των μυών. Οι αθλητές που δεν ακολουθούν μία ισορροπημένη και πλούσια διατροφή, ιδιαίτερα όσοι κάνουν δίαιτες ελέγχου ή απώλειας σωματικού βάρους, παράλληλα με έντονη σωματική άσκηση, είναι πιθανό να παρουσιάσουν ανεπάρκεια ψευδαργύρου σε βαθμό επικίνδυνο για την υγεία τους. 

Για την επούλωση τραυμάτων, που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι αθλητές χρειάζονται μεγαλύτερα ποσοστά βιταμινών και μετάλλων από τα άτομα που δεν είναι τόσο ενεργητικά.

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ισχυρό ανοσοποιητικό αποτελεί προϋπόθεση για τους αθλητές, καθώς από αυτό εξαρτάται η προπόνηση και η απόδοσή τους. Ένας αθλητής καθηλωμένος λόγω ίωσης, χάνει χρόνο από πολύτιμες προπονήσεις εις βάρος της απόδοσής του.

Η τεστοστερόνη του πλάσματος ρυθμίζεται εν μέρει από τον ψευδάργυρο. Επομένως, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου προκαλεί ανωμαλίες στην έκκριση της ορμόνης με αποτέλεσμα την μείωση του μυϊκού όγκου και της αντοχής.

Σύμφωνα με έρευνες πάνω σε άρρενες αθλητές με χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, η πρόσληψη 20mg ψευδαργύρου ημερησίως βελτίωσε την ελαστικότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αύξησε τη ροή αίματος στους μύες.

Βιταμίνη Ε - Η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικά σημαντική για τους αθλητές, καθώς η αντιοξειδωτική της δράση αποτρέπει την οξειδωτική καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών συνδέεται άμεσα με τη μη φυσιολογική  λειτουργία των κυττάρων και πολλά προβλήματα υγείας, όπως η γήρανση, ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.

Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και την τόνωσή του μετά την επίπονη άσκηση. Επίσης, έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες. Σύμφωνα με μελέτες που διεξήχθησαν σε υψόμετρο (>6000ποδιών) η βιταμίνη Ε έχει ευεργετική δράση σε αυτού του είδους το περιβάλλον. Έρευνες απέδειξαν ότι οι αναρριχητές, που λάμβαναν συμπλήρωμα βιταμίνης Ε, εξέπνεαν λιγότερο πεντάνιο από αυτούς που έλαβαν ψευδοφάρμακο. Σύμφωνα με αυτές τις ανακαλύψεις είναι προφανές ότι στα άτομα με επάρκεια βιταμίνης Ε σχηματίζονται λιγότερες ελεύθερες  ρίζες  και σαφώς παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιότητα της βιταμίνης Ε να αποκαθιστά τη λειτουργία και τη μορφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που διαταράσσεται σε υψηλό υψόμετρο. Έτσι επιτυγχάνεται και η καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού, καθώς τα ερυθρά αιμοσφαίρια ρέουν πιο εύκολα στις αρτηρίες.

Β- καροτίνη – πρόκειται για ένα φυτικό συστατικό, το οποίο στο σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό  και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Η φυσική β- καροτίνη (D. Salina algae) περιέχει την οικογένεια των καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης της λουτείνης και της ζεαξανθίνης, που υποστηρίζουν την λειτουργία και την υγεία της όρασης.

Τα καροτενοειδή παρουσιάζουν ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Α και είναι πιο κατάλληλα για την προστασία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος είναι εξαιρετικά επιρρεπής στο οξειδωτικό στρες.

Κάλιο – πρόκειται για ένα σημαντικό μέταλλο, απαραίτητο για την εξισορρόπηση των υγρών στο σώμα, τη ρύθμιση της οξύτητας, της αρτηριακής πίεσης και της νευρομυϊκής λειτουργίας. Το συγκεκριμένο μέταλλο συμβάλλει στην ρύθμιση των ηλεκτρικών καρδιακών παλμών.

Το κάλιο και το νάτριο συνεργάζονται για την διατήρηση του μυϊκού τόνου, της αρτηριακής πίεσης, την ισορροπία των υγρών και των οξέων στο σώμα, τη λειτουργία των νεφρών και των αδένων.

Νιασιναμίδιο/Νικοτιναμίδιο (Βιταμίνη Β3) - Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί την υδατοδυαλιτή βιταμίνη Β3 στην διαδικασία απελευθέρωσης ενέργειας από τους υδατάνθρακες. Το Νικοτιναμίδιο/Νιασιναμίδιο  παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση και υποστηρίζει την ακεραιότητα των αρθρώσεων.

Βανάδιο - Πρόκειται για ένα υπέρ- ιχνοστοιχείο, που βρίσκεται στην διατροφή και το σώμα του ανθρώπου. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το βανάδιο μιμείται την ινσουλίνη και υποστηρίζει τη δράση της. Ανόργανα και οργανικά στοιχεία του βαναδίου παρουσιάζουν ινσουλινομιμιτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα και την ενεργοποίηση της γλυκόζης.

Επιπλέον, το βανάδιο βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, καταπραΰνει τις συσπάσεις των μυών και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Πράσινο Τσάι (camellia sinensis) - περιέχει πτητικά έλαια, βιταμίνες, μέταλλα και καφεΐνη. Το πλέον σημαντικό όμως συστατικό στοιχείο του, αποτελούν οι πολυφαινόλες και ιδιαίτερα οι κατεχίνες ή επιγαλοκατεχίνες (EGCG).

Στις πολυφαινόλες οφείλεται η σημαντική ευεργετική δράση του πράσινου τσαγιού για την υγεία του ανθρώπου. Σύμφωνα με έρευνες, το πράσινο τσάι ενεργοποιεί τη θερμογένεση του καφέ λιπώδους ιστού και συμβάλλει στην ήπια απελευθέρωση νορεπινεφρίνης /νοραδρεναλίνης (ΝΑ).   

Σίδηρος – Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό μέταλλο. Αποτελεί μέρος της αιμογλοβίνης, το στοιχείο του αίματος που μεταφέρει το οξυγόνο. Τα άτομα, που παρουσιάζουν ανεπάρκεια σιδήρου, εύκολα κουράζονται, κυρίως επειδή ο οργανισμός τους «διψά» για οξυγόνο.

Ο σίδηρος αποτελεί μέρος της μυογλοβίνης, η οποία βοηθά τα μυϊκά κύτταρα να αποθηκεύουν οξυγόνο. Χωρίς σίδηρο, δεν είναι δυνατό να συντεθεί κατάλληλα η τριφωσφορική αδενοσίνη. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με ανεπάρκεια σιδήρου παρουσιάζουν συμπτώματα κόπωσης ακόμα και αν τα επίπεδα αιμογλοβίνης είναι φυσιολογικά.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης, από τα 121 άτομα, που έλαβαν μέρος, γυναίκες και άνδρες, που αθλούνται συστηματικά, 8 παρουσιάζουν ανεπάρκεια σιδήρου με αναιμία, ενώ το 36% των γυναικών και το 6% των ανδρών παρουσιάζουν ανεπάρκεια σιδήρου χωρίς αναιμία.

Τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (MCTs) – Προέρχεται από το έλαιο καρύδας και αποτελείται από αλυσίδα 6-12 ανθράκων, σε αντίθεση με τα πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία αποτελούνται από 18-24. Η διαφορά αυτή στο μήκος της αλυσίδας σημαίνει διαφορά και στον μεταβολισμό τους, χωρίς την παρουσία καρνιτίνης.

Αντίθετα με τα πολυακόρεστα λιπαρά, τα MCTs  δεν χρειάζονται τα παγκρεατικά ένζυμα και τα χολικά οξέα για να απορροφηθούν. Απορροφούνται απευθείας από τις φλέβες και μέσω των μεμβρανών, διευκολύνοντας τη μεταφορά, το μεταβολισμό και τη βιοδιαθεσιμότητα. Τα MCTs συμβάλλουν σημαντικά στην παραγωγή ενέργειας και την μεταβολική επάρκεια.

Παράλληλα, τα MCTs έχουν θερμογενετικές ιδιότητες και αντί να αποθηκεύονται, οξειδώνονται για την παραγωγή ενέργειας. Αυτή η ιδιότητα ονομάζεται διατροφική θερμογένεση. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη MCTs σε συνδυασμό με υδατάνθρακες συμβάλλει στην θρέψη των μυών και την μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης, καθώς αυξάνει την αντοχή.

Σελήνιο - Το σελήνιο ενεργοποιεί ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο, τη υπεροξειδάση του γλουτοθείου, το οποίο προστατεύει το σώμα από τον καρκίνο. Το σελήνιο είναι απαραίτητο για υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Παράλληλα ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

Το σελήνιο, που έχει αναγνωριστεί ως απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τα θηλαστικά και τους ανθρώπους, αποτελεί μέρος του ενζύμου υπεροξειδάση του γλουτοθείου και άλλων -εξαρτώμενων από το σελήνιο-ενζύμων. Η υπεροξειδάση του γλουτοθείου προστατεύει το σώμα από την καταστρεπτική οξείδωση.

Έρευνες πάνω στις ανάγκες του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης, αποδεικνύουν ότι τα αποθέματα σεληνίου ελαττώνονται σημαντικά κατά τη χρόνια και έντονη άσκηση.

Αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAs) – πρόκειται για τη λευκίνη, την ισολευκίνη και τη βαλίνη. Θεωρούνται απαραίτητα αμινοξέα, επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά στη διατροφή του.

Τα BCAs χρειάζονται για την διατήρηση του μυϊκού ιστού, ενώ συντηρούν τις αποθήκες γλυκογόνου των μυών ( μία αποθήκη υδατανθράκων που μετατρέπεται σε ενέργεια). Επίσης τα BCAs  αποτρέπουν την διάσπαση πρωτεΐνης από τους μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Θειαμίνη (βιταμίνη Β1) – Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για την επεξεργασία των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών από τον οργανισμό. Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται βιταμίνη Β1 για τον σχηματισμό της  τριφωσφορικής αδενοσίνης, που αποτελεί την καύσιμη ύλη του ανθρωπίνου σώματος.

Η βιταμίνη Β1 είναι απαραίτητη για την φυσιολογική λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Η θειαμίνη είναι εξαιρετικά σημαντική για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων  και των αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας. Αποτελεί συνένζυμο τoυ συμπλέγματος πυροσταφυλικής δεϋδρογονάσης (pyruvate dehydrogenase), το οποίο καταλύει την μετατροπή του πυροσταφυλικού σε ακέτυλο συνένζυμο A.

Η θειαμίνη αποτελεί επίσης συνένζυμο για την α-κετογλουταρική αποκαρβοξυλάση, το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό του ηλεκτρυλο- συνενζύμου Α στο κύκλο του τρι-καρβοξυλικού οξέος και της αποκαρβοξυλάσης διακλαδισμένης αλυσίδας, ένα ένζυμο που σχετίζεται με τον καταβολισμό των αμινοξέων διακλαδισμένης  αλυσίδας (BCAAs)

Πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6) – Είναι η κύρια βιταμίνη επεξεργασίας των αμινοξέων, που αποτελούν το θεμέλιο λίθο για όλες τις πρωτεΐνες και μερικές ορμόνες. Η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό των αμινοξέων και ορισμένων ορμονών όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η γλυκονεογενετική διαδικασία περιλαμβάνει τη διάσπαση των αμινοξέων στους μύες για την παραγωγή ενέργειας και τη μετατροπή του γαλακτικού οξέος σε γλυκόζη στο ήπαρ. Άλλη λειτουργία της βιταμίνης Β6, που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή ενέργειας  κατά τη διάρκεια της άσκησης, αποτελεί η διάσπαση μυϊκού γλυκογόνου. Για αυτόν το λόγο και η επάρκεια βιταμίνης Β6 αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την έκκριση 1-φωσφορικής γλυκόζης από το μυϊκό γλυκογόνο.

Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2) - Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη απαραίτητη για την επεξεργασία των αμινοξέων και των λιπών. Ενεργοποιεί τη βιταμίνη Β6 και το φυλλικό οξύ, ενώ συμβάλλει στην μετατροπή των υδατανθράκων σε τριφωσφωρική αδενοσίνη , που αποτελεί την καύσιμη ύλη του ανθρωπίνου σώματος.

Υπό προϋποθέσεις, η ριβοφλαβίνη δρα ως αντιοξειδωτικό. Επίσης, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση σημαντικών για το σώμα συνενζύμων, το φλαβινομονονουκλεοτίδιο (FMN) και το φλαβινοαδενινοδινουκλεοτίδιο (FAD), τα οποία συμβάλλουν στον μεταβολισμό της γλυκόζης, των λιπαρών οξέων, της γλυκερόλης και των αμινοξέων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας.

Χολίνη - Συμβάλλει στην υγεία των κυτταρικών μεμβρανών και την κίνηση των λιπών εντός και εκτός των κυττάρων. Αποτελεί στοιχείο του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη και είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Παρόλο που το ανθρώπινο σώμα παράγει χολίνη, η επιπλέον πρόσληψη χολίνης μέσω της διατροφής θεωρείται απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η χολίνη παίρνει μέρος επίσης σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού και στη σύνθεση των κυτταρικών φωσφολιπιδίων.

Ινοσιτόλη – Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι απαραίτητη για την σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών και τη μεταφορά των λιπών στο σώμα.

Α- λιποϊκό οξύ - Πρόκειται για μία θειούχα ουσία, που μοιάζει με βιταμίνη. Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ) και δρα ενάντια στις υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές ελεύθερες ρίζες ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ενισχύει επίσης τη δράση και την αποτελεσματικότητα και των άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών, που χρησιμοποιεί το σώμα για την προστασία του από τη ζημία των ελευθέρων ριζών.

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, το οξειδωτικό στρες συνδέεται άμεσα με την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η άσκηση σε συνδυασμό με πρόσληψη α-λιποϊκού οξέος συμβάλλει στη μεταφορά της γλυκόζης στους σκελετικούς μύες εκείνους, που παρουσιάζουν αντίσταση στην ινσουλίνη.

Παράλληλα το λιποϊκό οξύ συμβάλλει στην προστασία της ομοιόστασης των ιστών γλουταθείου ενάντια στο οξειδωτικό στρες, που προκαλεί η άσκηση.

Συνένζυμο Q10 – Επίσης γνωστό και ως ουβικινόνη, πρόκειται για μία φυσική ουσία, η παρουσία της οποίας είναι απαραίτητη για τα μιτοχόνδρια, που αποτελούν την μονάδα παραγωγής ενέργειας στο εσωτερικό των κυττάρων. Το συνένζυμο Q10 συμβάλλει στην παραγωγή της ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη), που αποτελεί το ενεργειακό μόριο.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του συνενζύμου Q10 συγκαταλέγονται η παραγωγή ενέργειας και η αντιοξειδωτική δράση. Ως φυσικό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά την υπεροξείδωση των λιπιδίων και ενισχύει την βιταμίνη Ε στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών και των λιπιδίων(χοληστερόλη) από την οξείδωση.

Το συνένζυμο Q10 παίζει καθοριστικό ρόλο στον κύκλο του Krebs. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας, την αερόβια ικανότητα και τη μυϊκή δύναμη. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η πρόσληψη 60mg CoQ10 ημερησίως για 4-8 εβδομάδες αυξάνει σημαντικά την αντοχή, τη δύναμη, την κατανάλωση και την μεταφορά του οξυγόνου.

Το συνένζυμο Q10 δρα ευεργετικά και σε περιπτώσεις μυϊκής δυστροφίας και μυοπάθειας.

Χαλκός - Πρόκειται για ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, που υπάρχει στην διατροφή και το σώμα του ανθρώπου. Χρειάζεται για την απορρόφηση και την κατάλληλη χρήση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το μαγγάνιο συμβάλλουν στον σχηματισμό του αντιoξειδωτικού  ενζύμου υπεροξείδιο δισμουτάσης (SOD).  

O χαλκός είναι απαραίτητος για την παραγωγή της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ΑΤΡ), που αποτελεί το ενεργειακό μόριο του ανθρωπίνου σώματος.

Επίσης, είναι απαραίτητη η παρουσία του χαλκού και για την σύνθεση πολλών ορμονών, όπως και το κολλαγόνο.

Μαγγάνιο – Λαμβάνει μέρος σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και των ενζύμων. Συμβάλλει στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στον μεταβολισμό της ενέργειας και στην λειτουργία της θυρεοειδούς ορμόνης. Κατόπιν ερευνών αποδεικνύεται ότι στο σώμα των διαβητικών περιέχεται μόνο το μισό της ποσότητας του  μαγγανίου, που υπάρχει στους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Το μαγγάνιο αποτελεί σύνηθες θεραπευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση της θλάσης, της εξάρθρωσης και της φλεγμονής, λόγω της ικανότητάς του να ενεργοποιεί τη δράση του SOD και να αυξάνει επομένως την αντιοξειδωτική δραστηριότητα.

Όσοι πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα ή άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις συνήθως παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες για μαγγάνιο.

Βόριο – Αποτελεί ένα ιχνοστοιχείο, το οποίο ως συμπλήρωμα διατροφής αυξάνει τη συγκέντρωση στεροειδών ορμονών στο πλάσμα.

Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η πρόσληψη συμπληρώματος βορίου, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση  συγκέντρωσης της 17-Β οιστραδιόλης ορμόνης στο πλάσμα και σαφή τάση αύξησης των επιπέδων τεστοστερόνης στο πλάσμα. Η αύξηση των ενδογενών στεροειδών ορμονών ως αποτέλεσμα  λήψης συμπληρώματος βορίου, αποδεικνύει ότι το βόριο δρα ως ασφαλής ενεργογόνα ουσία (αύξηση της αντοχής) για τους αθλητές.

Σύμφωνα με αποδείξεις, το βόριο είναι σημαντικό για τη μετατροπή της βιταμίνης D στην δραστική μορφή της, ενισχύοντας την οστεϊκή πυκνότητα και υγεία.

Χρώμιο - Εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις υπέρ και υπογλυκαιμίας. Το χρώμιο συνεργάζεται με την ινσουλίνη για την απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα. Χωρίς το χρώμιο η δράση της ινσουλίνης αποδυναμώνεται και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται. Η ανεπάρκεια χρωμίου είναι σύνηθες φαινόμενο στους διαβητικούς τύπου 2.

Το χρώμιο συμβάλλει στην μείωση των λιπιδίων στο αίμα σε μη διαβητικούς ασθενείς. Σύμφωνα με έρευνες τα πικολινικό χρώμιο συμβάλλει στην απώλεια βάρους και την αύξηση του μυϊκού ιστού. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η χορήγηση 400mcg συμπληρώματος πικολινικού χρωμίου ημερησίως για 3 μήνες σε άτομα υπέρβαρα, μείωσε σημαντικά το σωματικό τους βάρος.

Βιταμίνη DΗ μεγαλύτερη βιολογική αξία και λειτουργία της βιταμίνης D είναι η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα. Συμβάλλοντας στην απορρόφηση του ασβεστίου, η βιταμίνη D ενισχύει και διατηρεί την υγεία των οστών. Επίσης, συνεργάζεται με πολλά άλλα στοιχεία, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ορμόνες για την επαρκή παροχή μετάλλων στα οστά.

Σύμφωνα με μελέτες, η βιταμίνη  D συντελεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ρύθμιση της ανάπτυξης των κυττάρων, μια διαδικασία εξαιρετικά σημαντική, καθώς καθορίζει το μέλλον και την εξέλιξη των κυττάρων.

Παράλληλα, η βιταμίνη  D είναι απαραίτητη για την επάρκεια ινσουλίνης στο αίμα. Οι υποδοχείς της βιταμίνης D βρίσκονται στο πάγκρεας, όπου παράγεται η ινσουλίνη. Βασιζόμενη σε αυτή τη διαπίστωση, έρευνες, που διεξήχθησαν, αποδεικνύουν ότι η χρήση συμπληρώματος βιταμίνης D συντελεί στην αύξηση της έκκρισης ινσουλίνης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Βιοτίνη - Η υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β δρα ως συνένζυμο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων, την αντιγραφή τους και τον μεταβολισμό των αμινοξέων.

Φυλλικό οξύ – Συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, ρυθμίζοντας τη συγκέντρωση της ομοκυστείνης στο σώμα. Όσο μικρότερη είναι η πρόσληψη του φυλλικού οξέος, τόσο υψηλότερα τα επίπεδα της ομοκυστείνης  στον οργανισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Η ομοκυστείνη προκαλεί την αθηροσκλήρωση, καθώς καταστρέφει απευθείας την αρτηρία και τα αγγειακά τοιχώματα.

Η επίπονη άσκηση είναι πιθανό να προκαλέσει την αύξηση της  ομοκυστείνης, η οποία εξαρτάται από τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης. Επιπλέον, σχεδόν το 25% των αθλητών αντοχής παρουσιάζουν υπερομοκυστεϊναιμία παράλληλα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος.

Ιώδιο – Αποτελεί ένα ιχνοστοιχείο, από το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη μόνο μικρή ποσότητα για την διατήρηση της υγείας του. Το ιώδιο στο σώμα είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς (θυροξίνη και τρι-ιωδιοθυρονίνη), οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Ο θυρεοειδής αδένας προσθέτει ιώδιο στο αμινοξύ τυροσίνη  για τη σύνθεση των θυρεοειδών ορμονών.

Οι αθλητές ή όσοι  ασχολούνται με τακτική και έντονη άσκηση, χάνουν σημαντική ποσότητα ιωδίου μέσω του ιδρώτα, ανάλογα με τις κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία, στις οποίες ασκούνται.

Βιταμίνη Β12 – Αποτελεί μία υδατοδιαλυτή  βιταμίνη, απαραίτητη για τη φυσιολογική δραστηριότητα των κυττάρων, την αντιγραφή  του DNA και την παραγωγή της ουσίας SAMe (S- αδενοξύ- Λ- μεθιονίνη), η οποία επηρεάζει σημαντικά τη διάθεση του ατόμου. Η βιταμίνη Β12 δρα από κοινού με το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6 για την ρύθμιση των επιπέδων της ομοκυστείνης.

Σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία από τοπικούς οργανισμούς πένταθλου, η πρόσληψη συμπληρώματος βιταμίνης Β1 και Β12  βελτιώνει την ικανότητα στοχεύσεις των σκοπευτών. Η στοχευτική δεινότητα των σκοπευτών εξαρτάται από το σωματικό τρέμουλο, το οποίο ρυθμίζεται από τον αισθητικό κινητικό έλεγχο. Επομένως, η βελτίωση στην ακρίβεια στόχευσης, όπως προκύπτει από τις μελέτες, αποτελεί ένδειξη και απόδειξη βελτίωσης και του αισθητικού κινητικού ελέγχου και της λεπτής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων και των βασικών γαγγλίων.

Βιταμίνη Κ – Είναι απαραίτητη για τον υγιή σχηματισμό των οστών και την πήξη του αίματος. Και στις δύο περιπτώσεις η βιταμίνη Κ δρα βοηθώντας τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο ασβέστιο.

Στις γυναίκες αθλήτριες η έντονη άσκηση συχνά επιφέρει αμηνόρροια, λόγω των χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων. Ως αποτέλεσμα, συχνά παρατηρείται σε νεαρές αθλήτριες χαμηλή οστεϊκή πυκνότητα και οστεοπενία.

Στις γυναίκες  μετά την εμμηνόπαυση, η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Κ έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των δεικτών ορού για το σχηματισμό των οστών, τη μείωση των ουρικών δεικτών οστεϊκής επαναρρόφησης και τον περιορισμό απώλειας ασβεστίου μέσω των ούρων.

Μολυβδαίνιο – Αποτελεί ένα αμινοξύ απαραίτητο για την εκτέλεση πολλών ενζυματικών διεργασιών του σώματος, όπως ο μεταβολισμός του σιδήρου. Το μολυβδαίνιο δρα ως βοηθός παράγοντας σε τρία κύρια ένζυμα: την οξειδάση ξανθίνης, την οξειδάση θειωδών και την οξειδάση των αλδεϋδων.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Αθλήματα, σπορ και άσκηση γενικότερα. Το παρόν σκεύασμα παρέχει όλα τα απαραίτητα μικρό – θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της μεταβολικής  ικανότητας, που απαιτείται σε άτομα δραστήρια και όσους επιδίδονται σε έντονη σωματική άσκηση και προπόνηση.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: χρησιμοποιείτε παράλληλα με το οργανικό έλαιο λιναρόσπορου (Organic Flax Seed Oil), για τον επαρκή εφοδιασμό του σώματος με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Η σκόνη ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου/βορίου (Calcium, magnesium and zinc/boron powder) ενισχύει τον μυϊκό μεταβολισμό και την καρδιακή λειτουργία.

Το Rhodiola rosea και άλλα συναφή φυτικά σκευάσματα βοηθούν το σώμα να προσαρμοστεί στη σωματική κούραση και το στρες, ενώ ενισχύει την απόδοση και την αποκατάσταση των μυών και των τραυμάτων.

Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Vitamin B5 (calcium pantothenate) 200mg, Magnesium (citrate) 25mg, Vitamin E natural (d-alpha tocopherol) 67mg, Natural beta-carotene/carotenoid mix (D. Salina) Beta carotene 5mg,
Cryptoxanthin 39ug, Alpha carotene 158ug, Zeaxanthin 32ug, Lutein 25ug, Potassium (citrate) 25mg, Mineral ascorbate mix:  Vitamin C 65mg, Calcium 12mg, Zinc 5mg, Vitamin B3 (nicotinamide) 50mg, Green Tea Extract (30% polyphenols) 50mg, Iron (bisglycinate) 10mg, MCT (medium chain triglycerides) 50mg, Selenium (L-selenomethionine) 200ug. Branch Chain Amino Acids:  L-Isoleucine 33.33mg, L-Leucine 33.33mg, L-Valine 33.33mg, Vitamin B1 (thiamine HCL) 20mg, Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 20mg, Vitamin B2 (riboflavin) 20mg, Choline (bitartrate) 8mg, nositol 20mg,
Alpha Lipoic Acid 20mg, Co-enzyme Q10 10mg, Manganese (citrate) 1mg, Boron (sodium borate) 500ug, Copper (citrate) 1mg, Chromium (picolinate) 400ug, Vitamin D2 (ergocalciferol – vegan) 1.25ug, Biotin 200ug, Folacin (folic acid) 200ug, Iodine (potassium iodide) 150ug, Vitamin B12 (cyanocobalamin) 100ug, Vitamin K 5ug, Molybdenum (ammonium molybdate) 50ug.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βίγκανς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιταμίνες & Mέταλλα για Αθλητές | Sport Multi | 60caps

Βιταμίνες & Mέταλλα για Αθλητές | Sport Multi | 60caps

Veg Caps

16 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

16 προιοντα στην ιδια κατηγορια :