Ειδικά Συμπληρώματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Αρώνια και Εκχύλισμα Κακάο | Aronia and Cacao Extract | 30gr Μεγαλύτερη προβολή

Αρώνια και Εκχύλισμα Κακάο | Aronia and Cacao Extract | 30gr

V899

Νέο προϊόν

53,00 €

Τα μούρα Αρώνια (Aroniamelanocarpa), γνωστά και ως χαμοκέρασα ή φραγκοστάφυλα, φύονται στη Βόρεια Αμερική και ήρθαν στην Ευρώπη το 1940. Τα μούρα αρώνια χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά από τους αυτόχθονες λαούς της Αμερικής για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος, εξαιτίας της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C και της ιδιότητάς τους να τονώνει τον οργανισμό. Έχουν χρώμα έντονο μοβ, που υποδηλώνει την υψηλή περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες και αντιοξειδωτικά.

     Οι σπόροι ωμού κακάο TheobromacacaoL (στα ελληνικά σημαίνει «η τροφή των θεών»), δεν έχουν υποστεί ζύμωση ή θερμική επεξεργασία. Για αυτόν τον λόγο έχουν διατηρήσει την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φλαβανόλες. Φύονται στο νότιο Αμαζόνιο και αποτελούν μία από τις πλέον πλούσιες πηγές φλαβονοειδών, κατεχίνων και επικατεχίνων, συστατικών γνωστών για τις ευεργετικές ιδιότητές τους στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Λειτουργία του ενδοθηλίου – Το ενδοθήλιο αποτελεί τα κύτταρα, που επιχρίουν ολόκληρο το κυκλοφορικό σύστημα από την καρδιά μέχρι και τα μικρότερα αγγεία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αγγειοσυστολής και της αγγειοδιαστολής. Η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου σχετίζεται με το γήρας και αποτελεί έναν από τους πρώτους παράγοντες ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης. Η λειτουργία και η υγεία του ενδοθηλίου εκτιμάται με τη μέτρηση αγγειοδιαστολής μέσω ροής (FMD), που μετρά την ροή του αίματος μετά την αγγειοδιαστολή. Σύμφωνα με στοιχεία, η μέτρηση FMD αποτελεί δείκτη πρόβλεψης ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

   Το εκχύλισμα κακάο, που είναι πλούσιο σε φλαβανόλες, έχει αποδειχθεί ότι, ανάλογα με τη δοσολογία που χορηγείται, βελτιώνει τη μέτρηση FMD και μειώνει την αρτηριακή πίεση σε υγιείς οργανισμούς.

  • Υπέρταση – Η αυξημένη αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Έχει αποδειχθεί ότι τα μούρα αρώνια συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, μέσω πολλών διαφορετικών μηχανισμών. Αρχικά, αυξάνουν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, μέσω των αυξημένων επιπέδων του eNOS (ενδοθηλιακή συνθετάση του νιτρικού οξειδίου), ενός ενζύμου που ευθύνεται για την παραγωγή του νιτρικού οξειδίου. Το νιτρικό οξείδιο δρα ως αγγειοδιαστολέας και επομένως αυξάνει τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.
  • Παράγοντας καρδιομεταβολικού κινδύνου – Η κατανάλωση κακάο έχει συνδεθεί με τον περιορισμό του καρδιομεταβολικού κινδύνου. Σε μελέτη που διεξήχθη σε ηλικιωμένους συμμετέχοντες για τη δράση των φλαβονόλων του κακάο στη νοητική λειτουργία, απεδείχθη ότι η κατανάλωση βελτίωσε τα επίπεδα αντίστασης του οργανισμού στην ινσουλίνη, την αρτηριακή πίεση και τη γενικότερη νοητική λειτουργία. Τα παραπάνω αποτελέσματα καταγράφηκαν στους συμμετέχοντες που έλαβαν μέτρια έως και υψηλή ποσότητα κακάο, αλλά όχι σε όσους έλαβαν μικρές ποσότητες.

Πιθανή Εφαρμογή: Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, υπέρταση, λειτουργία του ενδοθηλίου, παράγοντες καρδιομεταβολικού κινδύνου.

1,2 γραμμάρια (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού) παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV

Aronia (Aronia melanocarpa) berry extract

equivalent to 50g of aronia berry

providing 200mg of polyphenols 

505mg

Raw Cacao (Theobroma cacao) Extract.

Equivalent to 3.3g of dry cacao seeds

providing 200mg of flavanols  

695mg
✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Μισό κουταλάκι του γλυκού ημερησίως, αναμεμιγμένο σε κρύο νερό ή γάλα.

Αλληλεπιδράσεις: Λόγω της ιδιότητας του παρόντος συμπληρώματος να περιορίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, δεν συνιστάται η πρόσληψη σε άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ρύθμισης της πίεσης, χωρίς την υπόδειξη του ιατρού τους.

Τα υψηλά επίπεδα πολυφαινόλων μειώνουν της απορρόφηση του σιδήρου. Επομένως να μην λαμβάνεται παράλληλα με συμπληρώματα σιδήρου.


Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Αρώνια και Εκχύλισμα Κακάο | Aronia and Cacao Extract | 30gr

Αρώνια και Εκχύλισμα Κακάο | Aronia and Cacao Extract | 30gr

Vegetarian, Vegan

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :