Viridian Nutrition Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Οργανικό Εκχύλισμα Κουρκουμίνης | Organic Curcumin Extract | 60 caps Μεγαλύτερη προβολή

Οργανικό Εκχύλισμα Κουρκουμίνης | Organic Curcumin Extract | 60 caps

V938

Νέο προϊόν

Μη διαθέσιμο

64,00 €

Ο Τερμινανθός/κουρκουμάς (CurcumaLonga) έχει μακρά παράδοση χρήσης στην αγιουρβεδα, κυρίως ως μέσο αντιμετώπισης της φλεγμονής. Ανήκει στη οικογένεια των Ζιγγιβερίδων (Zingiberaceae) και φύεται στην Ινδία και την νοτιοανατολική Ασία. Μερικά από τα ενεργά συστατικά του τερμινανθού είναι τα κουρκουμινοειδή, τα οποία περιέχουν πληθώρα ιδιοτήτων όπως αντιοξειδωτικών, αντιμικροβιακών και αντιφλεγμονωδών. Ωστόσο, ολόκληρη η ρίζα του τερμινανθού περιέχει επίσης αιθέρια έλαια, πολυσακχαρίτες, πρωτεΐνες και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία είναι εξίσου ενεργά και σημαντικά με την κουρκουμίνη. Ο τερμινανθός/κουρκουμάς αποτελεί ένα ευρέως διαδεδομένο μπαχαρικό που οι ιδιότητες και η δράση του έχουν διερευνηθεί από την επιστήμη. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών έδειξαν ότι ο τερμινανθός/κουρκουμάς συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η κατάθλιψη, η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και τα χρόνια νοσήματα.

Απορρόφηση

Παρά την ανησυχία για περιορισμένη απορρόφηση των κουρκουμινοειδών από τον οργανισμό, πληθώρα στοιχείων αποδεικνύουν ότι ο τερμινανθός και η κουρκουμίνη απορροφούνται επαρκώς και είναι κλινικά αποτελεσματικά χωρίς φόρμουλες ενίσχυσης της βιοδιαθεσιμότητάς του, όπως το polysorbate 80 (τεχνητός γαλακτωματοποιητής που έχει συνδεθεί με πρόκληση γαστρικών φλεγμονών) ή η πιπερίνη (εκχύλισμα μαύρου πιπεριού που εμποδίζει την αποτοξινωτική διαδικασία). Στα πλαίσια μελέτης για τη συμβολή της κουρκουμίνης στην υγεία του πεπτικού συστήματος διαπιστώθηκε ότι 2,8γρ κουρκουμίνης για διάστημα 14 ημερών, αύξησαν τα επίπεδα στους ιστούς του παχέος εντέρου (από 48.8mg/g –127.bnmol/g). Σε άλλη έρευνα απεδείχθη ότι 3.6γρ κουρκουμίνης παρήγαγε στο πλάσμα του αίματος 11.1 nmol/L κουρκουμίνης, 1 ώρα μετά την πρόσληψη της δόσης.

       Είναι ίσως εξαιρετικά δύσκολο έως και υπερβολικό να μεταφράσει και να εξηγήσει κανείς τις μελέτες για τα προϊόντα ενίσχυσης βιοδιαθεσιμότητας. Η μόνη μελέτη που άμεσα και αυστηρά συνέκρινε διαφορετικές φόρμουλες, έδειξε ότι τα επίπεδα συγκεκριμένων μεταβολιτών δρουν διαφορετικά ανάλογα με τη φόρμουλα/συνταγή, που περιέχονται, και επομένως η βιοδιαθεσημότητα, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν, αποτελεί μάλλον υπερβολή. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η περιεκτικότητα των κουρκουμινοειδών, που περιέχεται στα προϊόντα, καθώς κάποια από αυτά περιέχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στη μελέτη βιοδιαθεσιμότητας, καθώς και σε κλινικές μελέτες. Παρόλο που ένα προϊόν μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα, είναι πολύ πιθανό να μην έχει κλινική αποτελεσματικότητα.

Κατάθλιψη – Σύμφωνα με το MentalHealthFoundation (Ίδρυμα Νοητική Υγείας), σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού υποφέρει από κατάθλιψη, με το 20% εξ αυτών να είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και το 15-20% νέοι. Όλοι οι πάσχοντες ακολουθούν αγωγή με αντικαταθληπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Έχει αποδειχθεί ότι τα ενεργά συστατικά του τερμινανθού έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που επηρεάζουν τη διάθεση. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της κατάθλιψης και της έλλειψης διάθεσης, καθώς θεωρείται ότι η φλεγμονή και η νευροτοξικότητα συμβάλλουν στην δημιουργία τους. Η χρήση της κουρκουμίνης σε περιπτώσεις νευρολογικών και εγκεφαλικών διαταραχών έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι εξαιρετικά ασφαλής ως προς την μακροχρόνια πρόσληψη και ενεργοποιεί τη νευροπλαστικότητα και την αποκατάσταση του εγκεφάλου. Επομένως αποτελεί μία εξαιρετική υποψήφια-θεραπευτική αγωγή ενάντια στην κατάθλιψη.

Νοητική λειτουργία/λειτουργία του εγκεφάλου - Ο τερμινανθός συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή λειτουργία του νευρολογικού συστήματος και της νόησης. Πειραματικές μελέτες υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του τερμινανθού στον εγκέφαλο, καθώς περιορίζει τους δείκτες φλεγμονής, την παραγωγή β αμυλοειδούς πρωτεΐνης (πλάκας) και ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα, προστατεύει από την νευροτοξικότητα που προκαλείται από την έκθεση του οργανισμού σε αλκοόλ και αλουμίνιο, προστατεύει από εγκεφαλικά αυτοάνοσα νοσήματα, αποκαθιστά την εγκεφαλική σηματοδότηση, την ενέργεια και τα επίπεδα της γλουταθειόνης στον εγκέφαλο.

Οστεοαρθρίτιδα - Παραδοσιακά ο τερμινανθός χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του τερμινανθού στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου στην οστεοαρθρίτιδα.

Μελέτη για την αντιληπτική ικανότητα συνέκρινε το εκχύλισμα τερμινανθού/ κουρκουμα 75-85% ( 6 κάψουλες ημερησίως –250mg κουρκουμινοειδών) και την ιβουπροφάνη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας γονάτου για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Τα άτομα που έλαβαν εκχύλισμα τερμινανθού, είχαν αποτελέσματα παρόμοια με όσους έλαβαν ιβουπροφάνη, καθώς περιορίστηκε ο πόνος και η δυσκαμψία, ενώ βελτιώθηκε η γενικότερη λειτουργία.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα – Η ρευματοειδής αρθρίτιδα οδηγεί σταδιακά σε σοβαρής μορφής φθορά των χόνδρων (αρθρώσεις), μειωμένη λειτουργία των συνδέσμων, περιορισμό της κίνησης, πόνο και χρόνια ανικανότητα, δυσχεραίνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Έρευνες για τις ιδιότητες του τερμινανθού και των συστατικών του έδειξαν ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου. Πειραματικές μελέτες απέδειξαν ότι ο τερμινανθός έχει αντί-αρθριτικές, αντί-φλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου - πρόκειται για μια ασθένεια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί και συνήθως δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ο τερμινανθός/κουρκουμάς θεωρείται ένα κατάλληλο θεραπευτικό μπαχαρικό για την αντιμετώπιση της νόσου, εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών, αναλγητικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του.

Χρόνιες νόσοι - Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται σε φλεγμονές. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η φλεγμονή συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών, πνευμονικών, μεταβολικών, νευρολογικών και ψυχολογικών διαταραχών. Επομένως, ο τερμινανθός, που παρουσιάζει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει και στην πρόληψη και θεραπεία των παραπάνω ασθενειών.

Σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, η υπεργλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες και την αύξηση των φλεγμονωδών δεικτών. Κατά τη διάρκεια μελέτης διερευνήθηκε η επίδραση των κουρκουμινοειδών (300mg), της ατορβαστατίνης (atorvastatin) και του ψευδοφαρμάκου (πλασέμπο) στους βιοδείκτες ασθενών από διαβήτη τύπου ΙΙ, για διάστημα 8 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που έλαβε τα κουρκουμινοειδή, παρουσίασε σημαντική μείωση των δεικτών φλεγμονής, σχεδόν συγκρίσιμη με αυτή της ατροβαστατίνης.

Συνιστώμενη χρήση: Χρόνιες νόσοι, Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου, Κατάθλιψη, Νοητική/ γνωστική λειτουργία, Οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Σχετικά προϊόντα:OrganicTurmeric (Οργανικός τερμινανθός/ κουρκουμας), Boswelliaserrata, JointComplex (Σύνθεση– φόρμουλα για τις αρθρώσεις), Joint Omega Oil (Έλαιο με ωμέγα λιπαρά οξέα για τις αρθρώσεις), OrganicScandinavianRainbowTroutOil (Οργανικό Έλαιο Ιριδίζουσας Πέστροφας Σκανδιναβίας), OrganicWhiteWillow ( Λευκή Ιτια).

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Organic turmeric (Curcuma longa) root extract400mg
providing 85% total curcuminoids [340mg]
(as Curcumin 70-80%, Demethoxycurcumin 15 – 25%, Bisdemethoxycurcumin 2.5 – 6.5%).
Organic turmeric whole root100mg
providing naturally occurring curcuminoids (3-5%),
proteins, polysaccharides and essential oils (1.5–5%)

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ως συμπλήρωμα διατροφής λαμβάνετε 1-3 κάψουλες ημερησίως ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού ή του θεραπευτή σας. Για παιδιά 3-5 ετών: Μέγιστη δόση 1 κάψουλα ημερησίως. Για παιδιά 6-12 ετών: 1-2 κάψουλες ημερησίως. Παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να λάβουν τη συνιστώμενη για ενήλικες δοση.

Ασφάλεια: Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τοξίνωσης ή παρενέργειες στις συνιστώμενες δοσολογίες.

Αντενδείξεις: Καθώς ο τερμινανθός έχει ήπια αντιπηκτική δράση, δεν συνιστάται η παράλληλη πρόσληψη αντιπηκτικών και αντιαιμοπεταλικών φαρμάκων. Πειραματικές μελέτες έδειξαν ότι ο τερμινανθός περιορίζει τη δράση της κυκλοφωσφαμίδης. Επίσης, ο τερμινανθός είναι πιθανό να αυξήσει την απορρόφηση και την βιοδιαθεσιμότητα του tamoxifen (ταμοξιφένη).

Εγκυμοσύνη και γαλουχία: Δεν συνιστάται η χρήση του κατά τη διάρκεια της κύησης και τους γαλουχίας.

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Οργανικό Εκχύλισμα Κουρκουμίνης | Organic Curcumin Extract | 60 caps

Οργανικό Εκχύλισμα Κουρκουμίνης | Organic Curcumin Extract | 60 caps

Vegan, Organic, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :