Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Εκχύλισμα Οργανικής Ashawagandha | Organic Ashwagandha extract | 60 caps Μεγαλύτερη προβολή

Εκχύλισμα Οργανικής Ashawagandha | Organic Ashwagandha extract | 60 caps

V914

Νέο προϊόν

33,50 €

Ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά φυτά για την αναζωογόνηση και ενδυνάμωση του μυαλού και του σώματος είναι το ashwagandha - βιθανία (withaniasomnifera), που χιλιάδες χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό διατροφικό συμπλήρωμα.

       Ακόμα και σήμερα το Ashwagandha χρησιμοποιείται ευρέως στην αγιουρβέδα (παραδοσιακό σύστημα θεραπείας στην Ινδία) εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών ιδιοτήτων του στην ανθρώπινη υγεία. Αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά, ενώ ενισχύει τη ζωτικότητα και την υγεία σε μεσήλικες και ηλικιωμένους. Θεωρείται ότι ενισχύει το νευρικό σύστημα, περιορίζει το στρες και ενισχύει τη μνήμη.

     Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν την παραδοσιακή χρήση της αγιουρβέδα για την βελτίωση της μνήμης. Πλέον το ashwagandha έχει αποκτήσει σημαντική διεθνή αναγνώριση, καθώς χρησιμοποιείται και ερευνάται σε όλο τον κόσμο.

     Το ashwagandha θεωρείται ένα είδος τζίνσενγκ ή προσαρμογόνου βοτάνου. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την εξισορρόπηση του σώματος και του μυαλού, ενώ παράλληλα ενισχύει τη ζωτικότητα. Επομένως, παρέχει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων στην ανθρώπινη υγεία. Επιστημονικές πειραματικές μελέτες έχουν καταγράψει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών ιδιοτήτων του Ashwagandha. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται η δράση του φυτού ενάντια στην αρθρίτιδα, τη γήρανση και τη φλεγμονή, καθώς επίσης οι ανοσορυθμιστικές, καρδιοπροστατευτικές, αντικαταθλιπτικές και νευροπροστατευτικές του ιδιότητες.

         Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επίδραση του Ashwagandha στο μυαλό και το νευρικό σύστημα. Οι βιθανολίδες (ομάδα ενεργών συστατικών του Ashwagandha) συμβάλλουν αποδεδειγμένα στην αποκατάσταση των δικτύων του νευρικού συστήματος. Επίσης το ashwagandha παρέχει προστασία από την καταστρεπτική δράση των β-αμυλοειδών, στα οποία οφείλεται κυρίως η νοητική κατάπτωση του γήρατος και η νόσος Altzheimer.

     Η κύρια χρήση του εκχυλίσματος Ashwagandhaσύμφωνα με κλινικές μελέτες είναι το άγχος και η νοητική λειτουργία.

 Δράση ενάντια στο άγχος – Η δράση του Ashwagandha ενάντια στο άγχος εξετάστηκε σε 5 διαφορετικές κλινικές μελέτες. Και στις πέντε διαπιστώθηκε περιορισμός του άγχους, των συμπτωμάτων κατάθλιψης και στρες.

     Σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι 300mg εκχυλίσματος υψηλής περιεκτικότητας ashwagandha, δύο φορές ημερησίως, περιόρισε τα συμπτώματα του άγχους και του στρες, ενώ μείωση παρατηρήθηκε επίσης στα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνης του άγχους), μετά από ημερήσια πρόσληψη 2 μηνών.

 Νοητική Υγεία - Στην Αγιουρβέδα το Ashwagandha είναι γνωστό ως «MedhyaRasayan» ή αναζωογονητικό του πνεύματος, και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της μνήμης και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου γενικότερα. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν την σημαντική δράση του Ashawagandha και των ενεργών συστατικών του(βιθανολίδες) στην προστασία του νευρικού συστήματος, την αντιοξείδωση του εγκεφάλου και την ενίσχυση της μνήμης.

     Στα πλαίσια κλινικής μελέτης σε 20 άνδρες συμμετέχοντες, χορηγήθηκες 250mgAshwagandha σε δύο κάψουλες, δύο φορές ημερησίως, ή αντίστοιχης ποσότητας και μορφής ψευδοφάρμακο (πλασέμπο). Στους συμμετέχοντες που έλαβαν συμπλήρωμα Ashwagandha διαπιστώθηκε βελτίωση της νοητικής και ψυχοκινητικής τους λειτουργίας. Επομένως το ashwagandha θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πολύτιμο βοηθό στην αντιμετώπιση ασθενειών, που σχετίζονται με τη νοητική λειτουργία.

     Σε άλλη μελέτη, σε άτομα πάσχοντα από νοητικές δυσλειτουργίες σχετικές με διπολική διαταραχή, προστέθηκε στην συνήθη φαρμακευτική τους αγωγή, συμπλήρωμα ashwagandha (250mg σε δύο κάψουλες, δυο φορές ημερησίως) για διάστημα 8 εβδομάδων. Το ashwagandha βελτίωσε την λεκτική (ακουστική) εργαζόμενη μνήμη, η οποία αποτελεί παράγοντα εκτίμησης του χρόνου αντίδρασης και κοινωνικής νόησης σε διπολικούς ασθενείς. Η απώλεια της νοητικής λειτουργίας αποτελεί σημαντικό παθολογικό παράγοντα των ψυχιατρικών διαταραχών, επομένως το ahwagandha φαίνεται να είναι ένα υποσχόμενο συστατικό στην πρόληψη και την αντιμετώπιση.

 Λίμπιντο (σεξουαλική διάθεση) και Γονιμότητα – Το Ashwagandha χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές της Αγιουρβέδα ως αφροδισιακό για την ενίσχυση της γονιμότητας και της σεξουαλικής διάθεσης. Πολυάριθμες κλινικές μελέτες σε άνδρες και σε γυναίκες έχουν αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα.

     Σε άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας το ashwagandha βελτίωσε την ποιότητα του σπέρματος, καθώς περιόρισε το οξειδωτικό στρες, ρύθμισε τις ορμόνες και αντιμετώπισε τα συμπτώματα υπογονιμότητας και στυτικής δυσλειτουργίας που σχετίζονται με τα αυξημένα επίπεδα στρες. Η χορήγηση εκχυλίσματος υψηλής περιεκτικότητας ashwagandha σε υπογόνιμους άνδρες, για διάστημα 90 ημερών, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πυκνότητας του σπέρματος κατά 167%, του όγκου του σπέρματος κατά 53% και της κινητικότητας του σπέρματος κατά 57%, όπως αυτά καταγράφηκαν την 90η ημέρα πρόσληψης του εκχυλίσματος. Σε ομάδα ανδρών που έλαβε ψευδοφάρμακο η βελτίωση που σημειώθηκε ήταν ελάχιστη. Επιπλέον, ακόμα σημαντικότερα αποτελέσματα από την πρόσληψη ashwagandha παρατηρήθηκαν στη ρύθμιση των ορμονών, όπως η τεστοστερόνη.

   Σε γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία η πρόσληψη 300mg εκχύλισμα ashwagandha, δύο φορές ημερησίως, και για διάστημα 8 εβδομάδων, είχε ως αποτέλεσμα την βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας σε ποσοστό 75.83%.   Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι το συμπλήρωμα ashwadandha βελτιώνει κατά 122.7% την σεξουαλική επιθυμία, κατά 62.09% την σεξουαλική διέγερση, κατά 59.30% την λίπανση του κόλπου, κατά 82.05% τον οργασμό και κατά 62.33% την σεξουαλική ικανοποίηση.

 Αθλητική δραστηριότητα – Τα προσαρμογόνα φυτά βοηθούν το σώμα να προσαρμοστεί και να αποδώσει καλύτερα κάτω από συνθήκες νοητικής και σωματικής κόπωσης και στρες. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικά για την βελτίωση της απόδοσης των αθλητών. Έχει αποδειχθεί ότι το ashwagandha βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική αντοχή σε αθλητές του χόκεϊ και της ποδηλασίας.

     Κατά τη διάρκεια έρευνας, η χορήγηση ashwagandha σε υγιής και δραστήριους ενήλικες, σε δοσολογία 300mg, δυο φορές ημερησίως, για διάστημα 12 εβδομάδων, είχε ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και της ποιότητας ζωής τους γενικότερα. Η παραπάνω αναφερόμενη σταδιακή βελτίωση άρχισε να καταγράφεται από την 56η και 84η ημέρα πρόσληψης ashwagandha, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου VO2max σε ποσοστό 13.6%. Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση του ashwaganha στην αθλητική απόδοση.

   Το ashwagandha επίσης ενισχύει την ανταπόκριση του σώματος σε προπόνηση με αντιστάσεις. Υγιής και σωματικά δραστήριοι ενήλικες με μικρή εμπειρία σε προπόνηση με αντιστάσεις, ακολούθησαν πρόγραμμα προπόνησης με αντιστάσεις και παράλληλα αγωγή με ashwagandha ή ψευδοφάρμακο (πλασέμπο) για διάστημα 8 εβδομάδων. Στην ομάδα που έλαβε ashwagandha τόσο η μυϊκή δύναμη όσο και ο όγκος αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την ομάδα πλασέμπο. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης ορού, ενώ περιορίστηκε το ποσοστό λίπους του σώματος.

     Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης αποδεικνύουν εμφανώς την ευεργετική δράση του ashwagandha στην μυϊκή ενδυνάμωση και αντοχή και την μείωση του σωματικού λίπους σε ενήλικα άτομα, που ακολουθούν πρόγραμμα προπόνησης με αντιστάσεις για διάστημα 8 εβδομάδων.

 Μακροζωία – Πρόσφατες μελέτες κάνουν λόγο για αντί-γηραντική δράση του ashwagandha. Τα τελομερή, ακολουθίες του DNA στο τέλος των γραμμικών χρωμοσωμάτων, δρουν ως κάλυμμα για την διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας των χρωμοσωμάτων. Κατά τη διαδικασία αντιγραφής του DNA, τα τελομερή κονταίνουν με κάθε κυτταρική διαίρεση, μέχρι τελικά να χάσει το κύτταρο τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται και πεθαίνει. Εξαιτίας αυτού τα τελομερή θεωρούνται έναs από τους παράγοντες που καθορίζουν την γήρανση και το προσδόκιμο ζωής. Το ένζυμο που αναστέλλει τη συρρίκνωση των τελομερών είναι η τελομεράση .

       Ο υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής καθώς και η άσκηση θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην ακεραιότητα των τελομερών και την ενισχυμένη δράση της τελομεράσης. Κατά τη διάρκεια ερευνών διαπιστώθηκε ότι το ashwagandhaενισχύει τη δράση της τελομεράσης.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις: Κόπωση, εξάντληση, στρες, άγχος, αδυναμία, ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, σεξουαλική επιθυμία (λίμπιντο), αϋπνία, νοητική υγεία και αθλητικές επιδόσεις.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Cognitivecomplex (Σύμπλεγμα για την Ενίσχυση της Νοητικής Λειτουργίας), CogniSerine, OrganicMaca (Οργανικό Τσάι Μακα), L-TheamineandLemonBalm(Λ-θειαμίνη και Βάλσαμο λεμονιού), EnhancedRhodiolaComplexandQi-Ribose.

Μία κάψουλα περέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Organic Ashwagandha extract300mg
(Withania somnifera) standardised to
minimum 5% (15 mg) total Withanolides
Organic Siberian Ginseng root powder70mg
(Eleutherococcus senticosus)
✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Εκχύλισμα Οργανικής Ashawagandha | Organic Ashwagandha extract | 60 caps

Εκχύλισμα Οργανικής Ashawagandha | Organic Ashwagandha extract | 60 caps

Vegan, Organic, Veg Caps

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :