Βιολογικά Συμπληρώματα & Βάμματα

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Οργανικό Τσαγκά Και Κακάο | Organic Chaga & Cacao | 30gr

V911

Νέο προϊόν

58,00 €

Οργανικό Άγριο τσάγκα (chaga)

Το μανιτάρι είναι γνωστό ως ο «Βασιλιάς των μανιταριών» και το « Μανιτάρι της Αθανασίας», λόγω των πολλών και σημαντικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική και θεωρείται ότι παρέχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, όπως αυξημένη δύναμη, ενέργεια και σθένος, ενώ επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία οφείλονται στα πολλαπλά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν: αμινοξέα, (1-3, 1-6) βήτα γλυκάνες, βετουλινικό οξύ, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, ένζυμα, φλαβονοειδή, γερμάνιο, λανοστερόλη, μελανίνη, παντονθενικό οξύ, φαινόλες, φυτοθρεπτικά συστατικά, πολυσακχαρίτες, σαπωνίνες, στερόλες, τριπεπτίδια, τριτερπένια, τριτερπενοειδή, βανιλικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη D12 και βιταμίνη Κ. Παραδοσιακά η χρήση του τσάγκα ξεκίνησε από την ανατολική Ευρώπη και Ασία, όπου καταναλώνεται σε μορφή τσαγιού. Ωστόσο, πολύ γρήγορα προσέλκυσε και την προσοχή του Δυτικού κόσμου.
Τα μανιτάρια τσάγκα φύονται πάνω στα δέντρα σημύδας των νορβηγικών δασών. Τρέφονται από τα άφθονα θρεπτικά συστατικά, που περιέχονται στο εσωτερικό, ή τον φλοιό του δέντρου. Πρόκειται για μια συμβιωτική σχέση, καθώς το μανιτάρι δίνει και παίρνει θρεπτικά συστατικά από το δέντρο. Η όψη του δεν μοιάζει με αυτή των κλασσικών μανιταριών. Αρχικά μοιάζει με ένα μεγάλο σκούρο καφέ όγκο πάνω στο δέντρο. Με μια πιο προσεκτική ματιά, το τσάγκα είναι σκληρό, πυκνό και έχει βαθιές εγκάρσιες τομές/ρωγμές. Το εσωτερικό μέρος του τσάγκα έχει κίτρινο-καφέ χρώμα με λευκές κηλίδες και υφή φελλού.
 Το άγριο τσάγκα αναπτύσσεται φυσικά πάνω στα δέντρα σημύδας σε αρκτικό κλίμα (περιοχή του 45ου παράλληλου απώτατου βορρά). Πιο οικονομικό, αλλά λιγότερο θρεπτικό, είναι το τσάγκα, που καλλιεργείται σε δεξαμενές και σίγουρα στερείται της ευεργετικής συμβιωτικής σχέσης, στην οποία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό η πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Σε ιαπωνική εργαστηριακή μελέτη διερευνήθηκε η αντιοξειδωτική ιδιότητα του άγριου τσάγκα. Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι το τσάγκα προέβαλε ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες υπεροξειδίου και υδροξυλίου (επιθετικές ελεύθερες ρίζες).

Έχει ερευνηθεί λοιπόν η επίδραση του τσάγκα στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες και την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Επίσης, έχει αντιμικροβιακή δράση ενάντια σε ιούς, παράσιτα, μύκητες, αποτρέπει τη καταστρεπτική δράση των τοξινών και τη γήρανση.

Οργανικό κακάο

Το φασόλι του κακάο αποτελεί το σπόρο του κακαόδεντρου και χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή σοκολάτας. Το κακάο αποτελεί την λιγότερο επεξεργασμένη μορφή του φασολιού και για αυτό έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Φύεται στην περιοχή του αμαζονίου στη Ν. Αμερική, αλλά η καλλιέργειά του έχει επεκταθεί στην Ασία και την Αφρική, λόγω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης. Ως επακόλουθο της μεγάλης δημοφιλίας του κακάο, έχει αναπτυχθεί μεγάλος όγκος ερευνών που αποδεικνύει τις θεραπευτικές ιδιότητές του στην ανθρώπινη υγεία και την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών. Οι ασθένειες αυτές αποτελούν μεγάλο «βάρος» στην παγκόσμια υγεία και ευθύνονται για την κακή κατάσταση εκατομμυρίων ατόμων. Πληθώρα μελετών αποδεικνύουν ότι το κακάο συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης των χρόνιων νόσων, όπως οι καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η γήρανση. Η δράση του αυτή οφείλεται στην παρουσία άφθονων φυτοθρεπτικών συστατικών, τις πολυφαινόλες.

Πληθώρα επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν τη σημαντική δράση του κακάο στην πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων, όπως η καρδιαγγειακή νόσος, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Η εν λόγω ιδιότητα και δράση των φλαβονόλων του κακάο οφείλεται σε διαφορετικούς μηχανισμούς , ωστόσο, η κυρίως υπεύθυνη ρυθμιστική αλληλεπίδραση παραμένει άγνωστη.

Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος: Η επιστήμη έχει ερευνήσει τη δράση των φλαβονόλων στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και έχει αποδείξει ότι η κατάλληλη και επαρκής πρόσληψή προσδίδει πολυάριθμα οφέλη. Κλινικές μελέτες στη φυλή ινδιάνων Kuna, που ζει στα νησιά του Παναμά έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση κακάο είχε ως συνέπεια την προστασία από την εμφάνιση υπέρτασης, που σχετίζεται με το γήρας.

Αντιοξειδωτική δράση: το άγριο τσάγκα περιέχει πληθώρα συστατικών με γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όταν λοιπόν αποδείχθηκε και εργαστηριακά η αντιοξειδωτική του ιδιότητα, δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τον επιστημονική κόσμο. Κατά τη διάρκεια της μελέτης χρησιμοποιήθηκε άγριο τσάγκα ενάντια σε τρεις μορφές ελευθέρων ριζών. Το τσάγκα κατόρθωσε να περιορίσει την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών, αποδεικνύοντας έτσι την αντιοξειδωτική του ιδιότητα.

Ρύθμιση σωματικού βάρους: Η παχυσαρκία αποτελεί δημόσιο ζήτημα υγείας και επομένως οι τροφές και τα θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, προσελκύουν την προσοχή και το ενδιαφέρον. Στην περίπτωση του κακάο, θεωρείται ότι η κατανάλωσή του συμβάλλει στην επίτευξη ενός χαμηλότερου Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), καθώς αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, περιορίζει το αίσθημα της πείνας και την απορρόφηση των λιπών και των υδατανθράκων.

Ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Κάποιες μελέτες έχουν διερευνήσει τη δράση των α και β γλυκάνων των μανιταριών ως θεραπεία του διαβήτη τύπου ΙΙ. Όλες είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των βιοδεικτών του σακχάρου κα της ινσουλίνης στο αίμα.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Θεωρείται ότι τα μανιτάρια αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς το ρυθμίζουν και το τονώνουν.

Δράση ενάντια στους ιούς: Όταν ένας ιός προσβάλλει τον οργανισμό, αυτός εισχωρεί στο κύτταρο, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως ξενιστή και να προσβάλλει κατόπιν και άλλα κύτταρα. Το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τον ιό, ενεργοποιεί το πρώτο στάδιο ενδογενούς άμυνας για να «σκοτώσει» τον ιό και να οδηγήσει το κύτταρο-ξενιστή σε «αυτοκτονία». Επομένως και το κύτταρο και ο ιός πεθαίνουν, Το άγριο τσάγκα ενισχύει την δράση του ανοσοποιητικού ενάντια στους ιούς.

Αντιγηραντική δράση: Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η φυλή Inuit, που καταναλώνει τσάι άγριου τσάγκα παρουσιάζει σημαντικά ποσοστά μακροζωίας σε σχέση με τα άτομα της ίδιας φυλής, που όμως δεν καταναλώνει τσάι άγριου τσάγκα. Η αντιγηραντική δράση του τσάγκα οφείλεται στο υπεροξείδιο δισμουτάσης και τη μελανίνη που περιέχει. Αυτά τα στοιχεία έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν το DNAκαι καταπολεμούν την γήρανση των κυττάρων.

Αντί-μικροβιακή δράση: Το άγριο τσάγκα φαίνεται να έχει πολλαπλές εφαρμογές σε πολλούς τομείς της μικροβιολογίας. Η πλέον ενδιαφέρουσα και εκλεπτυσμένη είναι η διακοπή του μηχανισμού διακυτταρικής χημικής επικοινωνίας (quorumsensing). Για να το θέσουμε πιο απλά, αποτελεί την ικανότητα των παθογόνων βακτηρίων να «αισθάνονται» το περιβάλλον, να επικοινωνούν και να δημιουργούν αποικίες, όπως π.χ την παραγωγή των βιομεμβρανών, όπου τα μικρόβια «κρύβονται» από τις αντιβιοτικές ουσίες και για αυτό αποτελούν την κύρια αιτία αντίστασης/αντοχής στα αντιβιοτικά.

Αντιφλεγμονώδης δράση: Πολλές μελέτες (invitro & invivo) κάνουν λόγο για την αντιφλεγμονώδη δράση του άγριου τσάγκα, η οποία προκύπτει από την παρουσία του υπεροξειδίου δισμουτάσης, των στερόλων και των βιοενεργών συστατικών τριτερπένια και μποτουλίνη.

Ενα γραμμάριο παρέχει:
IngredientWeight%EC NRV
Organic Raw Cacao (Theobroma cacao)700mg

Organic Wild Chaga (20:1) (Inonotus obliquus) extract 

Equivalent to 6000mg

providing 24mg Proanthocyanidins (OPCs) 

300mg

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Προτεινόμενη χρήση:

  • Ενήλικες: 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού (1,5γρ) ημερησίως σε φρέσκο βρασμένο νερό, γάλα ή υποκατάστατο/εναλλακτικό γάλακτος. Πίνεται ως ρόφημα τσαγιού
  • Παιδιά ηλικία; 8-14: Μισό (½) κουταλάκι γλυκού (0,75γρ) ημερησίως σε φρέσκο βρασμένο νερό. Πίνεται ως ρόφημα τσαγιού
Ασφάλεια: Το τσάγκα αποτελεί τροφή πλούσια σε οξαλικά οξέα. Επομένως όσοι έχουν ιστορικό ή υποψία ύπαρξης νεφρολιθίασης συνιστάται να αποφεύγουν την πρόσληψη τσάγκα.

Αντενδείξεις: Να μην λαμβάνεται ταυτόχρονα με συμπληρώματα σιδήρου. Το προϊόν να καταναλώνεται πολύ πριν ή μετά την πρόσληψη σιδήρου, καθώς τα 100-400mg πολυφαινόλων κακάο περιορίζουν την απορρόφηση του σιδήρου κατά 70%.

Κύηση και γαλουχία: Δεν συνιστάται η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας, καθώς δεν έχει διερευνηθεί ακόμα η ασφάλεια χρήσης του κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Οργανικό Τσαγκά Και Κακάο | Organic Chaga & Cacao | 30gr

Οργανικό Τσαγκά Και Κακάο | Organic Chaga & Cacao | 30gr

Vegetarian, Vegan, Organic

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

30 προιοντα στην ιδια κατηγορια :