Μέταλλα & Ινχοστοιχεία

Προφιλ εταιρειών

Νέα προϊόντα

Δημοφιλή προϊόντα

Μαγνήσιο Ταυρικό | Magnesium Taurate | 90 caps Μεγαλύτερη προβολή

Μαγνήσιο Ταυρικό | Magnesium Taurate | 90 caps

V327

Νέο προϊόν

39,00 €

To 70% του μαγνησίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά. Το υπόλοιπο 30% βρίσκεται κυρίως στους μαλακούς ιστούς και το αίμα. Στο μυϊκό ιστό βρίσκεται περισσότερο μαγνήσιο παρά ασβέστιο. Ο εγκέφαλος περιέχει διπλάσιο μαγνήσιο από οποιοδήποτε άλλο ιστό του σώματος. Τα άτομα, που πάσχουν από οστεοπόρωση παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη μαγνησίου. Σε περιπτώσεις έλλειψης/ένδειας μαγνησίου, παρατηρείται παράλληλη μείωση των επιπέδων βιταμίνης D. Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για τον μεταβολισμό της βιταμίνης C, του φωσφόρου, του καλίου και του νατρίου. Εξισορροπεί την αναλογία οξύτητας και αλκαλικότητας στο σώμα, ενώ αποτελεί μέρος του σάλιου και της «υγρής μίξης» που εισχωρεί στα κύτταρα.

       Η ταυρίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο βρίσκεται στους ιστούς των περισσοτέρων ζωντανών οργανισμών. Δεν ενσωματώνεται στις πρωτεΐνες του σώματος, αλλά βρίσκεται στον οργανισμό ως ελεύθερο αμινοξύ. Η ταυρίνη συμμετέχει σε μια σειρά φυσιολογικών διεργασιών, όπως η σύζευξη χολικών οξέων, η ρύθμιση της οσμωτικής πίεσης (ρύθμιση υγρών), η απομάκρυνση των ξενοβιοτικών ουσιών (ξένες χημικές ουσίες), η σταθεροποίηση των κυτταρικών μεμβρανών, η ροή του ενδοκυτταρικού ασβεστίου και η ρύθμιση της νευρωνικής διεγερσιμότητας.        

       Το MagnesiumTaurateαποτελεί μία ενισχυμένη φόρμουλα με οφέλη σε πολλές φυσικές διεργασίες του ανθρωπίνου σώματος.

 Ρύθμιση αρτηριακής πίεσης: Η ταυρίνη έχει την ιδιότητα να χαμηλώνει τα αυξημένα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, να επιβραδύνει την αθηρογένεση, που προκαλείται από την χοληστερόλη, να αποτρέπει την αρρυθμία και να σταθεροποιεί τα αιμοπετάλια. Συνεπώς, παρουσιάζει ιδιότητες παράλληλες με αυτές του μαγνησίου.

     Το magnesiumtaurate αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής με σημαντικές ιδιότητες στην προστασία του καρδιαγγειακού. Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει και εναλλακτική του θειικού μαγνησίου θεραπεία για την οξεία αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια και την προεκλαμψία.

 Αγχολυτικό: Το μαγνήσιο και η ταυρίνη έχουν ηρεμιστικές για το κεντρικό νευρικό σύστημα ιδιότητες, ενώ παράλληλα προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα από τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους.

Ενίσχυση της ενέργειας: Μια υποβόσκουσα ένδεια/έλλειψη μαγνησίου (ακόμα και φαινομενικά άνευ κλινικής σημασίας) είναι δυνατό να προκαλέσει χρόνια κόπωση και συμπτώματα όμοια με αυτά του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS). Πολλοί πάσχοντες από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

 Ημικρανία/Πονοκέφαλος: Πολλές μελέτες, βασιζμένες σε θεωρίες και κλινικές παρατηρήσεις, συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με ημικρανίες και πονοκεφάλους. Σε άτομα, που υπέφεραν από ημικρανίες, παρατηρήθηκαν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον ορό, το αίμα και το σάλιο, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς μία από τις βασικές λειτουργίες του μαγνησίου είναι η διατήρηση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων.

 Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δράση του magnesiumtaurate στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και το μαγνήσιο και η ταυρίνη ρυθμίζουν τη λειτουργία της ινσουλίνης, περιορίζοντας τον κίνδυνο επιπλοκών.

 Αποτοξίνωση: Η ταυρίνη είναι ένα θειούχο αμινοξύ, εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση από ξενοβιοτικές ουσίες.

 Υγεία του εγκεφάλου: Η ταυρίνη δρα ως ρυθμιστής των μεμβρανών του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποτρέπει την απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών και μειώνει τη μιτοχονδριακή απελευθέρωση ασβεστίου. Διαπιστώθηκε ότι σε πάσχοντες από επιληψία, η συγκέντρωση ασβεστίου είναι αυξημένη στον ορό αλλά μειωμένη στον εγκέφαλο. Η βέλτιστη δόση ταυρίνης για την αντιμετώπιση της επιληψίας υπολογίζεται στα 100-500mg ημερησίως.

Πιθανή εφαρμογή/Ενδείξεις:

Διαταραχές του καρδιαγγειακού π.χ αυξημένη χοληστερόλη, αρρυθμία, επιληπτικά επεισόδια/κρίσεις

Οφθαλμολογικά προβλήματα π.χ. εκφυλισμός του αμφιβληστροειδούς

Ηπατικές διαταραχές (χαμηλή χολερυθρίνη σε περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας)

Ανάπτυξη νεογνών, προεκλαμψία

Σε περιπτώσεις κυστικής ίνωσης η χορήγηση 30mg ταυρίνης ανά κιλό βάρους σώματος για διάστημα 4 μηνών, είχε ευεργετικά αποτελέσματα στη σύζευξη των χολικών οξέων και την απορρόφηση των λιπαρών οξέων.

Σε περιπτώσεις αλκοολισμού η ταυρίνη χορηγήθηκε σε δόση του 1g, τρεις φορές ημερησίως για 7 ημέρες, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των ψυχωτικών επεισοδίων.

Χρήσιμοι συνδυασμοί: Υπέρταση – Οργανικό έλαιο λιναρόσπορου, λευκαγκάθα, σκόρδο, συνένζυμο Q10.

Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν:

IngredientWeight%EC NRV
Magnesium taurate 1500mg
(providing magnesium 112mg)
30
Vegan capsule 40mg

NRV = θρεπτική αναφορά, αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή για τις καθημερινές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών που καθορίζονται από την ΕΕ.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Λαμβάνετε 1 με 3 κάψουλες ημερησίως για συντήρηση.

Για θεραπευτική χρήση λαμβάνετε 500mg - 3g ημερησίως

Για παιδιά η δοσολογία κυμαίνεται μεταξύ 250mg- 1g ημερησίως. Η ακριβής δοσολογία εξαρτάται από την ηλικία και το βάρος του παιδιού.

Αλληλεπιδράσεις:Το μαγνήσιο αλληλεπιδρά με αρκετές φαρμακευτικές ουσίες. Για αυτόν τον λόγο συμβουλευτείτε τον ιατρό σας σε περίπτωση που λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.

Ασφάλεια: Σύμφωνα με έρευνες, η πρόσληψη ταυρίνης είναι ασφαλής ακόμα και σε υψηλές δόσεις.

Κύηση και γαλουχία: Έρευνες συνηγορούν στο ότι η ταυρίνη και το μαγνήσιο συμβάλλουν στην αποτροπή της προεκλαμψίας. Ωστόσο, αναζητείστε την συμβουλή του ιατρού σας για το θέμα αυτό.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Μαγνήσιο Ταυρικό | Magnesium Taurate | 90 caps

Μαγνήσιο Ταυρικό | Magnesium Taurate | 90 caps

Vegan, Kosher, Veg Caps

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :