Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Οργανικό Φυλλικό Οξύ | Organic Folic Acid | 400ug 90caps Μεγαλύτερη προβολή

Οργανικό Φυλλικό Οξύ | Organic Folic Acid | 400ug | 90caps

V209

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

19,50 €

Το 40% σχεδόν του συνολικού πληθυσμού λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής σε καθημερινή βάση, ενώ οι μισές τουλάχιστον οικογένειες με παιδιά χορηγούν στα παιδιά τους βιταμίνες και συμπληρώματα μετάλλων. Το 13% λαμβάνει συμπληρώματα κατόπιν υπόδειξης του οικογενειακού ιατρού.

Όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή είστε επιρρεπής σε κρυώματα και ιώσεις ή ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν ένα δημοφιλή στις μέρες μας τρόπο αντιμετώπισης. Πολλά άτομα μάλιστα αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη σε καθημερινή βάση τα διατροφικά συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων για τη διατήρηση της υγείας τους.

Οι περισσότεροι σήμερα προμηθεύονται τα διατροφικά συμπληρώματα και τις βιταμίνες τους από τα σούπερ μάρκετ.  Ωστόσο, για εξειδικευμένες συμβουλές και υποδείξεις συνήθως  απευθύνονται στον οικογενειακό ιατρό, σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Στην Viridian πιστεύουμε ότι πρωτίστης σημασίας αποτελεί η υγιεινή διατροφή και ότι τα σκευάσματα βιταμινών και μετάλλων συμπληρώνουν τη διατροφή, όπου χρειάζεται και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ατόμου.

Όλη η σειρά συμπληρωμάτων βιταμινών και μετάλλων της Viridian προέρχεται από τους  καλύτερους διεθνώς προμηθευτές με εξαιρετικά υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Οι βιταμίνες συνήθως προέρχονται από φρούτα και λαχανικά ή καλλιεργούνται με εξειδικευμένες διαδικασίες.

Οι φυτικές κάψουλες οργανικού φυλλικού οξέος της Viridian αποτελούν μία απλή συνταγή αποτελούμενη από εκχύλισμα λεμονιού που αποδίδει συγκεκριμένη ποσότητα φυλλικού οξέος σε κάθε κάψουλα. 385 λεμόνια παράγουν 1kg εκχυλίσματος λεμονιού από το οποίο παίρνουμε το φυλλικό οξύ.

Τα λεμόνια καλλιεργούνται σε οργανικές φάρμες, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά σπρέι, εξασφαλίζοντας έτσι την καθαρότητα του φρούτου. Το προϊόν πιστοποιείται οργανικά από το στάδιο του σπόρου έως το τελική του μορφή από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Soil.

Η περιεκτικότητα του προϊόντος σε φυλλικό οξύ ελέγχεται ενδελεχώς σε μικροβιολογικά εργαστήρια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ασφαλώς σε διατροφικά συμπληρώματα.

Οι φυτικές κάψουλες οργανικού φυλλικού οξέος συνδυάζουν τη μεγαλύτερη γκάμα οργανικών συμπληρωμάτων που διατίθενται από προμηθευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασική λειτουργία του φυλλικού οξέος αποτελεί η κυτταρική διαίρεση και η σύνθεση του DNA. Χωρίς το φυλλικό οξύ τα κύτταρα δεν διαιρούνται φυσιολογικά.

Το φυλλικό οξύ αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου και την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Παράλληλα, είναι απαραίτητο για την αναγέννηση της μεθειονίνης από την ομοκυστείνη και αποτελεί σημαντικό δότη  μεθυλικής ομάδος.

Προστασία του νευρικού συστήματος – Η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος της τάξεως των 400ugs ημερησίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα ποσοστά ανωμαλιών του νευρικού συστήματος κατά 48-80%. Σύμφωνα με αναρίθμητες μελέτες, η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος 400ug ημερησίως θεωρείται απαραίτητη όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και προ της σύλληψης έως και 12 εβδομάδες πριν.

Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος – Το φυλλικό οξύ κατέχει σημαίνοντα ρόλο στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς ρυθμίζει τη συγκέντρωση της ομοκυστείνης, η οποία αποτελεί το μέσο στην μετατροπή του αμινοξέος μεθυονίνης σε ομοκυστείνη. Όσο χαμηλότερη η πρόσληψη φυλλικού οξέος, τόσο υψηλότερα τα επίπεδα της ομοκυστείνης με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης. Η ομοκυστείνη ενισχύει την αθηροσκλήρωση καταστρέφοντας απευθείας τις αρτηρίες και τα αγγειακά τοιχώματα. Σύμφωνα με έρευνες, το 20% – 40% των ασθενών με καρδιαγγειακά προβλήματα, παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης.

Κατάθλιψη – Το φυλλικό οξύ έχει μία ήπια αντικαταθλιπτική δράση, για αυτό και η χορήγησή του μέσω συμπληρωμάτων  έχει εξαιρετικά θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ασθένειας και την πνευματική και ψυχολογική υγεία των ασθενών, ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων. Η αντικαταθλιπτική δράση του φυλλικού οξέος οφείλεται στην λειτουργία του ως δότη μεθυλίου και την αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, SAM (S αδενοξύ μεθειονίνη) ένα απαραίτητο συνένζυμο για την ενεργοποίηση των ενζύμων εκείνων, που παρασκευάζουν τους νευροδιαβιβαστές μονοαμίνες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη από τα αντίστοιχα αμινοξέα. Π.χ. τρυπτοφάνη>5HTP> σεροτονίνη.

Οστεοπόρωση - Στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης στο αίμα προκαλούν αλλοίωση στην μεσοκυττάρια ουσία των οστών. Δεδομένου ότι η οστεοπόρωση αποτελεί μία ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια πρωτεϊνών και μετάλλων από τα οστά, τα αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης φαίνεται πως  επιδεινώνουν ή και προκαλούν την ασθένεια. Η χρήση συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ομοκυστείνης στο αίμα γυναικών σε εμμηνόπαυση ακόμα και σε περιπτώσεις γυναικών, των οποίων το φυλλικό οξύ ήταν εντός φυσιολογικών ορίων και φαινομενικά δεν θα είχαν ανάγκη συμπληρώματος.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Το φυλλικό οξύ συνιστάται κυρίως για την αποτροπή βλαβών στο νευρικό σύστημα και την ομαλή ανάπτυξή του.

Επίσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης (μειώνει τα αυξημένα επίπεδα της ομοκυστείνης), της οστεοπόρωσης και της δυσπλασίας του τραχήλου .

Παράλληλα, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, της αναιμίας, της νόσου του Κρον, την κόπωση, τοσύνδρομο ακαθησίας (restless leg syndrome), την επιληψία και την υπογονιμότητα.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει: Organic Lemon Extract (Orgen FA) providing natural folic acid 400ug.
In a base of organic alfalfa.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Μία έως δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις: Υψηλές δόσεις φυλλικού οξέος θα πρέπει να λαμβάνονται με εξαιρετική προσοχή από άτομα που πάσχουν από επιληψία, καθώς είναι πιθανό να αυξήσουν το κίνδυνο προσβολής /αποπληξίας.

Να μην λαμβάνεται ή να λαμβάνεται με ιδιαίτερη προσοχή από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία ή δυσανεξία στα εσπεριδοειδή.

Αλληλεπιδράσεις: Το φυλλικό οξύ αλληλεπιδρά με την βιταμίνη Β12, το S αδενοξύ μεθειονίνη (SAM) και τη χολίνη.

Τα αντισυλληπτικά χάπια, τα αντι-πηκτικά, θρομβολυτικά, το αλκοόλ, πολλά φάρμακα χημειοθεραπείας, η σουλφασαλαζίνη και τα βαρβιτουρικά εμποδίζουν την απορρόφηση και τη δράση του φυλλικού οξέος.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Οργανικό Φυλλικό Οξύ | Organic Folic Acid | 400ug | 90caps

Οργανικό Φυλλικό Οξύ | Organic Folic Acid | 400ug | 90caps

Vegan, Organic, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :