100% Φυτικά Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Υψηλή Ισχύς Σύμπλεγμα Κουρκουμίνης | High Potency Curcumin Complex | 30 caps Μεγαλύτερη προβολή

Υψηλή Ισχύς Σύμπλεγμα Κουρκουμίνης | High Potency Curcumin Complex | 30 caps

V403

Νέο προϊόν

Vegan, Veg Caps

τερμινανθού/κουρκουμά

Περισσότερες λεπτομέρειες

36,00 €

Η φλεγμονή αποτελεί ένα φυσιολογικό μηχανισμό άμυνας, που αποτρέπει την προσβολή του σώματος από παθογόνα στοιχεία, μεταβολικό στρες και βλάβες των ιστών. Η εν λόγω αντίδραση του σώματος αναφέρεται ως «οξεία φλεγμονή», η οποία διαρκεί μερικές μέρες. Ωστόσο, η χρόνια, μη ελεγχόμενη φλεγμονή, που δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στον μεταβολισμό, προβλήματα υγείας και χρόνιο άλγος. Για αυτόν τον λόγο και σχετίζεται με παθήσεις όπως η κεφαλαλγία, οι αρθριτικοί πόνοι, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, ο πόνος χαμηλά στην πλάτη, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, αυτοάνοσα νοσήματα και άλλα.

       Η κουρκουμίνη αποτελεί το πλέον σημαντικό κουρκουμινοειδές συστατικό που περιέχει ο τερμινανθός, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ). Η κουρκουμίνη ανακαλύφθηκε από τον Vogel και τον Pelletier, οι οποίοι απομόνωσαν την πορτοκαλή ύλη, που βρίσκεται στον τερμινανθό (Curcumalonga). Άλλα κουρκουμινοειδή, που περιέχονται στον τερμινανθό είναι η δεμεθοξυκουρκουμίνη (demethoxycurcumin) και η δισδεμαθοξυκουρκουμίνης (bisdemethoxycurcumin). Η ρίζα του τερμινανθού περιέχει επίσης αιθέρια έλαια, πολυσακχαρίτες, πρωτεΐνες και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία είναι εξίσου ενεργά και σημαντικά με την κουρκουμίνη. Εκτός από μπαχαρικό στην μαγειρική, ο τερμινανθός χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας.

         Το Boswellia είναι ένα δέντρο που φύεται στην Ινδία, την Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Είναι ευρέως γνωστό ως ιδικό λιβάνι. Οι λωρίδες του φλοιού του δέντρου, καθώς ξεφλουδίζονται, αποδίδουν μία ελαιώδης ρητίνη (ρετσίνι), που περιέχει τερπενοειδή, έλαια, και κολλώδης ουσίες. Το κολλώδες ρετσίνι  του Boswellia χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε πολλές παραδοσιακές και αγιουρβεδικές θεραπευτικές συνταγές για την αντιμετώπιση πολλών και ποικίλλων παθήσεων. 

         Το τζίντζερ ή πιπερόριζα αποτελεί ένα πολυετές φυτό, που φύεται στην Ινδία, τη Κίνα και το Μεξικό. Η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως μπαχαρικό αλλά και στην βοτανοθεραπεία ως θεραπευτικό βότανο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχει μακρά χρήση στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας, της Ινδίας και της Αραβίας. Τα ενεργά συστατικά της πιπερόριζας είναι τα πτητικά έλαια και οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει, όπως η τζιντζερόλη και η σογκαόλη.

Πόνοι των αρθρώσεων - Έχει αποδειχθεί ότι το ρετσίνι του boswelliaέχει αναλγητικές ιδιότητες.

Ο τερμινανθός έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κυρίως επειδή αποτρέπει τη δημιουργία του «καταρράκτη του αραχιδονικού οξέος». Παραδοσιακά ο τερμινανθός χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του τερμινανθού στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου στην οστεοαρθρίτιδα.

Η πιπερόριζα (τζίντζερ), όπως και όλα τα βότανα, που ανήκουν στην οικογένεια των ζιγγιβερίδων, παρουσιάζει ευεργετικές ιδιότητες για τις αρθρώσεις. 

Δυσμηνόρροια – Η πιπερόριζα αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης και για τις ιδιότητές της στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας.

Κεφαλαλγία – Η πιπερόριζα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου - Ο τερμινανθός/κουρκουμάς θεωρείται ένα κατάλληλο θεραπευτικό μπαχαρικό για την αντιμετώπιση της νόσου, εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών, αναλγητικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του.

Χρόνια Φλεγμονή - Οι ασθένειες που οφείλονται σε χρόνια φλεγμονή είναι η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης τύπου 2, η οστεοπόρωση, η κατάθλιψη, η άνοια κ.α. Επομένως, η αντιμετώπιση της φλεγμονής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των παραπάνω ασθενειών.

Πιθανή εφαρμογή: Ανακούφιση-αντιμετώπιση πόνου, Οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, πόνοι των αρθρώσεων, κεφαλαλγία, ημικρανία και πρωτογενή δυσμηνόρροια.

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Turmeric (Curcuma longa) root extract250mg
providing 85% total curcuminoids [212.5mg]
(as Curcumin 70-80%, Demethoxycurcumin 15 – 25%, Bisdemethoxycurcumin 2.5 – 6.5%).
Boswellin® (Boswellia serrata) resin extract100mg
providing 30% 3-O-Acetyl-11-keto-beta-boswellic acid (AKBBA)
Ginger (Zingiber officinale) rhizome extract100mg
equivalent to 500mg fresh ginger rhizome
Citrus bioflavonoid complex100mg
✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ενήλικες: Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού ή του θεραπευτή σας. Σε περιπτώσεις έντονου πόνου, λαμβάνετε 1 κάψουλα, δύο φορές ημερησίως. Παιδιά 8-12 ετών: 1 κάψουλα ημερησίως.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη του από ασθενείς με απόφραξη των χοληφόρων οδών. Σπανίως έχουν αναφερθεί παρενέργειες, όπως στομαχική ευαισθησία και ερεθισμός, από την πρόσληψη του συμπληρώματος. Δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της κύησης και τους γαλουχίας.
Αλληλεπιδράσεις: Ο τερμινανθός αλληλεπιδρά με τα αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλικά (αντιθρομβωτικά) φαρμακευτικά σκευάσματα. Να μην λαμβάνεται παράλληλα με κυκλοφωσφαμίδη.
Σχετικά προϊόντα:JointOmegaOil (Έλαιο με ωμέγα λιπαρά οξέα για τις αρθρώσεις), OrganicScandinavianRainbowTroutOil (Οργανικό Έλαιο Ιριδίζουσας Πέστροφας Σκανδιναβίας), OrganicWhiteWillow (Λευκή Ιτιά), HighPotencyGlucosamine (Γλυκοζαμίνη).

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Υψηλή Ισχύς Σύμπλεγμα Κουρκουμίνης | High Potency Curcumin Complex | 30 caps

Υψηλή Ισχύς Σύμπλεγμα Κουρκουμίνης | High Potency Curcumin Complex | 30 caps

Vegan, Veg Caps

τερμινανθού/κουρκουμά

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :