Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βιολογικό Βάμμα Εχινάκιας | Organic Echinacea Tincture| 50ml Μεγαλύτερη προβολή

Βιολογικό Βάμμα Εχινάκιας | Organic Echinacea Tincture | 50ml

V600

Νέο προϊόν

14,00 €

Το είδος της Εχινάκια αποτελεί πολυετές βότανο, που φύεται στη Βόρεια Αμερική. Παρόλα αυτά, ευδοκιμεί και στο κλίμα της Βρετανίας και τη Β. Ευρώπης. Από τις εννέα ποικιλίες της, η Εχινάκια Angustifolia, η E. Purpurea και η Ε. Pallida είναι αυτές που συνήθως χρησιμοποιούνται κλινικά. Στην ιατρική και τη παρασκευή φαρμάκων χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του φυτού (εναέρια και ρίζες). Οι Ινδιάνοι της Αμερικής θεωρούσαν την Εχινάκια φάρμακο για της περισσότερες ασθένειες.

Επούλωση πληγών /τραυμάτων: Η Εχινασίνη, όπως και οι πολυσακχαρίτες, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών και τη μείωση της φλεγμονής. Η δράση της αυτή οφείλεται στην αναστολή του ενζύμου υαλουρονιδάση, και επομένως στην προστασία των ιστών. Η Εχινάκια επίσης ενεργοποιεί την παραγωγή της γλυκοζαμινογλυκάνης  και της ινοβλάστης, που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών. Οι πολυσακχαρίτες, που περιέχει η εχινάκια, συμβάλλουν στην παραγωγή αδενικών ορμονών, μειώνοντας σημαντικά την φλεγμονή.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Η Εχινάκια ενισχύει σε πολλούς τομείς το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει προστασία από όλες σχεδόν τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό των πολυσακχαρίτων, που περιέχει η εχινάκια, και των υδατανθράκων, που βρίσκονται στη επιφάνεια των μακροφάγων και των Τ- λεμφοκυττάρων.

Οι πολυσακχαρίτες επίσης ενισχύουν τη δράση των Τ-λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων φαγοκυττάρων, αυξάνουν την έκκριση ιντερφερόνης, λεμφοκύνης, ιντερλευκίνης-1, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της κυτοτοξική(cytotoxic) δραστηριότητας  ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.

Αντιβιοτική δράση: Η εχινάκια δρα εξαιρετικά αποτελεσματικά ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, τον ιό της γρίπης, τον  έρπη και  τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με έρευνες, η εχινάκια αποδυναμώνει τα συμπτώματα, περιορίζει τη διάρκεια της ασθένειας και επιταχύνει την ανάρρωση.

Αντιβακτηριακή δράση: Η εχινάκια, λόγω των οξέων που περιέχει, παρουσιάζει έντονη δράση κατά των βακτηριδίων. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές βακτηριακές μολύνσεις.

Καντιντα: Η εχινάκια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα/ αντίσταση του οργανισμού ενάντια σε μολύνσεις όπως η μούχλα, τα παράσιτα, οι μύκητες  και οι μικροοργανισμοί όπως η κάντιτα (candida Albicans).

Πιθανή εφαρμογή / Ενδείξεις: Μολυσματικές ασθένειες, γρίπη, κοινό κρυολόγημα, λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού, ουρολοιμώξεις, επούλωση πληγών, απόστημα, έκζεμα, έγκαυμα, φλεβίτιδα,αρθριτικά.

Η εχινάκια αποδεδειγμένα υποστηρίζει και ενισχύει τον οργανισμό των καρκινοπαθών, που υπόκεινται στη συνήθη θεραπευτική αγωγή καταπολέμησης της νόσου.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Oregon grape (σταφύλι), Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρος, β-καροτίνη

Κάντιτα – Oregon grape (σταφύλι), πρεβιοτικά, fibre complex (σύμπλεγμα ινών), λ-γλουταμίνη, digestive aid (πεπτικό βοήθημα)

Σημειώσεις: Σε έναν υγιή άνθρωπο δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης και ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, η εχινάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα (για μακρύ χρονικό διάστημα) σε περιπτώσεις αδύναμου ανοσοποιητικού. Η συνήθης σύσταση για μακροπερίοδη χρήση της εχινάκια είναι 8 εβδομάδες συνεχούς λήψης με 1 εβδομάδα παύσης.

 

 

Echinacea purpurea plant, Organic alcohol.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
15 - 30 σταγόνες, 2-3 φορές την ημέρα σε λίγο χυμό φρούτων ή νερό.

Αντενδείξεις: AIDS (HIV) – παρά τις θετικές ενδείξεις, επιβάλλεται η ύπαρξη περισσοτέρων αποδείξεων για την αποτελεσματική και ασφαλή χρήσης της εχινάκια σε ασθενείς με τον ιό του AIDS (HIV).

Προσοχή στη χρήση από άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και σε ασθενείς που λαμβάνουν αγωγή ανοσοκατασταλτικών. Η εχινάκια δεν συνιστάται σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα (παρόλο που σύμφωνα με μερικές μελέτες θεωρείται ευεργετική) .

Προσοχή επίσης στη χρήση από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στις μαργαρίτες και την ευρύτερη ποικιλία.

Σημειώσεις: Σε έναν υγιή άνθρωπο δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς ενίσχυσης και ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, η εχινάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα (για μακρύ χρονικό διάστημα) σε περιπτώσεις αδύναμου ανοσοποιητικού. Η συνήθης σύσταση για μακρά περίοδο χρήση της εχινάκια είναι 8 εβδομάδες συνεχούς λήψης με 1 εβδομάδα παύσης.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιολογικό Βάμμα Εχινάκιας | Organic Echinacea Tincture | 50ml

Βιολογικό Βάμμα Εχινάκιας | Organic Echinacea Tincture | 50ml

Vegan, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :