Μέταλλα & Ινχοστοιχεία

Κορυφαίες πωλήσεις

Προφιλ εταιρειών

Δημοφιλή προϊόντα

Υψηλή ισχύς ασβέστιο και βιταμίνη D3 | High Potency Calcium & Vitamin D3 | 90 caps Μεγαλύτερη προβολή

Υψηλή ισχύς ασβέστιο και βιταμίνη D3 | High Potency Calcium & Vitamin D3 | 90 caps

V310

Νέο προϊόν

32,50 €

Το ασβέστιο αποτελεί το μέταλλο, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη αφθονία στο σώμα. Το μεγαλύτερο μέρος (περισσότερο από το 99%) του συνολικού ασβεστίου στο σώμα βρίσκεται αποθηκευμένο στα οστά και τα δόντια, ενισχύοντας τη δομή και την υγεία τους. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την αγγειακή συστολή και διαστολή, τη νευρική μεταβίβαση, την ενδοκυτταρική σηματοδότηση και την έκκριση ορμονών.

     Στο παρόν διατροφικό συμπλήρωμα έχει χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός τριών ειδών ασβεστίου για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη περιεκτικότητα ασβεστίου σε κάθε κάψουλα. Το υδροξείδιο ασβεστίου έχει παραχθεί από το Lithotamniumcalcareum,(είδος κοραλλιού) που αποτελεί μια θαλάσσια πηγή ασβεστίου.

     Η βιταμίνη D αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο συμβάλλει στον σχηματισμό των οστών αλλά και στη διατήρηση της καλής υγείας των μυών και των δοντιών. Η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί ραχίτιδα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η βιταμίνη D συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού, μειώνοντας τη πιθανότητα εμφάνισης μολύνσεων, ασθενειών, διαταραχών της διάθεσης, καρδιακών παθήσεων και αυτοάνοσων νοσημάτων.

     Η βιταμίνη Dπαράγεται στο δέρμα μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, ο φόβος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και ο σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής έχει περιορίσει δραματικά την έκθεση του σύγχρονου ανθρώπου στην ηλιακή ακτινοβολία, προκαλώντας ανεπάρκεια βιταμίνης D και έξαρση της ασθένειας της ραχίτιδας.

       H βιταμίνη D3 αποτελεί τη μορφή της βιταμίνης D, που το σώμα μας παράγει φυσικά, με βιομεταβολή της χοληστερόλης, ύστερα από έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η βιταμίνη D3 βρίσκεται επίσης σε ορισμένα ζωικά προϊόντα, καθώς και στο μαλλί του προβάτου. Η βιταμίνη D3, που περιέχεται στο συμπλήρωμα διατροφής της Viridian, προέρχεται από λειχήνες, οι οποίες αποτελούν μια φυτική πηγή βιταμίνης.

  • Υγεία των οστών – Τόσο το ασβέστιο όσο και η βιταμίνη Dαποτελούν απαραίτητα συστατικά για την υγεία των οστών. Ο ανθρώπινος σκελετός αποτελεί ένα «ενεργό μεταβολικά όργανο», το οποίο διαρκώς αναδιαμορφώνεται. Στην διαδικασία αναδιαμόρφωσης περιλαμβάνεται η απομάκρυνση οστίτη ιστού από τον σκελετό και η αντικατάστασή του από νέο. Η οστική μάζα διασπάται από τους οστεοκλάστες και αναδιαμορφώνεται από τους οστεοβλάστες. Καθώς η μήτρα των οστών βρίσκεται σε διαρκή διαμόρφωση, σημαντικές μεταβολές παρατηρούνται στην οστική μάζα με το πέρασμα των ετών.

       Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας υφίστανται μεγαλύτερη απώλεια οστικής μάζας από τους άνδρες, εξαιτίας προφανώς της αιφνίδιας μείωσης των επιπέδων οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, η οποία οδηγεί σε σταδιακή απώλεια και επαναρρόφηση οστών. Σε περιπτώσεις σοβαρής οστικής απώλειας, προκαλείται οστεοπόρωση.

  • Υγεία του μυοσκελετικού συστήματος – Έρευνες έχουν επίσης διεξαχθεί για τη δράση του συνδυασμού βιταμίνης D και ασβεστίου στην υγεία και τη λειτουργία των μυών και την πρόληψη από πτώσεις σε ηλικιωμένους. Στα πλαίσια έρευνας χορηγήθηκε σε ηλικιωμένες γυναίκες συμπλήρωμα βιταμίνης D (800IU) και ασβεστίου (1200mg) για διάστημα 3 μηνών. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση των πτώσεων σε ποσοστό 49%, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στη ευεργετική δράση της βιταμίνης D στο μυοσκελετικό σύστημα.

         Σε πληθυσμιακή έρευνα με συνολικά 9605 συμμετέχοντες εξετάστηκε η δράση του ασβεστίου ( 1000mg) και της βιταμίνης D ( 400IU) σε βάθος χρόνου 3 ετών. Οι επιστήμονες κατέγραψαν μείωση των περιστατικών πτώσεων κατά 12% σε σχέση με τη πρόσληψη ψευδοφαρμάκου. Η εν λόγω μείωση είναι δυνατό να οφείλεται στην βελτίωση της οστικής πυκνότητας και επομένως και της σταθερότητας των ηλικιωμένων. Μια εναλλακτική εξήγηση όμως αποτελεί το γεγονός ότι η βιταμίνη D σχετίζεται άμεσα με την πιθανότητα πτώσεων. Συγκεκριμένα, σε επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες απεδείχθη η άμεση δραση της βιταμίνης D απευθείας στη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

  • Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα - Έχει συσχετιστεί η ομοιόσταση βιταμίνης D και ασβεστίου με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με στοιχεία, η βιταμίνη D και το ασβέστιο αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την απελευθέρωση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Επιπλέον, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των βήτα κυττάρων του παγκρέατος. Κατά τη διάρκεια 20ετούς μελέτης για την υγεία των γυναικών με 83.779 συμμετέχουσες, απεδείχθη ότι η πρόσληψη 1200mg ασβεστίου και 800IU βιταμίνης D περιόρισε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 33%.

         Μετά-αναλύσεις, μελέτες παρατήρησης και κλινικές δοκιμές έδειξαν άμεση σχέση των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και ασβεστίου με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Το συμπέρασμα λοιπόν των ερευνών ήταν ότι η ανεπάρκεια ασβεστίου και βιταμίνης D στο σώμα επηρεάζει αρνητικά τη γλυκαιμία. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D και ασβεστίου βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης.

  • Υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος - Η πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D έχει συσχετιστεί με τους δείκτες της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Μικρής διάρκειας χορήγηση βιταμίνης D και ασβεστίου σε ηλικιωμένες γυναίκες για διάστημα 8 εβδομάδων , είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της συστολικής πίεσης και των καρδιακών παλμών. Κατά τη διάρκεια άλλης μελέτης εξετάστηκε η δράση 1000mg ασβεστίου και 400IU βιταμίνης D ενάντια στην χοληστερόλη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η ημερήσια πρόσληψη των δύο θρεπτικών συστατικών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των δεικτών της LDL χοληστερόλης (λιποπρωτεϊνη χαμηλής πυκνότητας) και των τριγλυκεριδίων, καθώς και την αύξηση της HDL (λιποπρωτεϊνη υψηλής πυκνότητας) χοληστερόλης.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D και ασβεστίου σε όσους πάσχουν από υπερπαραθυρεοειδισμό. Επίσης, οι πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια ή ασθένειες των νεφρών δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με ασβέστιο.

Αλληλεπιδράσεις: Η πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου πρέπει να αποφεύγεται από όσους λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αναστολείς διαύλου ασβεστίου και γλυκοσίδες.

Τα συμπληρώματα ασβεστίου πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον 4 ώρες πριν ή μετά την πρόσληψη των φαρμακευτικών σκευασμάτων Alendronate, Atenolol, Etidronate, Levothyroxine και των αντιβιοτικών με τετρακυκλίνες.

Σχετικά προϊόντα: BoneHealthComplexVegCaps (Σύμπλεγμα για την Υγεία των Οστών), VitaminK1 VegCaps, HighPotency Magnesium Veg Caps .

Μία χορτοφαγική κάψουλα παρέχει:
Ingredient

Weight%EC NRV

Calcium

(as hydroxide from lithothamnion sp, citrate, ascorbate)

400mg50
Vitamin D3 (vegan cholecalciferol) (200IU) 5ug100
NRV = θρεπτική αναφορά, αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή για τις καθημερινές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών που καθορίζονται από την ΕΕ.

✓ Κατάλληλο για χορτοφάγους και βιγκάνς.
✓ Χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικών, σιταριού, ζάχαρης, καλαμποκιού και σόγιας.
✓ Κατασκευάζεται χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ενήλικες: 1-3 κάψουλες ημερησίως με το γεύμα, ή σύμφωνα με τις υποδείξεις του θεραπευτή σας.

Κατάλληλο για παιδία άνω των 4 ετών: 1 κάψουλα ημερησίως.

Κατάλληλο προς χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Αντενδείξεις: Δεν συνιστάται η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D και ασβεστίου σε όσους πάσχουν από υπερπαραθυρεοειδισμό. Επίσης, οι πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια ή ασθένειες των νεφρών δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με ασβέστιο.

Αλληλεπιδράσεις: Η πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου πρέπει να αποφεύγεται από όσους λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αναστολείς διαύλου ασβεστίου και γλυκοσίδες.

Τα συμπληρώματα ασβεστίου πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον 4 ώρες πριν ή μετά την πρόσληψη των φαρμακευτικών σκευασμάτων Alendronate, Atenolol, Etidronate, Levothyroxine και των αντιβιοτικών με τετρακυκλίνες.

Σημαντικές Προειδοποιήσεις

✓Συμπλήρωμα διατροφής

✓Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας χρήσης.

✓Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

✓Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

✓Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή το θεραπευτή σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

✓Να φυλάσσεται κάτω των 30c και μακριά από τα μικρά παιδιά.

✓Μην το χρησιμοποιείτε αν η κάψουλα-περίβλημα είναι σπασμένη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις

Γράψτε μία αξιολόγηση

Υψηλή ισχύς ασβέστιο και βιταμίνη D3 | High Potency Calcium & Vitamin D3 | 90 caps

Υψηλή ισχύς ασβέστιο και βιταμίνη D3 | High Potency Calcium & Vitamin D3 | 90 caps

Vegan, Kosher

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :

28 προιοντα στην ιδια κατηγορια :