Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Βιολογικό Τουρμέρικ - Κουρκινίνη Λάττε | Organic Curcumin Latte | 30gr

V913

Νέο προϊόν

37,00 €

Η κουρκουμίνη αποτελεί το πλέον σημαντικό κουρκουμινοειδές συστατικό που περιέχει ο τερμινανθός, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ). Ο τερμινανθός χρησιμοποιείται παραδοσιακά και στην Αγιουρβέδα, ως θεραπεία για την αντιμετώπιση της φλεγμονής. Η κουρκουμίνη ανακαλύφθηκε από τον Vogel και τον Pelletier, οι οποίοι απομόνωσαν την πορτοκαλή ύλη, που βρίσκεται στον τερμινανθό (Curcumalonga). Άλλα κουρκουμινοειδή, που περιέχονται στον τερμινανθό είναι η διμεθοξυκουρκουμίνη (demethoxycurcumin) και η μπισδεμαθοξυκουρκουμίνης (bisdemethoxycurcumin). Η ρίζα του τερμινανθού περιέχει επίσης αιθέρια έλαια, πολυσακχαρίτες, πρωτεΐνες και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία είναι εξίσου ενεργά και σημαντικά με την κουρκουμίνη. Εκτός από μπαχαρικό στην μαγειρική, ο τερμινανθός χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας.

     Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, ο τερμινανθός ή το εκχύλισμα του τερμινανθού είναι κλινικά αποτελεσματικός και χωρίς «ενισχυμένη βιοδιαθεσιμότητα». Στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο τερμινανθός και η κουρκουμίνη απορροφώνται επαρκώς και είναι κλινικά αποτελεσματικά χωρίς φόρμουλες ενίσχυσης της βιοδιαθεσιμότητάς του, όπως το polysorbate 80 (τεχνητός γαλακτωματοποιητής που έχει συνδεθεί με πρόκληση γαστρικών φλεγμονών) ή η πιπερίνη (εκχύλισμα μαύρου πιπεριού που εμποδίζει την αποτοξινωτική διαδικασία). Πρόσφατες μελέτες επίσης αναφέρουν ότι η έκθεση του τερμινανθού σε υψηλές θερμοκρασίες προσφέρει την ίδια ή και καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα των ενεργών συστατικών του και αποτρέπει την γονιδιακή έκφραση του SLC6AI5, που σχετίζεται με κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους, άσθματος και εκζέματος.

      Το τζίντζερ ή πιπερόριζα αποτελεί ένα πολυετές φυτό, που φύεται στην Ινδία, τη Κίνα και το Μεξικό. Η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως μπαχαρικό αλλά και στην βοτανοθεραπεία ως θεραπευτικό βότανο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχει μακρά χρήση στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας, της Ινδίας και της Αραβίας. Τα ενεργά συστατικά της πιπερόριζας είναι τα πτητικά έλαια και οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει, όπως η τζιντζερόλη και η σογκαόλη. Τα δυο αυτά συστατικά καταπολεμούν τη COX-2 (κυκλοξυγενάση) και τη iNOS (induciblenitricoxidesynthase = επαγώγιμη συνθάση του μονοξειδίου του αζώτου ).

      Το CurcuminLatte, παραδοσιακά γνωστό και ως το «χρυσό γάλα» ή «HaldiKaDooh», είναι ένας συνδυασμός τερμινανθού σε σκόνη και μίξης αρωματικών μπαχαρικών αναμεμιγμένων σε ζεστό φυτικό γάλα. Προέρχεται από την νοτιοανατολική Ασία και έχει μακρά ιστορία, χρήση και εφαρμογή στην παραδοσιακή ιατρική της Αγιουρβέδα. Προσδίδει ζωτικότητα και αποτελεί ένα πιο υγιεινό και χωρίς καφεΐνη, εναλλακτικό του καφέ ρόφημα. Αυτό το ολιστικό ρόφημα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, τα οποία αναφέρονται παρακάτω.

  • Αντί-φλεγμονώδης δράση – Ο τερμινανθός έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κυρίως επειδή αποτρέπει τη δημιουργία του «καταρράκτη του αραχιδονικού οξέος». Αυτό συμβαίνει μέσω της φωσφολιπάσης, λιποξυγενάσης, κυκλοξυγενάσης, λευκοτριένιων, θρομβοξάνης, προσταγλανδίνων και ιντερλευκίνης 12. Παραδοσιακά ο τερμινανθός χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του τερμινανθού στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου στην οστεοαρθρίτιδα.

         Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται σε φλεγμονές. Μάλιστα πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η φλεγμονή συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών, πνευμονικών, μεταβολικών, νευρολογικών και ψυχολογικών διαταραχών. Επομένως, ο τερμινανθός, που παρουσιάζει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει και στην πρόληψη και θεραπεία των παραπάνω ασθενειών.

  • Νοητική λειτουργία/λειτουργία του εγκεφάλου - Ο τερμινανθός συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή λειτουργία του νευρολογικού συστήματος και της νόησης. Μελέτες υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του τερμινανθού στον εγκέφαλο, καθώς περιορίζει τους δείκτες φλεγμονής, την παραγωγή β αμυλοειδούς πρωτεΐνης (πλάκας) και ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

       Σύμφωνα με έρευνες, η τακτική πρόσληψη τερμινανθού, βελτίωσε τη γνωστική/νοητική λειτουργία σε ηλικιωμένους ασθενείς με νευρολογικές και εγκεφαλικές διαταραχές. Έτσι εξηγείται ίσως και το γεγονός ότι τα ποσοστά των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο αλτσχάϊμερ (Alzheimer) στην Ινδία είναι 4 φορές χαμηλότερα από αυτά στην Αμερική.

  • Κατάθλιψη – Σύμφωνα με το MentalHealthFoundation (Ίδρυμα Νοητική Υγείας), σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού υποφέρει από κατάθλιψη, με το 20% εξ αυτών να είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και το 15-20% νέοι. Όλοι οι πάσχοντες ακολουθούν αγωγή με αντικαταθλητπικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Έχει αποδειχθεί ότι τα ενεργά συστατικά του τερμινανθού έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που επηρεάζουν τη διάθεση. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της κατάθλιψης και της έλλειψης διάθεσης, καθώς θεωρείται ότι η φλεγμονή και η νευροτοξικότητα συμβάλλουν στην δημιουργία τους. Η χρήση της κουρκουμίνης σε περιπτώσεις νευρολογικών και εγκεφαλικών διαταραχών έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι εξαιρετικά ασφαλής ως προς την μακροχρόνια πρόσληψη και ενεργοποιεί τη νευροπλαστικότητα και την αποκατάσταση του εγκεφάλου.
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα – Η ρευματοειδής αρθρίτιδα οδηγεί σταδιακά σε σοβαρής μορφής φθορά των χόνδρων (αρθρώσεις), μειωμένη λειτουργία των συνδέσμων, περιορισμό της κίνησης, πόνο και χρόνια ανικανότητα, δυσχεραίνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Έρευνες για τις ιδιότητες του τερμινανθού και των συστατικών του έδειξαν ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου. Ο τερμινανθός λοιπόν έχει αντί-αρθριτικές, αντί-φλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Χρόνιες νόσοι - Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται σε φλεγμονές. Μάλιστα πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η φλεγμονή συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών, πνευμονικών, μεταβολικών, νευρολογικών και ψυχολογικών διαταραχών. Επομένως, ο τερμινανθός, που παρουσιάζει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει και στην πρόληψη και θεραπεία των παραπάνω ασθενειών.

       Στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ, η υπεργλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες και την αύξηση των φλεγμονωδών δεικτών.

Συνιστώμενη χρήση: Χρόνιες νόσοι, Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου, Νοητική/ γνωστική λειτουργία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κατάθλιψη.

Σχετικά προϊόντα: Οργανικός τερμινανθός, Οργανικό Εκχύλισμα κουρκουμίνης, Boswellia serrata, Joint Complex (Σύνθεση– φόρμουλα για τις αρθρώσεις), Joint Omega Oil (Έλαιο με ωμέγα λιπαρά οξέα για τις αρθρώσεις), Organic Scandinavian Rainbow Trout Oil (Οργανικό Έλαιο Ιριδίζουσας Πέστροφας Σκανδιναβίας).


IngredientWeight%EC NRV
Organic Turmeric Whole Root485mg

Organic Turmeric (Curcuma longa) Root Extract

Providing 85% curcuminoids (170mg)

(as Curcumin 70-80%, Demethoxycurcumin 15-25%, Bisdemethoxycurcumin 2.5 - 6.5%) 

200mg
Organic Ginger (Zingiber offinale) Root175mg
Organic Chilli (Capsicum annum) Fruit35mg
Organic Green Cardamon (Elettaria cardamomum) seed 35mg
Organic Ceylon Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) bark35mg
Organic Vanilla (Vanilla plantifolia) Bean 35mg
✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Οδηγίες: Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού (1 γρ.) στο ζεστό γάλα της επιλογής σας.

Αντενδείξεις: Καθώς ο τερμινανθός έχει ήπια αντιπηκτική δράση, δεν συνιστάται η παράλληλη πρόσληψη αντιπηκτικών και αντιαιμοπεταλικών φαρμάκων. Πειραματικές μελέτες έδειξαν ότι ο τερμινανθός περιορίζει τη δράση της κυκλοφωσφαμίδης. Επίσης, ο τερμινανθός είναι πιθανό να αυξήσει την απορρόφηση και την βιοδιαθεσιμότητα του tamoxifen (ταμοξιφένη).

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Βιολογικό Τουρμέρικ - Κουρκινίνη Λάττε | Organic Curcumin Latte | 30gr

Βιολογικό Τουρμέρικ - Κουρκινίνη Λάττε | Organic Curcumin Latte | 30gr

Vegetarian, Vegan, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :