Πεπτικό & Προβιοτικά

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Προσφορές

Δημοφιλή προϊόντα

Προβιοτικά για την Μητέρα και το Μωρό | Synerbio Mother and Baby | 30gr Powder Μεγαλύτερη προβολή

Προβιοτικά για την Μητέρα και το Μωρό | Synerbio Mother and Baby | 30gr Powder

V421

Νέο προϊόν

Vegan

Προβιοτικά με Πρεβιοτικά

Περισσότερες λεπτομέρειες

39,00 €

Το Synerbio Mother and Baby Powder παρέχει το Lactobacillus rhamnosus GG, το καλύτερο τεκμηριωμένο στέλεχος καλών βακτηρίων στον κόσμο για χρήση από τη μητέρα και τα βρέφη. Αυτό το ειδικό στέλεχος GG του L rhamnosus έχει μελετηθεί επιστημονικά και είναι καλά τεκμηριωμένο για χρήση στην εγκυμοσύνη και στα βρέφη. Εύκολη η χορήγηση σκόνης που μπορεί να προστεθεί σε νερό, στο κρύο φαγητό.

Οι λακτοβάκιλλοι Rhamnosus GG αποτελούν προβιοτικά στελέχη με πολυάριθμες και σημαντικές επιστημονικές αναφορές και αποδείξεις. Έχουν συμπεριληφθεί σε 760 τουλάχιστον επιστημονικές μελέτες και 260 κλινικές δοκιμές. Τα προβιοτικά αποτελούν ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι, όταν καταναλώνονται σε κατάλληλες, θεραπευτικές δοσολογίες, επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία. Οι λακτοβάκιλλοι Rhamnosus GG βρίσκονται την ανθρώπινη εντερική μικροβιακή χλωρίδα και χρησιμοποιούνται ευρέως από το 1990 σε διατροφικά συμπληρώματα. Η πρόσληψη προβιοτικών συνδέεται με πολυάριθμα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, όπως οι διατροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, ο περιορισμός των συμπτωμάτων του ερεθισμένου δέρματος, η βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος καθώς και η υγιής ανάπτυξη των παιδιών.

Οι λακτοβάκιλλοι Rhamnosus GG έχουν χαρακτηριστεί ως τα «ιδανικά» προβιοτικά στελέχη, εξαιτίας συγκεκριμένων ιδιοτήτων του.

  • Ανοχή στα οξέα και τη χολή ( ανθεκτικότητα στο όξινο περιβάλλον του στομάχου και στα χολικά άλατα)
  • Ικανότητα προσκόλλησης στα εντερικά επιθηλιακά κύτταρα
  • Αποικισμός του ανθρώπινου εντερικού σωλήνα
  • Παραγωγή   αντιμικροβιακών ουσιών ενάντια σε παθογόνα βακτήρια
  • καλά χαρακτηριστικά ανάπτυξης

Τροφικές αλλεργίες - Οι τροφικές αλλεργίες απασχολούν ολοένα και περισσότερο την υγεία των ανθρώπων, με την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα να αποτελεί την πλέον συνήθη αλλεργία κατά την παιδική ηλικία. Στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη των διατροφικών αλλεργιών οφείλεται στις μεταβολές που επιφέρουν οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες, η διατροφή και η χρήση αντιβιοτικών στην εντερική χλωρίδα. Οι λακτοβάκιλλοι Rhamnosus GG αντιμετωπίζουν και αποτρέπουν την ανάπτυξη αλλεργιών ρυθμίζοντας και βελτιώνοντας τη γενικότερη ανοσολογική απάντηση (άμυνα) του οργανισμού. Επίσης, περιορίζουν την διαπερατότητα των βλεννογόνων και τη βακτηριακή μετακίνηση, σε περίπτωση ύπαρξης φλεγμονής και συντελούν στην ανάπτυξη του εντερικού αμυντικού φραγμού. Κατά τη διάρκεια μελετών χορηγήθηκε σε βρέφη με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα φόρμουλα λακτοβάκιλλων Rhamnosus GG (25 εκατομμύρια) και υδρολυμένης καζεΐνης. Το αποτέλεσμα ήταν εμφανής βελτίωση της ερεθισμένης βλεννογόνου του εντέρου και πτώση των φλεγμονωδών δεικτών.

Έκζεμα – Ένα μεγάλο ποσοστό της ατοπικής δερματίτιδας/εκζέματος, που παρουσιάζεται στα βρέφη, σχετίζεται συχνά με αλλεργικές αντιδράσεις και τροφική υπερευαισθησία. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η πρόσληψη λακτοβάκιλλων rhamnosusGG πριν ή μετά την κύηση, από μητέρες που έπασχαν από ατοπική δερματίτιδα, είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς σε συνδυασμό με τον θηλασμό βελτιώθηκε σημαντικά η ανοσοπροστατευτική ιδιότητα του μητρικού γάλακτος.

Σε τυχαιοποιημένη έρευνα 159 εγκύων γυναικών με ατοπική δερματίτιδα, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση λακτοβάκιλλων rhamnosusGG πριν τον τοκετό καθώς και 6 μήνες μετά, απέτρεψε την εμφάνιση ατοπικής αλλεργίας και περιόρισε κατά το ήμισυ τη συχνότητα εμφάνισης του ατοπικού εκζέματος στα βρέφη (εικόνα 3). 

Στα πλαίσια άλλης επιστημονικής μελέτης, διερευνήθηκε η επίδραση των λακτοβάκιλλων rhamnosusGGστα βρέφη και εν συνεχεία στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Η χορήγηση λακτοβάκιλλων rhamnosusGG (10 δις) ημερησίως, σε εγκύους, 2-4 εβδομάδες πριν τη γέννηση του παιδιού έως και 24 εβδομάδες μετά, είχε ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης εκζέματος κατά τα πρώτα 7 έτη ζωής του παιδιού και την κατά το ήμισυ πτώση του ποσοστού εμφάνισης εκζέματος κατά τα πρώτα 2 έτη

Υγεία του πεπτικού συστήματος – η αλληλεπίδραση της εντερικής χλωρίδας και της φυσιολογικής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Η απορύθμισή της έχει ως αποτέλεσμα τη φλεγμονώδη αντίδραση του εντέρου και κατ επέκταση τη δημιουργία πολλών διαταραχών , όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, όπως η ελκοειδής κολίτιδα και η νόσος του Κρον (Crohn’s).

Κατά τη διάρκεια έρευνας χορηγήθηκε σε παιδιά πάσχοντα από το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου συμπλήρωμα με λακτοβάκιλλους Rhamnosus GG (3 δις) για διάστημα 8 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων κοιλιακού άλγους και της εντερικής διαπερατότητας. Μάλιστα, τα ευεργετικά αποτελέσματα διατηρήθηκαν και μετά το πέρας των 8 εβδομάδων και την χορήγηση των συμπληρωμάτων.

Διάρροια – Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση των λακτοβάκιλλων rhamnosusGGστην αντιμετώπιση της οξείας διάρροιας στα παιδιά. Σε ευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη σε 287 παιδιά, ηλικίας 1-36 μηνών από 10 χώρες, με συμπτώματα ήπιας έως σοβαρής μορφής διάρροιας, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση λακτοβάκιλλων rhamnosusGG (10 δις) ημερησίως, είχε ως αποτέλεσμα την αμεσότερη χρονικά και ηπιότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Στα πλαίσια άλλης έρευνας σε 81 παιδιά, ηλικίας 1-36 μηνών που νοσηλεύτηκαν, διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση λακτοβάκιλλων rhamnosusGG (6 δις δύο φορές ημερησίως), περιόρισε σε ποσοστό 80% τον κίνδυνο εμφάνισης νοσοκομειακής διάρροιας, που συνήθως οφείλεται σε παθογόνους ιούς του εντέρου.

Όσοι ταξιδεύουν σε περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου υπόκεινται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διάρροιας, σε ποσοστό που κυμαίνεται από το 25% έως το 50%. Σε φινλανδική έρευνα, που περιέλαβε 756 ταξιδιώτες σε θέρετρο της Τουρκίας, χορηγήθηκε συμπλήρωμα με λακτοβάκιλλους rhamnosusGG. Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί η εμφάνιση της διάρροιας κατά 39,5% την πρώτη εβδομάδα και κατά 27,95% την δεύτερη εβδομάδα.

Εντερική Διαπερατότητα – οι λακτοβάκιλλοι RhamnosusGGσυμβάλλουν στην προστασία και την βελτίωση της υγείας των εντέρων. Σύνηθες παθογόνο σύμπτωμα που συνδέεται με το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) αποτελεί η αυξημένη διαπερατότητα του εντέρου. Τα κύτταρα που επιχρίουν το έντερο αποτελούν τη πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα εξωτερικά στοιχεία. Η διάσπαση των στενών δεσμών των κυττάρων οδηγεί στην δημιουργία ενός εντέρου πορώδους, που παρουσιάζει διαρροή. Οι λακτοβάκιλλοι RhamnosusGG προστατεύουν αποδεδειγμένα την ακεραιότητα των δεσμών των κυττάρων και το εντερικό φράγμα.

Αντίσταση στις λοιμώξεις – Τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς είναι πιο πιθανό (κατά 1,5 – 3 φορές) να προσβληθούν από μια λοίμωξη του γαστρεντερικού ή του αναπνευστικού συστήματος, από τα παιδιά που μένουν στο σπίτι. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων λακτοβάκιλλων rhamnosusGG συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου, καθώς εξισορροπεί την εντερική χλωρίδα, και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ενεργοποιώντας την παραγωγή αντισωμάτων.

Ανάπτυξη του παιδιού – Η ισορροπημένη μικρό-χλωρίδα του εντέρου συμβάλλει στην σωστή πέψη και απορρόφηση της ενέργειας των θρεπτικών συστατικών. Η εντερική μικροχλωρίδα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάλληλη τροφοδοσία του οργανισμού με τα απαραίτητα ένζυμα και τα θρεπτικά συστατικά, ιδιαιτέρως κατά τη φάση της ανάπτυξης του παιδιού.

Σύμφωνα με καινούρια επιστημονικά στοιχεία, η υγιής εντερική χλωρίδα και η παρουσία συγκεκριμένων βακτηρίων/προβιοτικών συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Μελέτη που διεξήχθη σε παιδιά, τα οποία έλαβαν συμπλήρωμα με λακτοβάκιλλους rhamnosusGG κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής τους, έδειξε ότι οι εν λόγω λακτοβάκιλλοι απέτρεψαν την εμφάνιση διαταραχών του νευρικού συστήματος όπως το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD) καθώς και το Σύνδρομο Ασπεργκερ (AS). Η μελέτη συνεχίστηκε και μέχρι τον 13ο χρόνο ζωής των παιδιών, οπότε και διαπιστώθηκε ότι κανένα παιδί δεν παρουσίασε συμπτώματα Συνδρόμου Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD) ή Συνδρόμου Ασπεργκερ (ΑS).

Ακμή – Τα προβιοτικά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων. Μάλιστα, νέες μελέτες συνηγορούν στην ευεργετική δράση των λακτοβάκιλλων RhamnosusGGστις περιπτώσεις ακμής. Απέδειξαν πως η δράση τους εξομαλύνει τις δερματολογικές επιπτώσεις από την γονιδιακή έκφραση, που παρουσιάζουν ορισμένα γονίδια, τα οποία καθορίζουν την σηματοδότηση της ινσουλίνης. Οι μεταβολές στην ένταση του φαινομένου της διαπερατότητας του εντέρου επηρεάζουν την σηματοδότηση της ινσουλίνης και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παθογένεση της ακμής στους ενήλικες. Τα αποτελέσματα μιας τυχαιοποιημένης και ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο (πλασέμπο) μελέτης,  έδειξαν ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων λακτοβάκιλλων rhamnosusGG σε δοσολογία 3 δις, για διάστημα 3 εβδομάδων, συνέβαλλε στην εξομάλυνση/ ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης του ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα στο δέρμα, περιόρισε τα συμπτώματα της ακμής και βελτίωσε σημαντικά την εμφάνιση του δέρματος των πασχόντων.

Ένα κουταλάκι (υπάρχει στην συσκευασία) παρέχει:

IngredientWeight%EC NRV
Lactobacillus rhamnosus GG10 billion
Prebiotic FS2-60*936mg
*full spectrum prebiotic fructooligosaccharide and
plant-derived inulin

* Πρεβιοτικό ευρέως φάσματος με φρουκτοολιγοσακχαρίτες και φυτικής προέλευσης ινουλίνη.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Έγκυες και θηλάζουσες μητέρες: 1-2 δόσεις (το κουταλάκι του 1γρ παρέχεται) ημερησίως. Βρέφη: (από τη γέννηση έως και 3 ετών): 1 δόση (το κουταλάκι του 1γρ παρέχεται) ημερησίως σε νερό ή κρύο φαγητό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά εώς 12 ετών.

Ασφάλεια: Θεωρείται ασφαλές και καλώς ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από τη χρήση του. Είναι ασφαλές προς χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αντενδείξεις: Συνιστάται η ιατρική παρακολούθηση σε άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με ανοσοκατασταλτικά σκευάσματα καθώς και σε ανοσοκατεσταλμένους οργανισμούς (βρέφη, ηλικιωμένοι, ασθενείς).

Συνιστώμενη χρήση: Συνιστάται η πρόσληψη του σκευάσματος 3 μήνες πριν την εγκυμοσύνη και μέχρι 6 μήνες μετά, κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Προβιοτικά για την Μητέρα και το Μωρό | Synerbio Mother and Baby | 30gr Powder

Προβιοτικά για την Μητέρα και το Μωρό | Synerbio Mother and Baby | 30gr Powder

Vegan

Προβιοτικά με Πρεβιοτικά

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

17 προιοντα στην ιδια κατηγορια :