Ειδικά Συμπληρώματα

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Σύμπλεγμα Κερκετίνης & Βιτ. Β5 | Quercetin B5 Plus Complex 60caps Μεγαλύτερη προβολή

Σύμπλεγμα Κερκετίνης & Βιτ. Β5 | Quercetin B5 Plus Complex | 60caps

V359

Νέο προϊόν

29,50 €

ΚΕΡΚΙΤΙΝΗ - Η κερκετίνη αποτελεί ένα από τα πολλά φλαβονοειδή (ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται μαζί με τη βιταμίνη C σε φρούτα και λαχανικά) με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικές και αντισταμινικές ιδιότητες. Μεταξύ των φλαβονοειδών, που έχουν μελετηθεί και εξετασθεί επισταμένως, η κερκετίνη παρουσιάζει την μεγαλύτερη δράση. Επιπλέον, τα βιοφλαβονοειδή ενδυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία, αποτρέποντας τον σχηματισμό κιρσών, φλεβίτιδας και μωλώπων. Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση απενεργοποιώντας τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή.

Αντιφλεγμονώδης δράση - Η κερκετίνη παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση μέσω πολλών λειτουργιών όπως η αποτροπή της αποκοκκίοσης των μαστοκυττάρων (σιτευτικα κύτταρα) και των βασεόφυλλων, της λυσοσωμικής έκκρισης των ουδετερόφυλλων και των μονοκυττάρων, τον σχηματισμό προσταγλανδίνων (ιδιαιτέρως λευκοτριϊνών) και  την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Μέρος της αντιφλεγμονώδους δράσης της κερκετίνης αποτελεί και η σταθεροποίηση των κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης, εμποδίζει την δράση του ενζύμου υαλουρονιδάση (υπεύθυνο για την διάσπαση του κολλαγόνου του συνδετικού ιστού). Οι λευκοτριϊνες προωθούν τη φλεγμονή προκαλώντας στένωση των αγγείων, επιφέροντας έτσι αγγειακή διαπερατότητα και στένωση των βρόγχων.

Αρθρίτιδα (οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδής αρθρίτιδα) - Παράλληλα με την μείωση των φλεγμονωδών λευκοτριίνων, η κεκρετίνη, εξ’ αιτίας  των αντιοξειδοτικών της ιδιοτήτων, συμβάλλει στην σταθεροποίηση του κολλαγόνου, ουσίας απαραίτητης στο σώμα για την διατήρηση της υγείας των ιστών των αρθρώσεων.

Αντί-αλλεργική -  Η κερκετίνη αποτρέπει τον σχηματισμό και την απελευθέρωση της ισταμίνης και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών. Η απελευθέρωση ισταμίνης και άλλων αλλεργιογόνων προκαλεί οξείες αλλεργικές και φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα μαστοκύτταρα (σιτευτικά κύτταρα) βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο σώμα, στα αιμοφόρα αγγεία του αναπνευστικού, στους συνδέσμους, στο γαστρεντερικό σωλήνα και στο δέρμα.

Αντιοξειδωτική -  Σύμφωνα με έρευνες, η κερκετίνη αποτρέπει την παραγωγή των ελευθέρων ριζών.

Ενάντια στους ιούς- Έχει αποδειχθεί ότι η κερκετίνη εμποδίζει την εξάπλωση και την μολυσματικότητα συγκεκριμένων ιών του RNA και του DNA,όπως ο έρπης, η πολυομυελίτιδα, ο ιός Epstein Barr. Επίσης, δρα εξαιρετικά ευεργετικά στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος.

Γλυκαιμικές διαταραχές - Η κεκρετίνη εμποδίζει το σχηματισμό του ενζύμου αλδόζη αναγωγάση, το οποίο ευθύνεται εν μέρει για την αμφιβληστροειδοπάθεια. Ωστόσο, καθώς η απορρόφηση κερκετίνης είναι περιορισμένη, είναι απορροίας άξιον αν η πρόσληψη συμπληρώματος κερκετίνης είναι δυνατόν να εμποδίσει το φλεγμονώδεις ένζυμο. Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί έρευνες πάνω σε ανθρώπους για την αποτελεσματικότητα της κερκετίνης ενάντια στην αμφιβληστροειδοπάθεια, ορισμένοι ιατροί χορηγούν 400mg κερκετίνης 3 φορές ημερησίως.

Επιπλέον, η κερκετίνη ενισχύει την έκκριση ινσουλίνης, προστατεύει τα B-κύτταρα του πάγκρεας από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών και αποτρέπει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5 -Η βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) βρίσκεται σχεδόν σε κάθε τροφή, γι αυτό και η ονομασία του προκύπτει από την ελληνική λέξη «παντού». Πρόκειται για μία υδατοδιαλιτή βιταμίνη με κύρια δράση την απελευθέρωση ενέργειας από τα τρόφιμα. Είναι επίσης απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη και την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια στους ιούς και τις μολύνσεις.

Ενέργεια - Η βιταμίνη Β5 συμβάλλει στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία των επινεφριδίων.

Αντί-στρες - Η βιταμίνη Β5 αποτελεί το κυρίως συστατικό για την θρέψη και την υποστήριξη των επινεφριδίων. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των γλυκοκορτικοειδών  και για αυτό και είναι γνωστή ως βιταμίνη αντί-στρες.

Μνήμη - Η βιταμίνη Β5 αποτελεί συστατικό ζωτικής σημασίας στον σχηματισμό του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη, ο οποίος θεωρείται ότι ενισχύει τη μνήμη.

Αρθρίτιδα - Η βιταμίνη Β5 δρα ευεργετικά και στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Τα επινεφρίδια εμπλέκονται στην έκκριση κορτιζόνης, η οποία αποτελεί τη φυσική αντιφλεγμονώδη ορμόνη του σώματος. Έτσι, στην περίπτωση που το σώμα χρειάζεται κορτιζόνη (αρθρίτιδα, αλλεργίες) ένας οργανισμός με επάρκεια

βιταμίνης Β5 είναι ικανός να παράγει τη φυσική κορτιζόνη που έχει ανάγκη. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β5 έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το πόνο και την δυσκαμψία που προκαλεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Συμπτώματα ανεπάρκειας - αδύναμος μυϊκός συντονισμός, μυϊκές κράμπες, νωθρότητα, πόνος στα πόδια με αίσθημα καύσης, μούδιασμα, κατάθλιψη, αδυναμία, πονοκέφαλος, ανορεξία.

ΒΡΟΜΕΛΙΝΗ - Η βρομελίνη αποτελεί ένα ένζυμο, το οποίο βρίσκεται στον ανανά και συμβάλλει στην πέψη των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Πέψη - Η βρομελίνη συμβάλλει στη πέψη/διάσπαση των πρωτεϊνών. Έχει αποδειχθεί ότι αντικαθιστά επαρκώς την τρυψίνη και την πεψίνη σε περιπτώσεις παγκρεατικής ανεπάρκειας.

Αντί-φλεγμονώδης - Η βρομελίνη περιορίζει την φλεγμονή, ενεργοποιώντας την παραγωγή πλασμίνης (plasmin), η οποία διασπά την φιβρίνη/ινήνη (fibrin) (μία δυνατή πρωτεΐνη η οποία έχει την τάση να ξεχωρίζει την περιοχή της φλεγμονής). Η πλασμίνη επίσης μπλοκάρει την παραγωγή των προ-φλεγμονωδών συστατικών.

Η βρομελίνη έχει αποδειχθεί επίσης ότι εμποδίζει την παραγωγή φλεγμονωδών χημικών, τα οποία προκαλούν πρήξιμο, φλεγμονή και πόνο. Επίσης συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση τραυματισμών από αθλητικές δραστηριότητες.

Αντιβιοτική - Σύμφωνα με έρευνες η βρομελίνη έχει αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματική με τα αντιβιοτικά στην αντιμετώπιση πολλών μολυσματικών ασθενειών, όπως η πνευμονία, το περιορθικό απόστημα, ο σταφυλόκοκκος, η πυελονεφρίτιδα και η βρογχίτιδα.

Δυσμηνόρροια - Η βρομελίνη χρησιμοποιείται επιτυχώς για την αντιμετώπιση της επώδυνης εμμηνορρυσίας. Δρα ως ήπιο μυοχαλαρωτικό πάνω στους συσπώμενους μύες.

Προστασία των κυττάρων - Κατόπιν μελετών η βρομελίνη έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στην κυτταρική προστασία, καθώς διασπά  το ινώδες επίχρισμα των κυττάρων, επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό να εισχωρήσει και να δράσει πιο αποτελεσματικά.

Χρήσιμοι συνδυασμοί:

Αρθρίτιδα: Γλυκοζαμίνη, Βοswelia, αντιοξειδωτικά, έλαιο λιναρόσπορου (λινέλαιο).

Αλλεργίες: Εστέρας C , αντιοξειδωτικά, εχινάκεια, πολυβιταμινούχα/Μέταλλα.

Φλεγμονή: Αντιοξειδωτικά, σπόροι σταφυλιού πυκνογενόλη, έλαιο Λιναρόσπορου(λινέλαιο), πολυβιταμινόυχα/μέταλλα

Υπεργλυκαιμία: σύμπλεγμα χρωμίου, ιχνοστοιχεία, μίξη πράσινων Τροφών.

Έκζεμα: Έλαιο σπόρων κάνναβης, πολυβιταμινούχα/μέταλλα, σύμπλεγμα ψευδαργύρου.

Ψωρίαση: Γαϊδουράγκαθο, έλαιο λιναρόσπορου(λινέλαιο), σπόροι σταφυλιού (πυκνογενόλη), αντιοξειδωτικά.

Σημείωση: Ο συνδυασμός των ένζυμων που διασπούν την πρωτεΐνη, όπως η βρομελίνη, με κερκετίνη ενισχύει και μεγιστοποιεί την αντί-φλεγμονώδη δράση των συστατικών.

Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν: Quercetin 300mg, Vitamin B5 (Calcium pantothenate) 150mg, Nettle leaf (Urtica dioica) extract (4:1) 100mg, Pine bark extract (95% OPC) 100mg, Chamomile flower (Matricaria recutita) 100mg, Vitamin C (Magnesium ascorbate) 50mg, Bromelain (1200gdu/g) 50mg, Acerola fruit (Malphigia glabra) 25mg.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δύο κάψουλες ημερησίως με τροφή ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αντενδείξεις:Παρόλο που η χρήση της ως συμπληρωματική θεραπεία θεωρείται ωφέλιμη, οι πάσχοντες από διαβήτη οφείλουν να συμβουλεύονται τον ιατρό τους πριν τη λήψη συμπληρωμάτων κεκριτρίνης.

Αλληλεπιδράσεις: Καμία γνωστή αλληλεπίδραση της κεκριτρίνης με άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Σύμπλεγμα Κερκετίνης & Βιτ. Β5 | Quercetin B5 Plus Complex | 60caps

Σύμπλεγμα Κερκετίνης & Βιτ. Β5 | Quercetin B5 Plus Complex | 60caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :