Ειδικά Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Συγκέντρωση στην Κορυφή | Peak Focus | 60caps Μεγαλύτερη προβολή

Συγκέντρωση στην Κορυφή | Peak Focus | 60caps

V923

Νέο προϊόν

53,00 €

Το μελισσόχορτο ή μελισσοβότανο (Melissa offocinalis) είναι ένα βότανο με ήπια μυρωδιά λεμονιού και ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Περιέχει πολλά ενεργά συστατικά όπως το ροσμαρινικό οξύ, φλαβονοειδή και τριτερπένια.

Κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα και τη Ρώμη χρησιμοποιούνταν ως βάλσαμο, τοπικά για την θεραπεία και την επούλωση των πληγών. Το 17Ο αιώνα ο Άγγλος βοτανολόγος Culpeperισχυρίστηκε ότι το μελισσοβότανο βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει τη διαυγή σκέψη. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, το μελισσόχορτο, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε ροσμαρινικό οξύ, έχει ευεργετική επίδραση στη μνήμη και τη νόηση. Το Bluenesseαποτελεί ένα εκχύλισμα από οργανικό μελισσόχορτο, που φύεται στη Γερμανία, και έχει 6% περιεκτικότητα σε ροσμαρινικό οξύ.

Το φασκόμηλο (salvia) χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα ως φυσικό αντισηπτικό, στυπτικό και αντιφλεγμονώδες. Στη σύγχρονη εποχή έγινε δημοφιλές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, καθώς περιέχει φυτοοιστρογόνα. Υπάρχουν πάνω από 700 είδη φασκόμηλου. Ωστόσο, ειδικότερα για το Salvia officinalis και το Salvia lavandulaefoliaέχουν διεξαχθεί πολυάριθμες έρευνες για την ευεργετική επίδρασή τους στη νοητική υγεία.

Νόηση, μνήμη και συγκέντρωση : Η ευεργετική δράση του λεμονόχορτου στη νοητική λειτουργία έχει τεκμηριωθεί σε σύγχρονες έρευνες. Σε τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή με χρήση ψευδοφάρμακου (πλασέμπο), η πρόσληψη 600mgεκχυλίσματος μελισσοβότανου από υγιή άτομα, για διάστημα 7 ημερών είχε σημαντικά αποτελέσματα στη γνωστική λειτουργία των ατόμων. Συγκεκριμένα, 2,5 έως 4 ώρες μετά τη πρόσληψη του συμπληρώματος, διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές στη χωρική μνήμη, την αναγνώριση, ανάκληση των λέξεων και το χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου. Η νοητική λειτουργία αξιολογήθηκε μέσω υπολογιστή.

Ύφεση της Γνωστικής Λειτουργίας - Παράλληλα με την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης το εκχύλισμα μελισσοβότανου και φασκόμηλου βοηθά επίσης στις περιπτώσεις ύφεσης της γνωστικής λειτουργίας. Έχουν διεξαχθεί έρευνες για την επίδραση του μελισσόχορτου σε νοσούντες από ήπιας μορφής Αλτσχάιμερ. Μετά από 4 μήνες θεραπείας με μελισσοβότανο, οι πάσχοντες παρουσίασαν βελτιωμένη νοητική λειτουργία και περιορισμό της νοητικής σύγχυσης.

Το Peak Focus λειτουργεί σε 1-2 ώρες με δύο κάψουλες.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Organic Sage (Salvia officinalis) leaf extract 5:1 (Cognivia™)600mg
providing Organic sage (Salvia lavandulifolia) essential oil
Standardised to 4% monoterpens and 35% polyphenols
Organic Lemon balm (Melissa officinalis. L) leaf extract (Bluenesse®)
300mg
Standardised to 6% rosmarinic acid
Vegan Capsule

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

2 κάψουλες ημερησίως ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού ή του θεραπευτή σας.

Αλληλεπιδράσεις: Λόγω της περιεκτικότητας του φασκόμηλου σε τανίνες, είναι πιθανό να περιορίσει την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του μαγνησίου. Συνιστάται να μην λαμβάνεται ταυτόχρονα με συμπληρώματα σιδήρου, ασβεστίου και μαγνησίου, αλλά να μεσολαβούν τουλάχιστον 2-3 ώρες .

Αντενδείξεις: Σε πειραματική μελέτη έχουν παρατηρηθεί αθροιστικές επιδράσεις με τη συνδυαστική χρήση μελισσόχορτου και φαρμακευτικών σκευασμάτων με βαρβιτουρικό άλας. Επομένως, να λαμβάνεται με ιδιαίτερη προσοχή από άτομα που ακολουθούν αγωγή με ηρεμιστικά.

Αθροιστική επίδραση είναι πιθανή και ίσως αποτελεσματική όταν λαμβάνονται παράλληλα με χολινεργικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Συγκέντρωση στην Κορυφή | Peak Focus | 60caps

Συγκέντρωση στην Κορυφή | Peak Focus | 60caps

Vegan, Organi,  Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :